Bardzo ciekawe rozwiązanie. Nie przeszkadza pasazerowi ?
Ja mam standardowo po schowkiem pasażera. Niby dobre miejsce, ale i kable wiszą i nie ma gdzie gruchy położyć. Daję ją pod popielniczkę i kolejne kable....
A którędy puszczacie kabel od anteny, gdy antenę macie umieszczoną na klapie bagażnika i nie ma schowka na narty? (sedan)
MASAKRA!!
Nie dość że wykonane na trytki, niby i one się sprawdzają ale w takim miejscu :/.
Do tego dostęp do wyświetlacza, gałek = zerowy, w czasie jazdy nie wiem jak nie odrywając wzroku od jazdy, zmieniasz chociażby głośność - chyba że masz wszystko w gruszce ale w takim wypadku radyjko bym do schowka wsadził bądź gdziekolwiek niewidocznie, wygląd komiczny, używanie przesuwania fotela = 0, kablologia lekko problematyczna do pochowania.. W różnych dziwnych miejscach widziałem CB ale to to miażdży!
Szczególnie że w Alfie, jaką jeździsz masz miejsce - pozwolę sobie tak napisać DEDYKOWANE!
Zobacz jak to się powinno robić
CB w Alfie 156 <-- Klik!
Kable idą sobie niewidocznie, w bagażniku wychodzi kabelek z miejsca gdzie jest sznurek do klapki paliwa, antena chowana magnesówka Pirat ok. 50cm. Wiele osób myślało że to seryjny montaż. Ogólnie planuję zmianę - wywalić chcę radiówkę i włożyć antenę CB w jej miejsce - coś małego, nie potrzebuję takiej wydajności jak w Piracie bo i tak głównie korzystam z "mijanek". Dostęp do radia wzorowy, grucha domyślnie leży w tym tuneliku małym za "skarbonką", w czasie jazdy tam gdzie wg. mnie najwygodniej i najporęczniej - jak na gruchę przystało, między nogami. Ot cała filozofia..
Ja bym na Twoim miejscu szybko to zmienił ale robisz jak chcesz, Twój samochód.
Pozdrawiam!
Tak jak Qki...w sumie to na jego zdjęciach wzorowałem się z montażem u mnie i bardzo polecam:
756182" >
Radio jest po bokach przymocowane z dwóch stron na małe blaszki i przykryte tą oryginalną gumą(widać na zdjęciu). Zasilanie podciągnięte z zapalniczki(wiec blisko) i nie tracę gniazda zapalniczki do ładowarki telefonu
Kabel do anteny idzie pod tunelem środkowym,widać go na podłodze przy przedniej kanapie(to do zmiany,ale nie wożę w sumie nikogo z tyłu,a jeszcze nigdy 5 osób wiec nie przeszkadza) ,pod kanapą z lewej strony przy oparciu,nad roletą i wychodzi między klapą bagażnika a dachem do anteny![]()
Gruszka pod ręcznym,na kolanach lub fotelu pasażera
Antena Sirius AS-100(czy coś takiego) i w razie czego chowana do bagażnika![]()
Mocno długie radyjko kupiłeś, ale jest ok! Moim zdaniem to miejsce jest specjalnie pod radyjko.
U mnie idąc zgodnie z marką - włoskie LAFAYETTE ERMESPasuje idealnie i bardzo dobre radyjko.

obejrzałem wcześniej te wszystkie możliwości jakie macie, ale mi to nie pasuje ze względu na wysoki zwrost. Przy bezpiecznikach wadze kolanem, nad bezpiecznikami osobiście nie pasi, z boku tunelu nie mogę wygodnie oprzeć nogi, przestrzeń pasażera odpada, pod lokciem niewygodnie, jedynie jak zdecyduje się na rozebranie radia to włożę pod popielnice. Mam ASC, więc galkologia w większym stopniu odpada, fotel ma pełen zakres ustawień przy tym montażu. Pół godziny się zastanawiałem gdzie je umieścić i na szybko to była jedyna możliwość.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ciężko mi określić czy to radio co masz jest duże czy małe, ale jeśli jest za duże na miejsce pod popielniczką to po prostu sprzedaj i kup coś malutkiego.
W takiej sytuacji może i narażasz się trochę na stratę ale w końcu CB montujesz praktycznie na zawsze i warto mieć to zrobione porządnie i estetycznie.
A ile kabla jest potrzebne w 156 aby poprowadzić kabel do anteny na tylną klapę?

około 6 metrów, tak żeby nie męczyć się z rozbieraniem całej kanapy i żeby nie mieć stresu że nie wystarczy![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki