O takiej porze roku to dla pewności ja bym każdą mate podgrzewał czy to Dyna czy STP. Głośniki można schować pod oryginalną maskownicę , ale wtedy możesz sporo stracić jak głośnik Ci będzie grał pod tapicerką, ale decyzja należy do Ciebie.

Racja, pokombinuje zeby było nad tapicerka, w końcu maskownice dostałem ładne z głośnikami
Co do typu auta to 156. Kupiłem maty stp, głośniki morel tempo 6 i wzmacnaicz kenwood kac 923, subwoofer stx 30cm i wzmacniacz peiyinga, za miesiąc lub dwa jakieś ładne radio bo mam pioneer deh 2320ub. Mam nadzieję, że będzie mi ładnie grało![]()
Z ciekawości, jak wytłumiacie to rozumiem, że oklejacie blachę poszycia drzwi od środka, boki przy zamku i zawiasach? Jak rozwiązujecie górę drzwi, tzn miejsce gdzie przechodzi szyba? Na koniec zaklejamy matami od strony tapicerki dostęp do środka drzwi robiąc zamkniętą komorę, jeśli dobrze rozumiem?
Otwory na dole drzwi, odprowadzające wodę - to rozumiem, że zostawiamy nieoklejone lub robimy wycięcia?

Więc tak, niestety maskownica do Moreli Tempo 6 jest znacznie mniejsza niż fabryczna, żeby wyciągnąć głośnik przed tapicerkę trzeba by jakoś załatać tą dziurę - ja już mam pomysł, jak mi się uda to napiszę![]()
Co do zestawu wygląda w miarę ok, niestety wzmacniacz peiyinga to trochę porażka na tle reszty sprzętu... Myślę, że to powinna być zmiana nr. 1.
[qoute]Z ciekawości, jak wytłumiacie to rozumiem, że oklejacie blachę poszycia drzwi od środka, boki przy zamku i zawiasach? Jak rozwiązujecie górę drzwi, tzn miejsce gdzie przechodzi szyba? Na koniec zaklejamy matami od strony tapicerki dostęp do środka drzwi robiąc zamkniętą komorę, jeśli dobrze rozumiem?[/quote]
Ja u siebie, najpierw wykleiłem zewnętrzą część docinając prostokąty na wysokość całych drzwi i wypchając je przez otwory - tak aby sięgały jak najwyżej, oczywiście na tyle na ile się dało. Szybę zostawiasz jak jest, akurat to jest całkiem daleko od głośnika i za dużo tu nie zmajstrujesz (o ile chcesz otwierane szyby...). Reszta dokładnie jak mówisz. Na forach CA polecają napierw otwory zanitować blachą alu, a potem na to dopiero dać matę - ja u siebie chyba bedę to poprawiał bo mam jedynie dwie warstwy maty.
No i jeszcze trzeba puścić linki od klamek/zamka w peszlach, bo muszą mieć trochę luzu...
Ostatnio edytowane przez Krusz ; 09-01-2012 o 20:39

Ale nie bardzo pasuje tutaj ten piździngNie mówię, że jest zły,bo nie słyszłem, jednak na pewno dałoby się kupić coś markowego w używce za te pieniądze. A którego masz tego STX-a?

Tego: http://stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-...uplikat-1.html
Chcę go sprzedać wraz ze skrzynią i wzmacniaczem, dorzucić parę zł i kupić jakiś mniejszy głośnik i wzmacniacz słabszy, wezmą mniej prądu a i tak mi wystarczy bo to łupie za mocno na moje uszy![]()

Jeszcze pytanko.
Przy wstawianiu głośników wstawialiście w oryginalne miejsca przykręcając do plastików czy do blachy dystansem? Jeżeli do blachy to jak wycinaliście plastik i jak przymocowywaliście poszycie do drzwi?

Wycinasz plastik - ja zrobiłem to dremlem.
Potem dystans do drzwi, głośnik w dystans.
A boczek zakładasz normalnie na pozostałe spinkiU mnie nic się nie dzieje..
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki