Witam Serdecznie - AR 156 sedan
Mam w komplecie
Przód: głośniki w drzwiach, gwizdki i na dole
Tył: głośniki w drzwiach na dole
Chciałem wstawić głośniki na półkę z tyłu, jest oryginalna instalacja więc zabieg miał trwać 15 minut. Co się okazało, oba głośniki są zasilane z lewej wiązki auta. Ustawiam tylko tył, aby zobaczyć jak grają i osobno lewą i prawą stronę i co słyszę?
Gdy radio jest ustawione w 100% na lewy tył, grają oba w półce i ten w lewych tylnych drzwiach. Gdy radio ustawię na prawą stronę grają tylko prawe tylne drzwi a półka milczy. I tu jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś zamieszanie w kostce iso w Alfie. Wiecie może które głośniki do jakiego pinu przyrównać ? A może jakieś inne rady? Nie mam wzmacniacza, wszystko wydaje się oryginalne. Jak zbadać, gdzie jest problem? Bo chyba nie może być tak, jak przedstawiłem?
Pozdrawiam

Nie mam pojęcia jak wygląda fabryczna instalacja, ale kostka iso jest przystosowana do obsługi 4-ech głośników.
Stawiam, że gdzieś dużo wcześniej wszystko jest połaczone właśnie z prawym głośnikiem. Chyba, że gdzieś jeszcze jest ukryty jakiś kabel - nie wiem, u mnie tej istalacji wogóle nie ma.
A i jeszcze się zastanów czy napweno chcesz te jajka w półce. Raczej nic ciekawego z nich nie wyjdzie - będą sobie grały w szybę, psując dźwięk w samochodzie![]()
Zamiast tego, można by się pokusić o wygłuszenie przodu, jakiś prosty wzmacniacz + zestaw odseparowany a poprawa dźwięku będzie dużo bardziej odczuwalna.
Pzdr

Hej
Instalacja wygląda na fabryczną. dziwne, że nie działa jak powinno.
Ale faktycznie nie chce mi się z tym bawić. Jak zrobi się cieplej pokuszę się o coś konkretniejszego. Jednak muszę zrobi wszystko od podstaw, mam teraz głośniki Phonocar, ale kompletnie to nie gra. A na półkę postawię pieska z kiwającą głową![]()

I do tego się półka nadajeA na półkę postawię pieska z kiwającą głową![]()
![]()
Sam właśnie przez to przechodzę więc wiem, że warto![]()

http://allegro.pl/na-szczescie-piese...988815044.html
Nie mogę się zdecydować, biorę wszystkie 4 ...

A może klasyka?
http://allegro.pl/piesek-kiwajacy-gl...991197401.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki