Witam,
Od razu zaznaczam iż nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie - jeśli jest to przepraszam.
Właśnie stałem się posiadaczem AR 147. Posiada fabryczne radio, jednak kierownica nie ma sterowania nim.
Jeżeli wymienię kierownicę na taką, która będzie posiadała funkcję sterowania radiem to czy będzie to działało?
pozdrawiam
Nie będzie działało. Tematów z opisem co zrobić, żeby działało jest kilka. W skrócie musiał byś:
- kupić kierownicę z przyciskami
- zmienić taśmę Airbag i wiązkę idącą w kolumnie kierowniczej, żeby mieć kostki dodatkowe do radia
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Dziękuję za odpowiedź.
Przy okazji może podpowiesz mi również czy jeśli założę inne radio, np. alpine ida-x100 lub 300, to czy informacje dotyczące muzyki, które się wyświetlają na ekranie między prędkościomierzem a obrotomierzem będą również wyświetlane ?

Trzeba dokupić specjalny interfejs - Alpine bodajże ma takie, ale strasznie drogie.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011
Jest firma we Wieliczce, która produkuje takie przejściówki do wielu marek i swego czasu nowa do AR kosztowała 120 zł.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki