Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Alfa Romeo 166 + Creative

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Roni_Sanok
    Mieszka w
    Sanok, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2.4 20V

Domyślnie Alfa Romeo 166 + Creative

Witam posiadam Alfe 166 lecz mam problem, mam bardzo mizerne car audio w porównaniu do poprzedniej AR 147 gdzie bylo BOSE to jest niebo a ziemia... RAdio również jest jakieś ubogie... nie moge ustawić nawet godziny i daty ani RDS, mam tylko ustawienia Basu i czegos tam jeszcze a gdy kumpel pokazywal mi w swojej 166 przed liftem to ma duzo więcej funkcji... Wiecie może dlaczego?
    Przejdzmy do tematu, posiadamw domu głośniki Creative T7900 i ich nie używam pomyslalem ze może je wykorzystam, kolega tak zrobil w Roverze z tym ze mial radio Pioniera i moje pytanie brzmi czy dałbym rade podłączyć moje glosniki? lub np sama tube? http://xsreviews.co.uk/images/creati...et79/stock.jpg link do glosnikow.
    Pozdrawiam i licze na odpowiedzi

Kayrol
    Gość

Domyślnie

a nie prosciej poprostu kupic 2 zestawy głosników, wzmacniacz i jakiś subwoofer ?! ?!

Magnett0
    Gość

Domyślnie

podłaczyć się da i to bez problemy ale odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz z samochodu zrobić UFO
    dorzuć do kompletu dwa megafony na dach i będzie git

Mieszka w
    Sanok, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    a nie prosciej poprostu kupic 2 zestawy głosników, wzmacniacz i jakiś subwoofer ?! ?!
    swietna odpowiedz dziekuje

Cytat Napisał Magnett0 Zobacz post
    podłaczyć się da i to bez problemy ale odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz z samochodu zrobić UFO
    mowisz ze sie da? chodzi mi w zasadzie o tube bo glosnikow fakt nie bede pchal ale tuba w bagazniku by nie zaszkodzila, moglbys mi jakos przyblizyc jak to zrobic?

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Roni_Sanok Zobacz post
    swietna odpowiedz dziekuje

mowisz ze sie da? chodzi mi w zasadzie o tube bo glosnikow fakt nie bede pchal ale tuba w bagazniku by nie zaszkodzila, moglbys mi jakos przyblizyc jak to zrobic?
    Żartujesz sobie chyba z własnego samochodu jak chcesz pchać sprzęt komputerowy do bagażnika 166. Auto taty i nie masz kasy na normalną skrzynie car-audio ? wtf

Mieszka w
    Sanok, Poland
    Auto

Domyślnie

Żartujesz sobie chyba z własnego samochodu jak chcesz pchać sprzęt komputerowy do bagażnika 166. Auto taty i nie masz kasy na normalną skrzynie car-audio ? wtf
    czlowieku po co nabijasz bezsensowne posty? zapytalem czy mozna podlaczyć jest odzew ze mozna to pytam kolegi wyzej jak jezeli nie masz nic wiecej do dodania to prosze cie

Kayrol
    Gość

Domyślnie

ale odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz z samochodu zrobić UFO
    Kolega ma z ciebie pompe a ty łykasz jak młody pelikan, jak zasilisz ten aktywny subwoofer na 220V ?! Napisałem ci wyzej zebyś normalny wzmacniacz samochodowy kupił i normalną skrzynie samochodową a ty mi mówisz ze nabijam bezsesowne posty, ale jak chcesz to sobie wsadz ten "subwoofer" z pod biurka z głośniczkiem 10cm napewno będzie " młucił"

Mieszka w
    Sanok, Poland
    Auto

Domyślnie

Kolega ma z ciebie pompe a ty łykasz jak młody pelikan, jak zasilisz ten aktywny subwoofer na 220V ?! Napisałem ci wyzej zebyś normalny wzmacniacz samochodowy kupił i normalną skrzynie samochodową a ty mi mówisz ze nabijam bezsesowne posty, ale jak chcesz to sobie wsadz ten "subwoofer" z pod biurka z głośniczkiem 10cm napewno będzie " młucił"
    tak wlasnie zrobie!

Magnett0
    Gość

Domyślnie

da sie da ponieważ w tej tubie w środku jest transformatorek który zmienia napiecie wystarczy go obejść i będzie hulał na 12v

- - - Updated - - -

sorry pomysł mi sie nie podoba ale jak koniecznie chcesz... masz tu na foto na szybko schemat zasilania ale ważne jest tez co to za transformatorek (na jaki prąd zmienia ) najlepiej jakbys przesłał foto naklejki z puszki jest obok kabla zasilania.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	transformator_ts1-1-686_.jpg
Wyświetleń:	1182
Rozmiar:	58.2 KB
ID:	67100

Mieszka w
    Sanok, Poland
    Auto

Domyślnie

da sie da ponieważ w tej tubie w środku jest transformatorek który zmienia napiecie wystarczy go obejść i będzie hulał na 12v

- - - Updated - - -

sorry pomysł mi sie nie podoba ale jak koniecznie chcesz... masz tu na foto na szybko schemat zasilania ale ważne jest tez co to za transformatorek (na jaki prąd zmienia ) najlepiej jakbys przesłał foto naklejki z puszki jest obok kabla zasilania.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	transformator_ts1-1-686_.jpg
Wyświetleń:	1182
Rozmiar:	58.2 KB
ID:	67100
    ok dzieki dzisiaj podesle Pozdrawiam "pompe"