Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Car Audio - sprzęt, modyfikacje dźwięku , nagłośnienie
    Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Rząśnik
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    7 d 17 h 37 m

Domyślnie

O takiej porze roku to dla pewności ja bym każdą mate podgrzewał czy to Dyna czy STP. Głośniki można schować pod oryginalną maskownicę , ale wtedy możesz sporo stracić jak głośnik Ci będzie grał pod tapicerką, ale decyzja należy do Ciebie.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Embrion
    Auto
    kupię alfę ;)
    Czas spędzony na forum
    4 h 37 m

Domyślnie

Racja, pokombinuje zeby było nad tapicerka, w końcu maskownice dostałem ładne z głośnikami
    Co do typu auta to 156. Kupiłem maty stp, głośniki morel tempo 6 i wzmacnaicz kenwood kac 923, subwoofer stx 30cm i wzmacniacz peiyinga, za miesiąc lub dwa jakieś ładne radio bo mam pioneer deh 2320ub. Mam nadzieję, że będzie mi ładnie grało

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 156 2.5 V6 1999
    Czas spędzony na forum
    5 d 22 h 56 m

Domyślnie

Z ciekawości, jak wytłumiacie to rozumiem, że oklejacie blachę poszycia drzwi od środka, boki przy zamku i zawiasach? Jak rozwiązujecie górę drzwi, tzn miejsce gdzie przechodzi szyba? Na koniec zaklejamy matami od strony tapicerki dostęp do środka drzwi robiąc zamkniętą komorę, jeśli dobrze rozumiem?

Otwory na dole drzwi, odprowadzające wodę - to rozumiem, że zostawiamy nieoklejone lub robimy wycięcia?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 1.8TS '02
    Czas spędzony na forum
    21 d 10 h 42 m

Domyślnie

Cytat Napisał PanJarek Zobacz post
    Racja, pokombinuje zeby było nad tapicerka, w końcu maskownice dostałem ładne z głośnikami
    Co do typu auta to 156. Kupiłem maty stp, głośniki morel tempo 6 i wzmacnaicz kenwood kac 923, subwoofer stx 30cm i wzmacniacz peiyinga, za miesiąc lub dwa jakieś ładne radio bo mam pioneer deh 2320ub. Mam nadzieję, że będzie mi ładnie grało
    Więc tak, niestety maskownica do Moreli Tempo 6 jest znacznie mniejsza niż fabryczna, żeby wyciągnąć głośnik przed tapicerkę trzeba by jakoś załatać tą dziurę - ja już mam pomysł, jak mi się uda to napiszę

Co do zestawu wygląda w miarę ok, niestety wzmacniacz peiyinga to trochę porażka na tle reszty sprzętu... Myślę, że to powinna być zmiana nr. 1.

[qoute]Z ciekawości, jak wytłumiacie to rozumiem, że oklejacie blachę poszycia drzwi od środka, boki przy zamku i zawiasach? Jak rozwiązujecie górę drzwi, tzn miejsce gdzie przechodzi szyba? Na koniec zaklejamy matami od strony tapicerki dostęp do środka drzwi robiąc zamkniętą komorę, jeśli dobrze rozumiem?[/quote]

Ja u siebie, najpierw wykleiłem zewnętrzą część docinając prostokąty na wysokość całych drzwi i wypchając je przez otwory - tak aby sięgały jak najwyżej, oczywiście na tyle na ile się dało. Szybę zostawiasz jak jest, akurat to jest całkiem daleko od głośnika i za dużo tu nie zmajstrujesz (o ile chcesz otwierane szyby...). Reszta dokładnie jak mówisz. Na forach CA polecają napierw otwory zanitować blachą alu, a potem na to dopiero dać matę - ja u siebie chyba bedę to poprawiał bo mam jedynie dwie warstwy maty.

No i jeszcze trzeba puścić linki od klamek/zamka w peszlach, bo muszą mieć trochę luzu...
    Ostatnio edytowane przez Krusz ; 09-01-2012 o 20:39

Użytkownik Embrion
    Auto
    kupię alfę ;)
    Czas spędzony na forum
    4 h 37 m

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Co do zestawu wygląda w miarę ok, niestety wzmacniacz peiyinga to trochę porażka na tle reszty sprzętu... Myślę, że to powinna być zmiana nr. 1.
    Ten peiying moze i wyglada marnie ale gra calkiem spoko z ta skrzynka. Z tym ze chce zmienic subwoofer na mniejszy aby uzyskac taki delikatniejszy i szybszy bas i kupic jakis mniejszy lecz markowy wzmacniacz

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Rząśnik
    Czas spędzony na forum
    7 d 17 h 37 m

Domyślnie

Ale nie bardzo pasuje tutaj ten piździng Nie mówię, że jest zły,bo nie słyszłem, jednak na pewno dałoby się kupić coś markowego w używce za te pieniądze. A którego masz tego STX-a?

Użytkownik Embrion
    Auto
    kupię alfę ;)
    Czas spędzony na forum
    4 h 37 m

Domyślnie

Tego: http://stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-...uplikat-1.html
    Chcę go sprzedać wraz ze skrzynią i wzmacniaczem, dorzucić parę zł i kupić jakiś mniejszy głośnik i wzmacniacz słabszy, wezmą mniej prądu a i tak mi wystarczy bo to łupie za mocno na moje uszy

Użytkownik Embrion
    Auto
    kupię alfę ;)
    Czas spędzony na forum
    4 h 37 m

Domyślnie

Jeszcze pytanko.
    Przy wstawianiu głośników wstawialiście w oryginalne miejsca przykręcając do plastików czy do blachy dystansem? Jeżeli do blachy to jak wycinaliście plastik i jak przymocowywaliście poszycie do drzwi?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 1.8TS '02
    Czas spędzony na forum
    21 d 10 h 42 m

Domyślnie

Wycinasz plastik - ja zrobiłem to dremlem.
    Potem dystans do drzwi, głośnik w dystans.
    A boczek zakładasz normalnie na pozostałe spinki U mnie nic się nie dzieje..

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Piecki
    Auto
    Alfa 156
    Czas spędzony na forum
    3 h 36 m

Domyślnie

Witam kolegów. Również chem wygłuszyć drzwi w swojej Alfie 156 może ktoś ma jakieś zdjęcia z tej czynności

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)