Zachęcony wpisami innych osób kupiłem głośniki AD W6. Chciałem przystąpić do wymiany i po odkręceniu strych okazało się że u mnie mocowanie wygląda inaczej niż na zdjęciach które znalazłem. To znaczy tapicerka drzwi ma nie otwór ale jakby zagłębiny kosz plastikowy w którym siedzi głośnik. Tylko z dołu jest dziura. Czyli u mnie zakup i montaż dystansów już nie ma sensu? Jak w takim razie najlepiej ulepszyć audio w wersji po lifcie?
alfa 156 1.6 TS 2004
hmm... to ciekawe. ja swoich boczków jeszcze nie rozbierałem więc nie wiem jak będzie. Myślę, że prócz wygłuszenia drzwi mógłbyś również oblepić ten plastikowy kosz.

plastikowy kosz jest w każdej seryjnej 156( chyba)![]()

No to gdzie Wy wstawiacie ten dystans? To mam ten kosz wywalić i w to miejsce wstawić dystans plus uszczelnienie?
alfa 156 1.6 TS 2004

tak powinno się zrobić

Jeśli głośniki się mieszczą na głębokość to nie ma powodu zakładać dystansow, fabryczny plastik starczy do stabilnego montażu, jeśli głośniki są głębsze musisz wyciąć plastik z boczka a dystans zamontować to blachy drzwi

tnij plastik, dystanse i wytłumienie, wtedy ad zagra
masz to kompletne z tweeterami? jeżeli nie to oryginalny tweeter będzie grał raczej kiepsko z ad ,
chodzi o pasmo cięcia zwrotnic, chyba że nie masz to wtedy będzie jeden wielki trzask a nie granie
głośniki na przód kupuje się kompletne woofer i tweeter na zwrotnicy
btw ten głośnik ma 70w w rmsie, nie ma mowy o jakiejkolwiek kotroli nad nim na radiu bez wzmacniacza
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki