Witam! Zastanawiałem się nad zakupem CB do mojej 156. Na Allegro można dostać anteny krótkie ale dobre i wyglądające na zwykłe od radia (jak ta http://www.allegro.pl/item437371222_..._warszawa.html ). Niby wszystko ładnie, pięknie ale mam jeden problem... Gdzie mogę zamontować sobie odbiornik? kiedy pożyczyłem od znajomego jego radyjko, nie mogłem wymyślić sensownego punktu do zaczepienia go. Może ktoś z Was ma pomysł, gdzie je przyczepić żeby a)nie szpeciło wnętrza i b) nie zawadzać go co chwila kolanem czy innym łokciem. Dodam że do zamykanego schowka radio nie weszło :?

ja w swojej przykręciłem do podłokietnika od spodu.jestem zadowolony bo nic nie widać a radyjko pod ręką.polecam
Ja swoje przykręciłem po stronie pasażera by było bliżej, wprawdzie wkroczyłem w przestrzeń pasażera ale tam chyba jest najrozsądniej![]()
:mrgreen:
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
miedzy fotelem pasażera a środkowym tunelem można na chama wcisnąć![]()
ja mam CB COBRA 19DX IV w konsoli środkowej pod popielniczką

Ja mam zamiar zamontować pod podłokietnikiem, ale widziałem u kolesia pod bezpiecznikami z lewej strony i nawet nie przeszkadzało.
Sportwagon 2,4JTD 2000r
Ja u siebie wrzuciłem koło tunelu srodkowego przy fotelu pasazera, pasuje jak ulał, w oczy sie nie rzuca...nieraz dupsko uratowało :mrgreen:
Szerokosci Koledzy![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

kolego najlepiej pod bezpiecznikami. sa tam nawet sróby które mozna wykorzystac do przymocomania uchwytu :-) a mikrofon mozna w póleczce obok trzymać :-)
Ja mam CB zamontowane pod schowkiem po stronie pasażera. Przeważnie samochodem jeżdżę sam więc wszystko super widać a do tego tam nic nie trzeba manewrować kanał 19 i działa
poza tym to gruszkę mam na takiej blaszce zamontowaną na konsoli środkowej. A blaszkę wsadzona w szczelinę nad zegarkiem, temp. i poziomem paliwa.
Jak nie używam to gruszka leży między tunelem środkowym a siedzeniem pasażera.
A jak jeżdżę z pasażerką to też bez problemu bo nie narzekała aby było ciasno czy coś.
Kabel od anteny puszczony pod listwą progową następnie za tylna kanapą i do bagażnika a tam jest antenka i zakładam jak używam. To chyba wszystko![]()
tutaj zdjęcia jak ja zamontowałem CB może komuś się przyda
![]()
Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...
Tako rzecze mrutyna.
Fotografia Ślubna
Może poradzicie gdzie zamontować CB w 159??
pzdr
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki