"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Nie zrozum mnie źle.
Ja nie chcę Cię zniechęcać, ale dać do zrozumienia, że klient będący właścicielem Alfy jest innym klientem niż klient będący właścicielem chociażby wspomnianego Golfa, czy Asty, nie obrażając nikogo.
Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że dedykowane części są znacznie droższe niż "uniwersalne", dlatego ciężko się nimi handluje, bo przecież tuning to wybór, a nie konieczność, bez której auto nie pojedzie. No, a niestety w przypadku Alfy, "uniwersalne" się nie sprawdzają, bo wychodzi tzw agrotuning, czego przykłady można mnożyć (niestety...).
Wracając do tych tłumików, jeśli zdjęcia odzwierciedlają faktycznie przedmiot, to zauważ jak bardzo się różnią, pierwszy z nich zdecydowanie nie pasuje do AR 156, inny króciec wlotowy i zupełnie inne wieszaki.
O ile w drugim przypadku króciec mniej więcej wygląda jak powinien w przypadku 156 i wieszaki wydają się być na miejscu, to jest jeden istotny szczegół. W 156 puszka tłumika ostatniego umieszczona jest poprzecznie, przez co końcówka wydechu powinna być skierowana lekko w lewo, a jak widać na zdjęciu jest prosto...
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. mnie interesowałoby raczej coś w postaci niewielkiego spoilera na tylną klapę, wiem, wybredny jestem![]()
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 11-02-2010 o 20:22
a to dlatego że zdjęcia są poglądowe, te tłumiki są od innego auta natomiast zamieściliśmy je żeby pokazać mniej więcej jak te tłumiki są wykonane
---------- Post dodany o godzinie 10:52 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:51 ----------
Zapraszamy![]()

No to zmienia postać rzeczy.
W jakiej cenie są takie tłumiki i jaki jest ich producent?
A czy jest opcja tłumika wzorowanego na Novitecu?
Tak jak na zdjęciu tutaj:
http://shophost.net/shop_n/catalog/p...oducts_id=1091
mam na myśli ostatni tłumik.
albo z takimi końcówkami jak tutaj:
http://shophost.net/shop_n/catalog/p...roducts_id=377
- lekko podgięte do góry.
Oczywiście mowa o Alfie 156.
Pozdrawiam.
- Rafał
Witam!
Poszukuje dystansów zmieniających rozstaw śrób z 5x98 na 5 x120- Szer( ok.20mm)
Oraz żarówek ksenonowych h1-z przetwornicami.
Pilna sprawa Pozdrawiam!

Pytałem mailowo o jakieś tłumiki końcowe dedykowane do 146 i odpowiedzi się nie doczekałem.
Ponawiam więc pytanie tutaj.
Pzdr.
//Edit.
Nie wiem czy to przypadek, ale właśnie dostałem maila.
Tłumików do 146 brak.
Ostatnio edytowane przez sn00p ; 12-03-2010 o 11:34
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki