Witam!
Od dzisiaj stałem się posiadaczem Alfa Romeo 156 (rocznik 2004, po liftingu). Niestety poprzedni właściciel nie zostawił mi radia i jestem zmuszony kupić nowe. Nie mam zielonego pojęcia w co zainwestować i czym kierować się przy zakupie nowego sprzętu. Mniej więcej chciałbym kupić coś w granicach 300 PLN. Czy możecie polecić modele, które pasują do 156?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!

Cześć
Ja miałem w swojej Blaupunkt Melbourne z czerwonym podświetleniem, bo podstawą było dla mnie dopasowanie koloru, jakoś nie mogłem wtedy znaleźć nic sensownego a chciałem mieć na kartę SD. Grało nieźle, ale żonka ma teraz u siebie JVC (chyba wcześniejszy model od KDR-R45) ze zmianą koloru podświetlenia - gra o niebo lepiej (jak na sprzęt ~300zł)
Z doświadczenia też polecał bym Ci Kenwood, JVC ew. Pioneer (w tej kolejności), dopasuj kolorek i jazda![]()

Dzięki za odpowiedź!
Sprawdzałem Kenwooda i znalazłem coś takiego:
http://www.euro.com.pl/radioodtwarza...5ur.bhtml#opis
http://www.euro.com.pl/radioodtwarza...7ua.bhtml#opis
W sumie różnica ceny jest mała ale czy warto przepłacać? Inna sprawa to czy te radia posiadają możliwość podpięcia do sterowania kierownicy? Używanie przycisków na kierownicy jest o wiele bardziej wygodne niż zabawa z radiem podczas jazdy.

Tak w skrócie - każde radio podejdzie do 156-stki - masz standardowe kostki iso, nic więcej nie trzeba....
Jeśli chcesz coś pasującego w deskę - nie wiem jaki masz rocznik i jaką deche - to od siebie polecem KD-Sh9101 - mam i gra całkiem ok.
Tyle, że u mnie działa pod wzmacniaczem.
Jak do każdego radia trzeba kupić interface - connetcs2 - i wtedy działa sterowanie z kierownicy.
Pzdr.
Kolego, oprocz podswietlenia (zgadzam sie z przedmowcami-niebieskie to wioska- ja mam do wyboru niebieskie czerwone wiec mam porownanie i wybralem czerwone) zwroc uwage na dlugosc radia - w 156 jest bardzo plytka polka.
Ja mam LG LAC5800 i ma chyba 19 cm i miesci sie bardzo na styk-musialem kable od tylu lapa wyrownywac i mocno wciskac, zeby zaskoczylo w kieszen, ale poza tym radyjko jest jak dla mnie super z USB i Bluetooth
Tak ze warto zwrocic uwage-dlugosc czesto podawana jest w sklepach interenetowych albo w instrukacjach na stronach producentow.
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk

Ja kupując radio postawiłbym przede wszystkim na jakosc dzwieku !!!!!!a według mnie to w cenie do 300zł pioneer niema saobie równych!!!zreszta naj;epiej podjedz sobie do jakiegos media marktu lub cos w tym stylu i sprawdz sobie jak te radia chodza !!!!ja narazie w 147 mam orginalne radyjko (niedługo to sie zmieni) ale wczesniej miałem kilka np clarion, sony(katastrofa) ,kennwod i tak naprawde moje oczekiwanie spełnił dopiero pioneer jezdzilem passatem 4 lata tam miałem wlasnie pioneera ,przed sprzedażą wymontowałem go i zabrał je kolega do innego auta do dziś chodzi nieskacze nie przerywa (sony i kennwodrobily to juz po roku) nie było naprawiane !!!!mam również pioneera w aucie którym moi pracownicy jezdza do pracy(dodam ze na budowe) i warunki w tym aucie sa conajmniej extremalne!!!! A radyjko chodzi bez problemow (ma jakies 6 lat)!!!!!bede kupował w najbliższym czasie radio do swojej belli i bedzie to pioneer tyle ze z troszke wyższej półki!!!!!!!ale ilu ludzi tyle opini na ten temat !!!!!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki