Jakis czas temu dostalem od znajomych tube basowa na urodziny. Problem polega na tym ze nie mam wzmacniacza do niej (a przyddalby sie do glosnikow na polce) . Nie szukalem zadnego wynalazku itp tylko cos z z nizszej polki bo i sama tuba nie jest genialna. znalazlem Voice kraft mb 800 . Rozne opinie chodza na temat tego wzmaka ale moze ktos z was mial i wie do czego jest zdolny? Na wszelki wypadek podaje parametry
Moc Max. 2ohm : 2 x 400 (800) W
Moc Max. 4ohm : 2 x 200 (400) W
Impedancja : 2, 4, 8 , 16 ohm
Zakres częstot. : 20 - 20 000 Hz
Bezpieczniki : 1 x 20 Amp
Filtr niskich częstotliwości: regulowany 40 - 250 Hz, wyłączalny
1 Wejście niskopoziomowe
1 Wejście wysokopoziomowe
Regulacja natężenia dźwięku 0 - 40 dB
Możliwość zmostkowania
Układ zabezpieczający z diodą ostrzegawczą
Nic nie jest prawdziwe.... Wszystko jest dozwolone

Na wynalazki typu Vice Kraft i inne nawet nie patrz jeżeli on ma RMS 60W to jest max, kup coś używanego a sprawdzonego tu masz przykład http://allegro.pl/wzmacniacz-samocho...506775065.html zapnij to w mostku i nie dawaj na max bo ci głośnik wypali.
Corrado thanked for this post
Wzmacniacze VK to tandeta. Szkoda kasy, mimo, że sa tanieNa tym wzmaku zapomnij o jakosci dzwieku... jak i o jego lipnym wykonaniu (kiedys miałem podpiete 4 kanały na szczescie nie w moim aucie)

Te moce podziel przez 10. Voice kraft to tak jak telewizor Clatronic
ja mam fajny wzmacniacz do początkującego audiomaniaka, oddaje go za 100 bo też go tanio dostałem. Wzmacniacz jest 4 kanałowy możesz pod niego podłączyć tą tube i zostaną Ci dwa kanały np na głośniki przednie. Moc wzmacniacza jak podaje producent to 85W na kanał ale raczej będzie to +- 70W. Miałem pod niego podłączone głośniki przednie 60W i subwoofer STX 120W i całkiem przyjemnie to grało.
Wzmacniacz posiada wszystkie potrzebne filtry żeby go fajnie wkomponować w system. Nigdy nie był naprawiany, trochę silikonu na kable nalałem bo brzęczały o obudowe. porównywałem go magnata rapbull 480 i różnicy w graniu nie stwierdziliśmy z kumplem. Sprzedaję bo mam za mocne głośniki na niego. Zwróć uwagę że ja piszę moce RMS czyli rzeczywiste a nie jakieś maxymalne nie wiadomo skąd brane.
Aktualnie wystawiłem go na allegro http://moto.allegro.pl/wzmacniacz-so...507682802.html
Zachęcam do kupna, za tę cenę nie dostaniesz nic lepszego
No to git, kupilbym go. Tyle ze ta moja tuba ma wymiary 50x30 to ma z 200-300 wat? Jesli tak to uciagnalby ta tube Twoj wzmak? Jesli tak to biore go z miejsca. A i jeszcze kable masz?
Nic nie jest prawdziwe.... Wszystko jest dozwolone

kabli nie mam , szczerze wątpie w tą moc tej tuby zrób jakąś fotke to zobaczę co to jest

Witam , nie obraż się ,wiem że to prezent ale ja bym nie wkładał tego do samochodu , zawalisz sobie bagażnik a efekt ................. pozdrawiem

powiem tak spróbować możesz , zawsze możesz głośnik wymienić albo skrzynke pozbijać
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki