Powiedzcie mi które głosniki beda lepsze do mojego radia pionner w którym mam wyjscie 4 x50 w
Odnosnie chodzi o dwie pary głosników
http://www.audiosklep.pl/soundstream-sc-6t-p-3008.html
oraz
http://www.audiosklep.pl/boss-audio-blx62-p-1911.html
które waszym zdaniem bedą lepsze i beda lepiej grały ??
Myslałem nad boss audio Gdyż cena troche namawia do zakupu
Jeśli myślisz, że samą zmianą głośników coś osiągniesz to lepiej sobie odpuść. Z tych dwóch wariantów wybrał bym ten...trzeci. Czyli wytłumienie drzwi i tapicerki oraz montaż czegoś w stylu Helix Dark Blue lub inny zestaw ze zwrotnicą. Wiem, że to inna klasa cenowa ale pieniądze, które wydasz na te podane przez Ciebie nie dadzą efektu poza uszczupleniem portfela. Na forum jest mnóstwo informacji odnośnie Audio w AR.
Pozdrawiam.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Ja polecam te:
http://www.audiosklep.pl/alphard-etp-1642-p-1731.html
cena jeszcze bardziej zachęca.
Sam sobie przeczysz, pytasz o radę co lepsze i sam odpowiadasz że.....tańsze.
Kto ma ten szajs polecić?
Tak jak kolega Belfer radzi, inaczej przeznacz kasę na kosmetyki do alfy.
156 3.0 V6

NIe powiedziałem ze są lepsze Zadałem pytanie i chciałem konkretnej odpowoedzi nie stac mnie narazie zeby wbic z pare stów w sprzet poprostu przepalił mi sie głosnik i chce cos kupic to nie mozecie normalnie odpowiedziec tylko mowic ze mam pare stów wbic w sprzet ?? SiemA

Tak jak koledzy piszą, wyciszenie drzwi i zestaw głośników helix albo w moim przypadku magnat dark power 216 (mają leszcze pasmo przenoszenia) Pozdrawiam

a ja polecilbym zestawik hertza![]()

Kolego Belfer, może nie zauważyłeś, ale ten Soundstream Arachnid to jest właśnie system odseparowany ze zwrotnicą i jest to co najmniej ta sama półka jakościowa co polecane do znudzenia wszędzie Helix DB, parametrowo to nawet jest to lepszy zestaw. Różnica jest taka, że ten Soundstream jest sporo tańszy.
Mógłbyś kolego napisac coś bardziej konkretnego, zamiast się mądrowac i drwic z niewiedzy człowieka.
Mało istotna jest tutaj akurat cena tych głośników, czy ich jakośc. Problem w tym, że są to głosniki dwudrożne współosiowe i montaż tego w drzwi jest bez sensu, bo wysokie tony rozchodzą się kierunkowo i ich źródło powinno być skierowane na głowę słuchacza, a nie na łydki![]()

Musisz się zdecydowac co chcesz. Kompletny zestaw odseparowany ze zwrotnicą, czy same woofery. Jeżeli zostawiasz fabryczne gwizdki i potrzebujesz tylko woofery, to kup GMS 960XT. Te głośniki będą dobre do zasilania samym radiem, na allegro są po 70zł, możesz do nich później dokupić gwizdki. Jeżeli nadal będzie za drogo, to lepiej już nic nie pisz w tym dziale![]()
Ostatnio edytowane przez piter ; 12-01-2011 o 16:06

No właśnie napisałem że popieram kolegę wyżej, nie jest to rada?
Napisał piter: "Jeżeli nadal będzie za drogo, to lepiej już nic nie pisz w tym dziale"
Nie kpij z człowieka i się nie wymądrzaj. Napisz lepiej jak to z "parametrów" wywnioskowałeś że soundstrem jest tak samo dobry jak nudny helix.
156 3.0 V6
[QUOTE=piter;470823]Kolego Belfer, może nie zauważyłeś, ale ten Soundstream Arachnid to jest właśnie system odseparowany ze zwrotnicą i jest to co najmniej ta sama półka jakościowa co polecane do znudzenia wszędzie Helix DB, parametrowo to nawet jest to lepszy zestaw. Różnica jest taka, że ten Soundstream jest sporo tańszy.
Parametry to ja Ci mogę znaleźć lepsze od Helixa czy Powerbass'a nawet w aukcjach chińskich głośników po 59,90 więc może daj spokój z takimi porównaniami.
Poza tym czy ja napisałem, że ten zestaw nie ma zwrotnicy?! Chodziło mi o inne zestawy ale ze zwrotnicą bo w drugim linku jest głośnik dwudrożny a co to jest warte to raczej nie trzeba tłumaczyć...
Miałem w ręce te soundstream'y i wykonanie oraz materiały ustępują nieco wielu zestawom w tej klasie cenowej i dlatego podałem konkretne inne marki bo różnica w cenie nie bierze się tutaj znikąd. Hertza nie podałem np bo modele o 2009 roku są już wykonane dużo gorzej a i brzmienie pozostawia wiele do życzenia.
---------- Post dodany o godzinie 22:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:00 ----------
Czyli, że moja odpowiedź nie była konkretna i normalna? Różnica w cenie wyszła by Cię około 80-120 zł wraz z matami i chwilą spędzonego czasu przy ich wklejaniu (manual jest gdzieś na forum). Różnica w audio nawet po prostym wytłumieniu drzwi jest kolosalna. W innym przypadku nie poczujesz prawie różnicy między serią a nowym zestawem.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki