Przy oponie 195/50/15 będzie 3% błędu w obwodzie koła. Jednym słowem przy prędkości licznikowej 100 (o ile licznik jest dobrze skalibrowany) będziesz jechał faktycznie 97km/h. Poza tym jest tutaj jeszcze kwestia wysokości opony i komfortu jaki się wtedy zmniejszy, na rzecz lepszych właściwości podczas jazdy np po zakrętach. Jeszcze są inne kwestie, jak np mniejsza masa nieresorowana, mniejsza siła odśrodkowa podczas rozpędzania auta itd, itp. Felgi są już prawie sprzedane, choć jeszcze do kupca nie dotarły ale stanie się to w najbliższych dniach.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Szkoda ;( Zawsze mi się podobały a to towar o ograniczonym dostępie ;(
A co do 195/50/ R15 to aktualnie na takich jeżdżęI co czytałem to w serii w zależności od rynku montowano albo 195/50/ R15 lub 195/55/ R15
Ehh, że ja wcześniej nie widziałem tego ogłoszenia, bez zastanowienia bym brał :/
"Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki