Cześć,
planuję poprawić brzmienie w mojej 155, bo dotąd każde moje auto miało coś podłubane przez poprzedników, więc niewiele robiłem w tej kwestii sam a i tak grało![]()
Obecnie w 155 mam 2 głośniki z przodu (chyba 10cm), na tylnej półce 2 (16cm?) i radio Kenwood 4x50 4051UR, żeby ładnie wyglądało
Potrzebuję poprawić jakość dźwięku i tonów niskich, gdyż często słucham muzyki typu trance, ale również rock i klasyczna momentami. Do bagażnika chciałbym niedużą skrzynię basową ze wzmacniaczem... ale nigdy tego nie robiłem i jestem dość zielony w tej sprawie... Ważne, żeby nie była zbyt wielka, bo jednak bagażnik ważna sprawa
Wstępnie chodziło mi o coś takiego typu:
przód: click!
tył: click! - miałem takie w 146, dawały radę
a na tył jakiś zestaw, np.: click!
te przykłady dałem tak przypadkowo, nie sprawdzałem, czy gniazda głośników są wystarczająco głębokie, czy skrzynia się zmieści itp.
Ale doradźcie, na co zwrócić uwagę, czy kupić wzmacniacz tylko pod skrzynię, czy podpiąc pod wzmacniacz wszystkie głośniki..? Wytłumaczcie jak zielonemu pajacowi, bo po prostu nie wgłębiałem się ten temat, a chciałbym zacząć..
Bo może lepiej sam przód robić, czytałem, że też może być dobry efekt.. Choć przez układ miejsc na głośniki w 155 może być ciężko... Oczywiście co trzeba wygłuszyć, to będzie zrobione
Pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedzi,
GrzesiuŻar
P.S. I zaznaczam, że nie oczekuję jakiegoś powalenia i nagród na zlotach za największe jebni**ie, tylko chciałbym, żeby mi ładnie i czysto grało podczas jazdy, czasem nawet głośniejA skrzynie aktywne podobno odpadają na wstępie, choć może macie inne zdanie.
Ostatnio edytowane przez GrzesiuŻar ; 22-04-2011 o 19:56
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

Nie kupuj współosiowych tylko odseparowany zestaw i włóż go w drzwi a nie seryjne miejsca. Kup sobie wzmacniacz do skrzynki i przodu i będziesz zadowolony. Tyłu bym nie ruszał, byle by coś tam sobie z niego brzęczało trochę.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Ok, czyli zestaw odseparowany na przód i ewentualnie skrzynia na tył. Ale teraz tak:
- jaki zestaw na przód, coś ala Herz za około 250/300zł plus wzmacniacz, czy coś tańszego/droższego? Może znacie jakieś dobre zestawy, to polećcie konkretnie.
A da radę dać wzmacniacz, który uciągnie przód i skrzynię?
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych
robia takie połaczenie ale ja osobiscie puszczam na 2 wzmacniacze...ogolnie hertz to b.dobra firma, w tej cenie dostaniesz cos fajnego, ja zakupiłem peyingi i tez ladnie graja, odliczajac odsprzedac starych to nowe mnie wyszły ok 100zł...takze prawie tego nie odczułem, (180zł) w miejscach gdzie w desce były te 10cm głosniczki mam puszczone tweetery z zestwu......
A masz jakieś foto tych 160mm w drzwiach? Bo trochę nie mam pomysłu, jak to zamocować do drzwi, które nei miały na to miejsca w standardzieI gdzie dałeś wzmacniacz od przednich głośników?
To pewnie byłoby dobre, ale cena dość niedobra... http://allegro.pl/morel-tempo-6-wzma...565217631.html
Jeżeli głośniki mają być widoczne, to te mi się podobają z wyglądu: http://allegro.pl/alpine-spg-17cs-16...572405688.html
Choć Herz dsk 165 są równie dobre, a za to nie krzyczą wyglądem. Ale jeżeli w zestawie nie ma wzmacniacza, to na jakie parametry patrzeć, jaką najlepiej ma mieć moc RMS etc.?
Ostatnio edytowane przez GrzesiuŻar ; 23-04-2011 o 00:00
no one maja tylko 110w ale tez to nie jest jakis mocny shit, normalne głosniczki, jutro moge zrobic foto, wzmaka jesli chcesz dac tylko pod przódtomozna popróbowac czy wejdzie pod fotel pasazera, aczkolwiek ja mam obydwa styłu, obecnie tylko jeden bo 2 sie naprawia...ale po swietach wraca do mnie...
Alf.gsi@gmail.com
Wygluszales drzwi?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki