• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 166 + Creative

Roni_Sanok

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 FL 2.4 20V
Witam posiadam Alfe 166 lecz mam problem, mam bardzo mizerne car audio w porównaniu do poprzedniej AR 147 gdzie bylo BOSE to jest niebo a ziemia... RAdio również jest jakieś ubogie... nie moge ustawić nawet godziny i daty ani RDS, mam tylko ustawienia Basu i czegos tam jeszcze a gdy kumpel pokazywal mi w swojej 166 przed liftem to ma duzo więcej funkcji... Wiecie może dlaczego?
Przejdzmy do tematu, posiadamw domu głośniki Creative T7900 i ich nie używam pomyslalem ze może je wykorzystam, kolega tak zrobil w Roverze z tym ze mial radio Pioniera i moje pytanie brzmi czy dałbym rade podłączyć moje glosniki? lub np sama tube? http://xsreviews.co.uk/images/creativeinspiret79/stock.jpg link do glosnikow.
Pozdrawiam i licze na odpowiedzi :)

a nie prosciej poprostu kupic 2 zestawy głosników, wzmacniacz i jakiś subwoofer ?! ?!

podłaczyć się da i to bez problemy ale odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz z samochodu zrobić UFO
dorzuć do kompletu dwa megafony na dach i będzie git

a nie prosciej poprostu kupic 2 zestawy głosników, wzmacniacz i jakiś subwoofer ?! ?!
swietna odpowiedz dziekuje

podłaczyć się da i to bez problemy ale odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz z samochodu zrobić UFO
mowisz ze sie da? chodzi mi w zasadzie o tube bo glosnikow fakt nie bede pchal ale tuba w bagazniku by nie zaszkodzila, moglbys mi jakos przyblizyc jak to zrobic?

swietna odpowiedz dziekuje

mowisz ze sie da? chodzi mi w zasadzie o tube bo glosnikow fakt nie bede pchal ale tuba w bagazniku by nie zaszkodzila, moglbys mi jakos przyblizyc jak to zrobic?

Żartujesz sobie chyba z własnego samochodu jak chcesz pchać sprzęt komputerowy do bagażnika 166. Auto taty i nie masz kasy na normalną skrzynie car-audio ? wtf

Żartujesz sobie chyba z własnego samochodu jak chcesz pchać sprzęt komputerowy do bagażnika 166. Auto taty i nie masz kasy na normalną skrzynie car-audio ? wtf
czlowieku po co nabijasz bezsensowne posty? zapytalem czy mozna podlaczyć jest odzew ze mozna to pytam kolegi wyzej jak jezeli nie masz nic wiecej do dodania to prosze cie :)

ale odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz z samochodu zrobić UFO

Kolega ma z ciebie pompe a ty łykasz jak młody pelikan, jak zasilisz ten aktywny subwoofer na 220V ?! Napisałem ci wyzej zebyś normalny wzmacniacz samochodowy kupił i normalną skrzynie samochodową a ty mi mówisz ze nabijam bezsesowne posty, ale jak chcesz to sobie wsadz ten "subwoofer" z pod biurka z głośniczkiem 10cm napewno będzie " młucił"

Kolega ma z ciebie pompe a ty łykasz jak młody pelikan, jak zasilisz ten aktywny subwoofer na 220V ?! Napisałem ci wyzej zebyś normalny wzmacniacz samochodowy kupił i normalną skrzynie samochodową a ty mi mówisz ze nabijam bezsesowne posty, ale jak chcesz to sobie wsadz ten "subwoofer" z pod biurka z głośniczkiem 10cm napewno będzie " młucił"
tak wlasnie zrobie!

da sie da ponieważ w tej tubie w środku jest transformatorek który zmienia napiecie wystarczy go obejść i będzie hulał na 12v

- - - Updated - - -

sorry pomysł mi sie nie podoba ale jak koniecznie chcesz... masz tu na foto na szybko schemat zasilania ale ważne jest tez co to za transformatorek (na jaki prąd zmienia ) najlepiej jakbys przesłał foto naklejki z puszki jest obok kabla zasilania.
transformator_ts1-1-686_.jpg

da sie da ponieważ w tej tubie w środku jest transformatorek który zmienia napiecie wystarczy go obejść i będzie hulał na 12v

- - - Updated - - -

sorry pomysł mi sie nie podoba ale jak koniecznie chcesz... masz tu na foto na szybko schemat zasilania ale ważne jest tez co to za transformatorek (na jaki prąd zmienia ) najlepiej jakbys przesłał foto naklejki z puszki jest obok kabla zasilania.
Pokaż załącznik 67100

ok dzieki dzisiaj podesle :) Pozdrawiam "pompe" :)

kolego Roni_Sanok, uderzyłeś w zły dział proponuję go przenieść się z tematem lub zapytać na podforum o 166, tam udzielą Ci bardziej fachowych porad.
Aby ustawić godzinę i datę wystarczy włożyć płytę z mapami do czytnika navigacji lub ją odłączyć (nawigację).
Proponuję użyć szukajki i poczytać najpierw coś o audio do 166 ponieważ już nie raz był ten temat maglowany.

Ostatnia edycja:
kolego Roni_Sanok, uderzyłeś w zły dział proponuję go przenieść się z tematem lub zapytać na podforum o 166, tam udzielą Ci bardziej fachowych porad.
Aby ustawić godzinę i datę wystarczy włożyć płytę z mapami do czytnika navigacji lub ją odłączyć (nawigację).
Proponuję użyć szukajki i poczytać najpierw coś o audio do 166 ponieważ już nie raz był ten temat maglowany.

szukalem! na prawde szukalem lecz bezskutecznie musialo mi gdzieś umknąć ale dzieki wielkie kolego pozdrawiam :)

w Ar 166 nawet bez dsp dźwięk jest ok, teraz mam 164 to gra trochę lepiej ale tragedii nie róbmy, fakt masz polifta i kupić zestaw dsp z wiązką graniczy z cudem, ale na twoim miejscu najpierw bym zgłębił ICS'a a potem rzeźbił instalację, raz miałem okazję posłuchać AR166 bez dsp z wymienionymi głośnikami w drzwiach na Alpine'a i grał świetnie

Amortyzatory
Powrót