Czołem Alfaholicy!
Ponieważ nadal pytacie o blaszki pod swoje piękności, które niegdyś robiłem i wyglądały tak:
![]()
![]()
Oto co następuje:
1. Zapisy grzecznościowe na osłony dla modeli: 147/156/GT/Crosswagon (GTA tylko montaż u mnie - raz że do tej wersji nie montowałem, a dwa, że chcę pomacać);
2. Ankieta zapotrzebowania i zapisy zainteresowanych osłonami do modeli: GT/159/Brera
W styczniu będę opancerzał kilka Subaraków oraz Crosswagona.
Jeśli ktoś ma ochotę na blachę do AR - proszę kopiować aktualną listę i dopisywać siebie w tym temacie w formie:
Projekt będzie się nieco różnił - poprzedni miał logo AR - teraz wymyśliłem, że zrobię Limited Edition, aby Bella miała coś wyjątkowego - tutaj pozostawiam pole do dyskusji, co chcielibyście mieć na osłonach???1. Kowalski (AR 156 2.0 TS 1998r)
2. Nowak (AR 147 JTD 8V 2001r)
3. Malinowski (156 Crosswagon)
4. .... Ty (156 GTA)......
Polecam też temat kolegi Qki, który podjął się podobnego przedsięwzięcia - być może ktoś będzie miał bliżej właśnie do niego lub będzie potrzebować osłony do innego modelu.
Realizacja:
- koniec stycznia 2012 - powiedzmy, że zapisy do 20.01.2012 i kolejne 10 dni na wykonanie
Cennik:
AR 147/156 / 2mm ocynk 270gr/m2 (330zł)
AR GT (330zł lub 100zł* )
AR 156 JTD M-Jet 20V (370zł)
AR 156 Crosswagon z dodatkowym mocowaniem (350zł)
AR 156 Crosswagon z dodatkowym mocowaniem / 4mm alu (550zł)
AR 159/Brera (430zł lub 100zł*)
*100zł - Bezwypadkowe/bezkolizyjne Brery oraz 159 z okolic z niepozrywanymi starymi śrubami/gwintami zapraszam na pomiary, po wcześniejszym umówieniu. Chętnie przyjmę na garaż GT (ale dopiero jak będą blachy w styczniu - teoretycznie powinny pasować osłony od 147/156 - chciałbym to zobaczyć przed zaoferowaniem, więc jest szansa na tanią osłonę).
Proszę zastanowić się x2 przed umówieniem, aby nie było nieporozumień jak się okaże, że mamy drutex pod spodem i nic się nie pokrywa z oryginałem. Osoba, która udostępni samochód dostanie osłonę w promocyjnej cenie w zamian za poświęcony czas. Będzie trzeba przyjechać prawdopodobnie 2x. Być może będę chciał przetrzymać oryginalną osłonę między pomiarem a montażem.
Montaż/wysyłka/odbiór:
- oczywiście wszystko w komplecie, tj. osłona, śruby, dystanse gumowe jeśli występują dla danego modelu itp.;
- nadanie niewymiarowej paczki kurierskiej krajowej 58zł;
- możliwość przyjazdu na montaż do Bielawy (dolnośląskie, 55km na płd od Wrocławia, 17km od Świdnicy, 30km od Wałbrzycha) - proszę tylko dopilnować, abyśmy nie spędzili połowy dnia na wykręcaniu pourywanych gwintów. Jeśli nie będzie niespodzianek to montaż gratis;
- osłona posiada wykonanych 5 otworów. W celu montażu samodzielnie trzeba wykonać 2 otwory mocowania do kołyski/wózka (crosswagon 4). W ten sposób każdy indywidualnie będzie mógł dopasować sobie optymalny prześwit wedle uznania. Wiem, że dla niektórych to problem, ale jak ktoś ma Bellę obniżoną z prześwitem 6-10cm, wówczas każdy centymetr jest na wagę złota.
!!! Blacha pozwala uzyskać większy prześwit w porównaniu do osłony z tworzywa o 1-3cm !!!
- odbiór: j.w. Bielawa lub po umówieniu się: Wrocław, Katowice, Sosnowiec, Kraków - chyba gdzieś tam po drodze jest Dąbrowa Górnicza z tego co kojarzę kilku forumowiczów z tych kwadratów
Kontakt::
- preferowany mail: krystianbielawa@wp.pl
- gg:1785618
- telefon podam w odp. na maila
Narazie na spokojnie - zobaczymy jakie jest zainteresowanie.
PS. Nie ma możliwości zrobienia osłon do innych modeli. Wiem, że są chętni na 166, GTV, 145/146.... Pytajcie Qki'ego.
Pozdrawiam i zapraszam do dopisywania się na wstępną listę chętnych.
---------- Post added at 13:49 ---------- Previous post was at 13:32 ----------
I od razu ja zaczynam:
1. Piter (156 Crosswagon)
2. ...
3. ... Ty ...?
2. Proxim@AR- 156 JTS SW 03'
www.centrumaudio.plPisząc, lub dzwoniąc-mówić,że z forum Alfy-rabat murowany
Przerabianie lamp na soczewkowe- szczegóły na PW

3. SCHNNAZZI (156 1.6 T.S 1998)
Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
Mam chorobę zwaną ITALIA

piszesz :
"z okolic z niepozrywanymi starymi śrubami/gwintami zapraszam na pomiary, po wcześniejszym umówieniu. Chętnie przyjmę na garaż GT"
w profilu pisze u ciebie :
Bielawa/Wroc/KRK
a te przymiarki to gdzie niby miałyby być ??
"lub po umówieniu się: Wrocław, Katowice, Sosnowiec, Kraków - chyba gdzieś tam po drodze jest Dąbrowa Górnicza"ano jest : obok Sosnowca i Katowicpo drodze z KRK do K-ce ( o ile ktoś leci 94 przez Olkusz )
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&ie=...=m&z=9&vpsrc=6
Ostatnio edytowane przez bocian ; 21-12-2011 o 13:18

Kolego nie ta lista![]()
Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
Mam chorobę zwaną ITALIA
Bociek przymiarki w B-wie only - reszta jestem z doskoku, wiec moge ew. wrzucić na busa komuś oslone.
Ale jak chcesz to pewnego razu możemy się wymienić na samochody na tydzien![]()
Osłony pod silnik AR 147/156/GT/GTA/Crosswagon
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post814896

Nie ma działu bazar?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
Nie ma fizycznie blach - nie ma ogłoszenia na bazarze. Myślałem nad tym i postanowiłem, że ten będzie odpowiedni - możesz przenieść jeśli uważasz, że się nadaje.
Tutaj tylko zapisy i ew. umówienie się na modele, do których trzeba zrobić projekt.
---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 10:13 ----------
3. SCHNNAZZI (156 1.6 T.S 1998)
4. Frixfrot (159 TBi - osłona jest inna niż w dieslach)
5. Qsiek (GT JTD niestety nie dam rady na przymiarki ;-/) - nie panikuj z GT być może będzie plug&play.
6. BURATINO (AR 159 2,4 Q4 Ti)
Osłony pod silnik AR 147/156/GT/GTA/Crosswagon
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post814896
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki