Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 116
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Części -
    Qki
    Qki jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    44 d 14 h 19 m

Domyślnie

Soczewka + żarówka H7 - tak właśnie jeżdżę teraz i jest 300% lepiej niż na normalnej lampie (zdrowej lampie!), nie mówię o wypalonych wtedy poprawa jest 1000% .

Co do legalności - każda przeróbka jest nielegalna, ale jak wsadzisz same soczewki i żarówki H7 to "z góry" będzie wszystko w porządku bo lampa jest homologowana na źródło światła czyli HC (halogen city = H7) o soczewkach raczej nic nie mówi to oznaczenie - niemniej ingerencja w lampę była więc jak policjant przy rutynowej kontroli zacznie Ci wyjmować lampy, potem w przydrożnej kuchence na LPG je rozklei i zobaczy że masz "nie salonowe" oczka to Ci zabierze dowód. Przeglądy ten setupik przechodzi bez problemu.

Z soczewką + HID jest trochę gorzej bo od razu widać że świeci coś lepszego, niemniej tu też jeśli zasadzisz 4300k (czyli oryginalny kolor) nie będziesz tym samym wzbudzał podejrzeń, jak ukryjesz dobrze przetwornice i ogólnie montaż zrobisz estetycznie - na pierwszy rzut oka dalej nie wzbudzasz podejrzeń, dalej dochodzą do tego spryskiwacze - do Alfy przed FL to nie problem wsadzasz dwa dziuczki, podłączasz wężyki, zbiornik większy, do po FL jest troche więcej grzebania bo przydało by się wysuwane zamontować ale też do ogarnięcia ogólnie - ok. 150 zł. Samopoziomowanie na allegro można kupić - od chińskich zestawów które też nawet w miarę działają, po różne elektroniki wykrzesane przez elektroników w domu - wiadoma sprawa że i jedno i drugie nie działa tak jak oryginał ale daje radę, teraz wystarczy już tylko wyjąć panelik z regulacją w kabinie i zaszpachlować . Reasumując - ile byś nie zamontował to i tak to wszystko będzie nielegalne w 100% bo na reflektorze dalej będzie HC - chyba że zrobisz "zacierkę" na obu lampach że niby od kamienia , dlatego najlepszą opcją (jeśli już!) jest chyba montaż soczewki + hid 4300 + spryskiwacze + DOBRE ustawienie co do milimetra, wtedy masz widoczność, nie oślepiasz i kiedy trzeba przemywasz lampki żeby nie odbijały światła od brudu.

Tak czy siak, zamów sobie soczewki załóż zwykłe żarówki i sam oceń - jazdą po zmierzchu, w nocy, w mieście w nocy, w śniegu i co najważniejsze w czasie deszczu czy Ci to wystarcza czy nie.. jeśli nie zakładaj SPOKOJNIE Hidy - tylko o temp. 4300k lub 5000k żeby nie niebieścić zabardzo (niebieski przyciąga niebieskich!).

W najgorszym wypadku, jak Cię zatrzymają że masz HIDa i zechcą zabrać dowód masz możliwość usunięcia usterki na miejscu tj. wyjmujesz palnik, wkładasz H7 i jedziesz dalej..

Więcej się rozpisać nie dało!
    Ostatnio edytowane przez Qki ; 01-02-2012 o 11:16

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW
    Czas spędzony na forum
    6 d 9 h 27 m

Domyślnie

Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Chyba na początek zobaczę soczewki a potem najwyżej będę myślał o HIDach. Spryskiwacze mam ale nie podłączone (przy wymianie zderzaka kupiłem ze spryskiwaczami a nie miałem) i brak drugiej pompki. Mam pytanie pomocnicze: Czy jak już bym się zdecydował na HIDy to czy muszę mieć spryskiwacze (działające) + samopoziom czy tak czy siak dowód mi zabiorą ???
    Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.

Qki
    Qki jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    44 d 14 h 19 m

Domyślnie

Na to pytanie też odpowiedziałem przeczytaj jeszcze raz dokładnie i dopytaj ewentualnie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW
    Czas spędzony na forum
    6 d 9 h 27 m

Domyślnie

Wiem, czytałem jeszcze raz . Dzięki jeszcze raz. Zaczniemy od soczewek a później się zobaczy. I tak czekam jak będzie cieplej (cz. do wiosny).
    Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Proxim@Ar
    Mieszka w
    Opole, Poland
    Auto
    147 1,6 TS 77kW 00r - Przeszłość. Jest 156 2.0 JTS 03 165KM +CBR 600F4i 2002+POLO III 96 z klimą ;)
    Czas spędzony na forum
    15 d 16 h 20 m

Domyślnie

Ok, więc już mówię po ludzku jak to wygląda Sprawa wygląda tak- zwykłe lampy- te które masz teraz, posiadają odbłyśniki, które rozpraszają światło z żarówki. Gdy lampy są nowe, wszystko świeci już trochę gorzej, wypala się powoli odbłyśnik, matowi klosz, i to może po czasie, że ciężko coś zobaczyć na drodze, gdy jest ciemno. Soczewka skupia światło, czy z żarówki, czy z Hida . Nie nagrzewa tak klosza, no i nie ma odbłyśnika, zostaje jedynie ten na długie światła, no ale wiadomo- często się go nie używa. Same żarówki w soczewkach zdecydowanie polepszą pole widoczności, sam to ocenisz. Gdy dodasz do tego Hidy, to będzie już prawdziwy xenon. Jednak do Hidów trzeba mieć (wg prawa oczywiście) spryskiwacze oraz samo poziomowanie. Z przeglądem również może być problem, jak trafi się zatwardziały konserwatysta Policja też może dowód zabrać. Tyle z teorii.
    W praktyce wygląda to tak, że przeglądy przechodzę bez problemu- mimo braku spryskiwaczy oraz samo poziomowania. Miałem parę kontroli policji, nikt się nie przyczepił do świateł, pewnie myśleli, że to fabryczne. Gdyby to było w jakimś golfie I to może i by się czepiali, ale Alfy jakoś tak ponadczasowo wyglądają, że chyba nikt się nie przeczepi Generalnie, można sobie zregenerować odbłyśniki, spolerować klosze i też będzie poprawa. Wtedy będzie wszystko legalnie itd. Pewnie w wielu przypadkach wystarczy sama polerka kloszy, nawet samodzielnie Są opisy na forum jak to zrobić. Jest jeszcze kwestia wyglądu- soczewkowe o wiele ładniej wyglądają Ja nie będę zachwalał ,,swoich produktów'' zostawię to klientom Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to pytaj

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:25 ----------

Widzę, że Qki też opisał Ja dodałem swoje, mam nadzieję, że rozwialiśmy wszystkie wątplowości
    www.centrumaudio.pl Pisząc, lub dzwoniąc-mówić,że z forum Alfy-rabat murowany Przerabianie lamp na soczewkowe- szczegóły na PW

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 166 2.0 tb Azzurro Nuvola 1999 Super lpg
    Czas spędzony na forum
    2 d 6 m

Domyślnie

Cytat Napisał proxim@ar Zobacz post
    mam na sprzedaż zestawy hid pod soczewkę, ewentualnie na długie do zwykłych lamp. Są to lepsze jakościowo hidy, niż te chińskie, przetwornice są cyfrowe, a nie analogowe, co eliminuje efekt ,,mrugania'' po tygodniu czy miesiącu. Daję pełną gwarancje na 12 miesięcy a nie pseudo gwarancję z alle.. Cena za zestaw to 190zł plus przesyłka ok 16 zł
    zdjęcie poglądowe, pudełka co dostawę praktycznie są inne, więc nie ma co się sugerować. Można też kupić osobno żarniki o innej barwie. Komplet dwóch żarników kosztuje ok 50zł z przesyłką. Zapisy najlepiej na pw lub gg- 13072669
    witam jestem zainteresowany zestawem hid do 166 d2s soczewka 6000k masz jeszcze takie? Taki zestaw podpasował by bez problemu do wtyczek w alfie? Chodzi mi o to czy nic nie bede musial przerabiac?? Jak bez problemu to biore odrazu
    czekam na odp

---------- Post added at 11:12 ---------- Previous post was at 11:02 ----------

dodam ze mam orginalne ksenony

Mieszka w
    Opole, Poland
    Auto
    147 1,6 TS 77kW 00r - Przeszłość. Jest 156 2.0 JTS 03 165KM +CBR 600F4i 2002+POLO III 96 z klimą ;)
    Czas spędzony na forum
    15 d 16 h 20 m

Domyślnie

Zorientuję się i dam znać na komórkę jak prosiłeś
    www.centrumaudio.pl Pisząc, lub dzwoniąc-mówić,że z forum Alfy-rabat murowany Przerabianie lamp na soczewkowe- szczegóły na PW

Mieszka w
    Opole, Poland
    Auto
    Czas spędzony na forum
    15 d 16 h 20 m

Domyślnie

Up, mam nowe zestawy. H7 6000K oraz 4300 i H1 4300K i 6000K jest najwięcej

Użytkownik Embrion Avatar alfa146.1.4.
    Mieszka w
    zakopane
    Auto
    alfa romeo 146 1.4.ts
    Czas spędzony na forum
    19 h 36 m

Domyślnie

Witam.
    Widzę że jest tu mowa o xenonach więc chciałbym zapytać czy są jakieś które by pasowały do AR 146??

Mieszka w
    Opole, Poland
    Auto
    Czas spędzony na forum
    15 d 16 h 20 m

Domyślnie

Cytat Napisał alfa146.1.4. Zobacz post
    Witam.
    Widzę że jest tu mowa o xenonach więc chciałbym zapytać czy są jakieś które by pasowały do AR 146??
    W 146 są H1, mam takie na 4300K i 6000K

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)