Witam,
otóż zabrałem się za audio w mojej 147. Zrobiłem już praktycznie wszystko, przeciągnąłem kable, podłączyłem subofer, kondensator, wzacniacz... No i pozostało radio... i tutaj jest problem. Otóż oryginalne radio nie ma wejścia na czincze i ogólnie jest cienkie. Ale na zapasie miałem inne radia, lecz po podłączeniu pod kość zasilającą inne radia się nie odpalają ;/ a seryjne odpala się od razu. Muszę przerabiać kość zasilającą, czy dostanę jakąś przejściówkę?
W moim bladym pojęciu powinno być plug&Play
Mam alfę od niedawna i nie wiem czy to fabryczne radio ma standardową kostkę iso[w co wątpie], ale jeśli ma [tak wynika z Twojej wypowiedzi] to powinno wszystko działać od razu. Jeśli jednak nie ma to oczywiście za ok 15 zł kupujesz kostkę, co szczerze polecam... kiedyś znajomy sam połączył kable i podczas jazdy zrobiło mu się zwarcie które spaliło radio i coś tam jeszcze... chociaż podejrzewam ze kable słabo zaizolował
oto kostka pod jaką było podpięte seryjne radio.
po podłączeniu pod nią innego radia, radio nie odpala się.
schemacik od nowego radia do reki i sprawdzaj po koleji jakie piny musza byc podpiete![]()
Z tego co pamiętam pod któryś z wolnych pinów będziesz musiał podać +. Tak jak kolega wyżej pisał schemat w rękę.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki