Witam!
Od czasu zakupu Alfy minęło już trochę czasu.. i z dnia na dzien BOSE mnie coraz mniej zadowala. Najpierw zaczęło się od zbyt słabego i płytkiego basu a teraz myślę o wymianie całości, ale może po kolei.
Zacznijmy może od tego basu, przy kolejnej nadwyżce budżetowej zajmę się głośnikami w drzwiach.
Chcę odłączyć subwoofer który tam jest oryginalnie i po najprostszej linii oporu podłączyć inny + wzmacniacz do niego. Pojawiają się pytania czy BR czy BP czy może zamknięta obudowa. Kolejne pytania - czy źródło "złapane" od kabla który idzie do oryginalnego subka, to dobre źródło? Czy trzeba "łapać" gdzie indziej? To by była najprostsza droga. Zasilania sądzę że i tak nie znajdę porządnego w bagażniku więc zasilanie sobie spokojnie z aku podam. Może na dobry początek co spece sądzą o takim zestawie:
JBL GT5-12B + Carpower HPB-602
Kwota jak widać, oscylujmy 500 zł za wzmak + sub. Wiem wiem.. do 2000 zł nic dobrego nie kupie, ale jak ktoś ma zamiar mi doradzać sprzęt w tej cenie to proszę, niech da sobie spokój..
Styl muzyki: trance, hip-hop - wiec musi być w miarę uniwersal, bass przede wszystkim głęboki a nie dudnienie pod remizą.
---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 17:56 ----------
Kolejna sprawa przy okazji: czy moje radyjko ma możliwość podpięcia zmieniarki:
![]()
Bose to dziadostwo niestety... sam bym to wywalił na szczęście przeważnie słucham V6
Pzdr
No dziadostwem tego nazwać nie można bo jednak gra nie najgorzej.. Ale sądzę że małym nakładem kosztów można złożyć coś dużo lepszego.
Pomoże ktoś??
chcialbym miec chociaz to bose jak Ty, bo u mnie gra gorzej niz w ducato z '98 na jakims tam kenwoodzie ....

Postudiuj troszkę strefacaraudio.pl. Znajdziesz tam odpowiedzi na większość pytań. W kwestii zakupów polecam dział "sprzedam".
Najpierw wytłum drzwi. Różnicę poczujesz od razu, Używany prosty wzmak + sub powinieneś za 5 stówek znaleźć.
Tanim kosztem to nic lepszego sie nie osiągnietaka prawda niestety.... same maty troche kosztuja

bez przesady, ja wiem że można się brandzlować na jakieś dobre maty, ale ten sam efekt uzyskasz i na tych tańszych (niekoniecznie NAJtańszych)...
no i kwestia tez co to znaczy mniejszym kosztem 1000, 2000? czy 200![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki