Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Części -
    Użytkownik Romeo Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    3 d 6 h 20 m

Domyślnie Trochę części do AR 145, które uzbierałem przez osatnich kilka lat...

Witajcie,

Z racji tego, iż moja 145 zmieniła już praktycznie właściciela pozostało mi do sprzedania trochę części, które zbierałem przez jakiś czas, a które nie są mi już potrzebne. Zanim zacznę wystawiać aukcje na allegro podaję listę tutaj. Zdjęcia będę sukcesywnie umieszczał w miarę jak będę je produkował.

Oto co mam do sprzedania - pisze z pamięci. Jak znajdę coś jeszcze będę spis uzupełniał:

1. Błotnik przedni lewy - kolor 195/A Rosso Proteo Met - wymaga poprawek lakierniczych; 150 zł

2. Zderzak przedni z możliwością montażu halogenów - malowany częściowo kolor 195/A Rosso Proteo Met - ma drobne pęknięcie przy z górnych mocowaniach. Naprawa tego ani nie jest droga ani problematyczna. Całość nadaje się do montażu i ewentualnie do malowania całościowego. Mogę zorganizować naprawę. Wtedy cena plus koszty; 160 zł w stanie jak jest

3. Kompletny zderzak tylny wraz z zaślepką haka, odblaskami oraz oświetleniem rejestracji - kolor czerwony - chyba Rosso - malowany w całości. Wymaga poprawek lakierniczych; 90 zł

4. Komplet halogenów do zderzaka przedniego wraz z maskownicami - kolor 195/A Rosso Proteo Met; 130 zł

5. Nakładka na próg lewy - kolor Rosso Proteo Met do poprawek lakierniczych - uszkodzone jedno z przednich mocowań - do naprawy bez problemu; 50 zl

6. Dwa silniczki do elektrycznego sterowania poziomem reflektorów przednich - jeden jest od Puntolota ale pasuje bez problemu; 40 zł za oba

7. Dwa okulary do przednich reflektorów - niestety koloru niebieskiego i nie znam jego kodu. Śruby mocujące reflektory na swoim miejscu i całe; 80 zł za oba

8. Nadkole tylne prawe; 60 zł

9. Nadkole przednie lewe; 60 zł

10. Sonda Lambda - nowa - dedykowana do VW ale ma identyczne parametry jak dedykowana do AR - Bosch - aby pasowała do 145 trzeba nieco wydłużyć przewody - komplet z wtyczką; 150 zł

11. Potencjometr przepustnicy do rocznika wersja przed FL - Bosch - nowy; 100 zł

12. Nowa zaślepka haka do zderzaka tylnego wersja przed FL - do malowania; 40 zł

13. Hak holowniczy przedni do wersji przed FL wraz z nowymi śrubami mocującymi 50 zł

14. Zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego wraz z korkiem - oryginalny, nowy - do wszystkich TS'ów bynajmniej do wersji przed FL - wersja z czarnym wierzchem; 100 zł

15. Surowy kluczyk z czerwoną rączką oraz wtopionym transponderem bez pilota. Po nacięciu i wprogramowaniu do immo przy pomocy klucza master będzie kolejny nowy kluczyk; 50 zł

16. Zamek na tylną klapę wraz z emblematem oraz kompletem śrub samozrywalnych i zaślepek - wkładka zamka do podmienienia na starą aby klucz pasował. Pasuje do 145, 146, 156 TS do rocznika 2002 oraz 156 TD do rocznika 2002; 150 zł komplet

17. Osłona rozrządu przykręcana do prawego nadkola przedniego - brudna na zdjęciu ale w 100% cała; 50 zł

18. Uszczelka silniczka krokowego - mam dwie sztuki - oczywiście oryginał i nówki; po 10 zł

19. Zaworek zwrotny (jednokierunkowy) do układu spryskiwaczy - nowy; 12 zł

20. Naklejki na tylną klapę - T SPARK 1,6 - nowe; 50 zł

21. Kołki mocujące przednie i tylne nadkola - na zdjęciu te po prawej - mam 7 szt. - nowe; 30 zł za komplet

22. Wkręty mocujące od nadkoli - na zdjęciu te po lewej - mam 10 szt. - nowe; 30 zł za komplet

23. Komplet śruba podkładka i kołek do mocowania zbiornika spryskiwaczy oraz zbiornika wyrównawczego płynu chłodniczego do nadwozia - 5 kompletów. - nowe, oryginalne; 30 zł za całość

24. Komplet śrub mocujących tarcze hamulcowe z kłem wytyczającym - numer ePER 7737018 - komplet 4 szt. - nowe; 30 zł za całość

25. Dwie klamki wewnętrzne do drzwi przednich - klamki chromowane; komplet 40 zł.

26. Komplet regeneracyjny do naprawy reflektorów przednich - profesjonalne wykonany zestaw służący do wymiany zawieszenia odbłyśnika w reflektorach z AR 145. Całość wykonana z materiału PE1000 wraz z toczonymi w aluminium przegubami. Element praktycznie niezniszczalny. Zregenerowane tym zestawem reflektory nigdy już nie opadną. Mam jeden zestaw gotowy w 100% i cztery laski PE1000 do wykonania kolejnego bez przegubów; Cena do uzgodnienia bo to raczej niespotykana rzecz a można zaoszczędzić poważną kwotę i zyskać niezawodne oświetlenie - lepsze niż fabrycznie nowa Hella czy Bosch. wykonane profesjonalnie.

27. Zestaw Motip do malowania zacisków hamulcowych. Zestaw ma już ze trzy lata, ale po za odtłuszczaczem nic nie było otwierane, więc na pewno jeszcze jest przydatny do pomalowana zacisków - kolor czerwony; 30 zł

29. Oryginalne śruby mocujące dyfuzor do nadwozia wraz z podkładkami- oryginał; komplet 20 zł

30. Kołki wraz z gniazdami do mocowania mi.in. tapicerki wewnętrznej tylnej klapy, nowe, oryginał; komplet 20 zł

Oczywiście w kompletach taniej ale bez szaleństwa. Zapraszam na PW. Na forum zaglądam codziennie w tygodniu i sporadycznie w weekendy. Na wszystkie zapytania odpowiem. W miarę możliwości mogę rozbić zdjęcia oraz ustalać numery z ePER poszczególnych elementów i na życzenie wysłać emilem. Nie będę ukrywał, że najchętniej sprzedałbym całość lub w większych kompletach. Odbiór ciężkich rzeczy osobisty. Drobnica do wysłania pocztą lub firmą kurierską. Szczegóły do ustalenia. Zapraszam.

---------- Post added at 15:59 ---------- Previous post was at 15:18 ----------

Dodam jedynie, że części można również zobaczyć, odebrać osobiście we Wrocławiu lub Trzebnicy po ustaleniu konkretnego terminu.

Reszta zdjęć jutro
    Ostatnio edytowane przez aquarius01 ; 20-12-2011 o 11:01
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 6 h 20 m

Domyślnie

up, up
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    dolnośląskie
    Auto
    ..
    Czas spędzony na forum
    23 d 3 h 39 m

Domyślnie

kolego poskręcaj to do kupy i sprzedaj całe auto

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 6 h 20 m

Domyślnie

Cytat Napisał hyieh Zobacz post
    kolego poskręcaj to do kupy i sprzedaj całe auto
    Fakt, faktem, ze brakuje niewiele

Tak miało być ale niestety plany się zmieniły i musiałem się przesiąść do czegoś większego a moja 145 zmieniła właściciela i części mi się już nie przydadzą
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 6 h 20 m

Domyślnie

up,up - dodaję dzisiaj nowe fotki

---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 09:15 ----------

Są już nowe fotki - dzisiaj zaczynam wystawiać aukcje na allegro
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 6 h 20 m

Domyślnie

Konwersja do aukcji na allegro prawie zakończona. Zainteresowanych zapraszam tutaj

---------- Post added at 14:24 ---------- Previous post was at 12:03 ----------

Uzupełniłem wszystkie fotki
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.6 Boxer, 103 KM, 1995r.
    Czas spędzony na forum
    15 h 52 m

Domyślnie

zaczepy montujące halogeny ze zderzakiem posiadasz? bo widzę, że śruby masz to może miałbyś te zaczepy?

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 6 h 20 m

Domyślnie

Niestety nie posiadam. To element, który po kilku latach praktycznie do niczego się nie nadaje i prawie zawsze podczas odkręcania zostaje zniszczony. Ta blaszka jest bez problemu dostępna w ASO. Na każdy halogen potrzeba dwie. Jak mi się później uda to sprawdzę czy ten element występuje jako osobna pozycja w katalogu i podam numer oraz orientacyjną cenę.
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 6 h 20 m

Domyślnie

up. up
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Czas spędzony na forum
    3 d 6 h 20 m

Domyślnie

Niestety w ePER ten element nie występuje jako osobna pozycja. Prawdopodobnie jest w komplecie z halogenem. Warto jednak zapytać w ASO o ten element - występuje on na pewno we wszystkich modelach Fiata . W ePER nie ma wielu drobnych elementów - choćby nakrętek mocujących reflektory w AR145. Warto spróbować
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)