Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Car Audio - sprzęt, modyfikacje dźwięku , nagłośnienie
    Użytkownik Embrion
    Auto
    honda civic 6gen 3d
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie Dobor wzmacniacza do glosnikow i radia

Witam

to tak tytulem wstepu , mam mysle wybrane glosniczki : Rockford Fosgate Power T1652-S
    Rockford Fosgate-T1652-S
    DO tego pojdzie radyjko ( zdecydowalem sie na serie cda ze wzgledu na opinie ze seria ida przy niej to sie nie umywa - mimo ze o wiele bardziej wizualnie podobaly mi sie IDA. TO tak : Alpine cda 105 / Alpine cda 117 / Alpine cda 9856
    Ktore z tych radyjek najlepiej waszym zdaniem?

Potrzebuje do tego jakis wzmak 4 kanalowy ,( w przyszlosci doloze suba ) , rozgladam sie za soundstreamami, RF, JL audio ,Phoenix gold itp
    To takie moje propozycje: Phoenix Gold RSD300.4 Phoenix Gold
    inny phoenix : Phoenix Gold
    RF Prime R300-4 Rockford Fosgate
    Soundstream RUB4.600 soundstream
    Soundstream DTR4.500 soundstream
    Jeszcze moze cos z autoteka bo super cenowo wychodzi ( nie wiem jak to na jakos sie przedstawia )
    Autotek Super Sport AT Series AT1200 link autotek
    Autotek Super Sport AT Series AT950 link]autotek
    Jeszcze sa jakies nie ze serii "sport" tylko "street machine" jakby co ale nie bede linkami spamowal
    CO o nich sadzicie ?
    Oczywiscie jak mozna latwo spostrzec calosc idzie z JuEsu , konkretnie ze sklepu http://www.amazon.com
    Glosniki wychodza bodajze 169 $ jak na chwile obecna radyjka to w zaleznosci 150-250 $
    Calosc chce sie zamknac w 500 $ , czyli automatycznie w momencie gdy kupie radio za 150 $ bedzie wiecej na wzmak, tylko moje pytanie w co lepiej zainwestowac w tym konkretnym przypadku we wzmka czy radio ?
    Pozdrawiam

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD '00 (była), 156 1.8 T.S 03 '
    Czas spędzony na forum
    11 d 2 h 38 m

Domyślnie

ja tam wzmacniacz mam Magnata 4 kanałowy do tego skrzynia 850watt i okablowanie też Magnata i jak dla mnie wystarczajacy sprzęt na wiosne ewentualnie nowe głośniczki w drzwi i hula elegancko.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    155 1.8 TS 16V
    Czas spędzony na forum
    1 d 1 h 8 m

Domyślnie

Ja bym ci odradzał Alpine CDA-117Ri też się zastanawiałem nad nim ale wybór padł na Alpine CDA-9886R dzwięk to po prostu kryształ
    CDA-117Ri odradzam bo jak to radio wczytuje usb to jest porażka, jak masz dużo utworów trwa to nawet do 3 minut ;/ a jak wczyta to odtwarza utowy od poczatku filmik:
    http://www.youtube.com/watch?v=2D8tZ-GGjZo
    Nie ma ono także Louda i bez procesora Imprint jest pozbawione regulacji tonów niskich i wysokich.
    Tu masz opinie tego radyjka
    http://www.skapiec.pl/site/cat/35/co...12_komentarze/
    Z przyjemnością mogę ci polecic 9886R wate jest tych pieniędzy które trzeba za nie zapłacić, i jest dopracowane w każdym detalu.
    Tu masz filmik jak chodzi usb w 9886r takie porównanie.
    http://www.youtube.com/watch?v=1YZZZ...eature=related

Cytat Napisał maciek_krk Zobacz post
    moje pytanie w co lepiej zainwestowac w tym konkretnym przypadku we wzmka czy radio ?
    A na poczatku zainwestował bym w radio
    POZDRAWIAM
    Ostatnio edytowane przez SopelAR155 ; 01-12-2010 o 14:39

Użytkownik Embrion
    Auto
    Nie mam Alfy...
    Czas spędzony na forum
    48 m

Domyślnie

A sprzęt koniecznie musi być kupowany na tym serwisie? Nie możesz kupić w PL?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    4 d 23 h 21 m

Domyślnie

Ja też polecam radio ALPINE CDE-9880R mam je ponad 2 lata i jest świetne dźwięk super do tego wszystkie regulacje i podbicia coś pięknego drogie radio ale warte ceny... A co do reszty sprzętu każdy ma inne gusta ale ja takiego czegoś bym nie wybierał czytałeś jakieś opinie o tych firmach co chcesz od nich sprzęt kupić? Oczywiście nie mówię o Rockford bo to wiadomo że dobra firma ale wzmacniacz to szukałbym czegoś innego ale to już inna sprawa....

Użytkownik Embrion
    Auto
    honda civic 6gen 3d
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Tak sprzet musi byc tam kupiony - to ma byc pewnego rodzaju prezent ktory sam dobieram

Koledzy dzieki za odp , chyba przekonaliscie mie co do tego radia , tylko jeszcze pytanie gdybym go tam nie dostal to te 2 pozostale co wymienilem to co o nich sadzicie ? Dalyby rade ?

Ano i kwestia najwazniejsza wzmacniacz , bo totalnie nie wiem mozecie mi pomoc ?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    155 1.8 TS 16V
    Czas spędzony na forum
    1 d 1 h 8 m

Domyślnie

Co do pozostałych radyjek to tak CDA-105 jak za te pieniądze ma nie za ciekawy wyświetlacz już można by oczekiwać czegoś lepszego. I jeszcze ma 2V wyjścia na wzmacniacze więc wolał bym dołożyć 200zł i kupić CDA-9886R, patrzyłem jest także dostępne
    http://www.amazon.com/Alpine-CD-R-RW...1234606&sr=1-1
    i spieszył bym sie bo z tego co widzę to jest tylko 1 sztuka
    A co do CDA-9856 to fajne radyjko tylko że nie ma USB.
    Więc CDA-9886R wygrywa i można do niego dołożyć procesor imprint ale i bez niego jego jest super, jak nie będę miał co robić z kasą wtedy sobie go dokupię.

Jeśli wolał byś inny kolor 9886 to wyszła seria marine i są dostępne 3 sztuki
    http://www.amazon.com/Alpine-CDA9886...1234606&sr=1-2

Co do tych wzmacniaczy to niewiele ci nie pomogę jeszcze nie miałem z nimi styczności.

Ja u siebie mam wszystko z Alpine wzmacniacze głośniki subwoofer.
    Z alpine polecam ci
    http://www.amazon.com/Alpine-PDX-F4-...1236734&sr=1-1
    Tylko nie zamkniesz się w 500$
    Ostatnio edytowane przez SopelAR155 ; 01-12-2010 o 21:54

Użytkownik Embrion
    Auto
    honda civic 6gen 3d
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

tyko 400 $ jak za radio to mnie kladzie absolutnie ;( a seria marine hmmm nie wiem czy bym sie przekonal , hmmm nie wiem nie wiem

Wybacz glupie zapewne pytanie ale co to znaczy w praktyce, 2v wyjscia na wzmacniacz ? co to spowoduje czym sie bedzie objawiac itp ?

Albo inaczej jeszcze moze przegladnalbys oferte sklepu zarazem jesli chodzi o radia i wzmaki i moze znajdziesz cos co znasz i warto byloby sie tym zainteresowac ?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    155 1.8 TS 16V
    Czas spędzony na forum
    1 d 1 h 8 m

Domyślnie

Wybacz glupie zapewne pytanie ale co to znaczy w praktyce, 2v wyjscia na wzmacniacz ? co to spowoduje czym sie bedzie objawiac itp ?
    Sygnał muzyczny przy dużych poziomach głośności nie ulega zniekształceniu.

Albo inaczej jeszcze moze przegladnalbys oferte sklepu zarazem jesli chodzi o radia i wzmaki i moze znajdziesz cos co znasz i warto byloby sie tym zainteresowac ?
    Rozejrzę się

---------- Post dodany o godzinie 22:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:00 ----------

A jakie cię moce interesują?? Minimum 100w w rms na kanał??

Użytkownik Embrion
    Auto
    honda civic 6gen 3d
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Z tego co czytalem, to wszystko podobno jest zaklamane i zeby sugerowac sie producentem bardziej niz moca ktore podaja ale np do tych glosnikow moich RF to ile potrzebuje ? Nie wiem czy az 100

Jakby dorwac jakiejs konkretnej firmy to i 80 wystarczy moim zdaniem co TY na to ?

Takie moje spostrzenie bo jak patrze na wzmaki takich znamienitych firm jak RF czy cervin Vega itp to one nawet w cenach i po 300 $ i wiecej ( wiec nie myslec ile by to u nas wyszlo ) oferuja po 50-65 rms na kanal wiec cos w tym musi byc jak jakies inne noname za duzo smieszniejsze pieniadze dadza o wiele wiecej - cos w tym musi byc
    Ostatnio edytowane przez maciek_krk ; 01-12-2010 o 23:11

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)