Uważajcie na kolesia posługującego się numerem konta mBank 11114020040000310270274320.. pewnie używa też innych rachunków bankowych. Ostatnio wrzuciłem tu ogłoszenie, że szukam dokładki Zender do 166-stki.. Koleś odezwał się do mnie na GG, że ma i może mi sprzedać, za bardzo okazujną cenę.. Przelałem mu 100zł na podane konto i miałem wysłać kuriera po paczkę dzisiaj. Rano puściłem sms'a do gościa z adresem, ale sms nie docierał.. Pomyslałem, że gość może pomylił się podając mi numer i chciałem poszukac jego telefonu w necie.. Po kilku minutach miałem pewność, że trafiłem na oszusta.. wystarczy w google wrzucic numer konta podany wyżej.. Gość zawodowo naciąga ludzi na dziesiątkach for internetowych działając w ten sam sposób.. Podaje tylko inne dane osobowe do wpłaty i dzięki temu można odzyskać kasę.. bo bank ma obowiązek weryfikować nazwę odbiorcy przy realizacji przelewu /orzeczenie Sądu Najwyższego sygn. I CSK 205/08 z 17 grudnia 2008 r./. Ogólnie złorzyłem reklamację w banku i olewam sprawę.. niech oni ścigają gościa, przelew muszą anulować.. a dane kolesia w końcu mają w swoim systemie..
Na przyszłość zanim komuś puscicie pieniądze, na wszelki wypadek wrzućće numer konta w google.. oszczędzicie sobie zachodu z ćwokiem..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm

Dzieki za info. Niestety pełno takich osób w necie. Trzeba się pilnować na każdym kroku. Powodzenia w odzyskaniu pieniędzy.

przy okazji wrzucę tutaj link do tematu na ACforum. Gdzie też mają oszusta, a tu chyba jeszcze nie trafił:
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=35657

Przykleiłem ten temat. Mariusz powinieneś zgłosić sprawę na policji. To nic nie kosztuje, zajmie Ci z 30 minut, a ochronisz innych przed tym oszustem.
No może i podlecę na policję.. problem polega na tym, ze poza numerem konta nie dysponuję żadnymi danymi gościa, bo te co mi dał są oczywiście gdzieś z netu zaczerpnięte, nawet ich tu nie wrzucam, bo to nie on.. Wyczytałem też na różnych forach, że ludzie zgłaszali go na policję, nawet gdzieś czytałem, że koleś ma wyrok.. ale najwyraźniej nic to nie dało.. Mam nadzieję, że bank będzie stratny na tej operacji i oni już mają tak dane gościa jak i prawników na etacie, którzy w ramach obowiązków służbowych będą ścigali oszusta..
Zawsze naciąga na małe kwoty, działa za to na potężną skalę.. na przeróżnych forach.. od wędkarskiego, przez samochodowe, optyczne na elektrodzie kończąc.. Pewnie ma też różne konta, bo pytał mnie jaki bank mam.. Tu wyszukiwanie tylko na podstawie konta mBanku - http://www.google.pl/search?q=111140...rlz=1I7ADRA_pl
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm
Dobry jest... ciekawi mnie jedno, skoro juz dawno naciagal na to konto to bank posiada jego dane a nawet jak zmienil adres to policja ma wglad gdzie kase wybiera/przelewa itd... wiec nie rozumiem dlaczego dalej naciaga.
"Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."

Może miał kradziony dowód?Jak się rejestruje internetowe konto bankowe to nikt nie sprawdza dowodu z twarzą "właściciela"
![]()
Ale dokumenty musisz odebrac na jakis adres
"Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."
Ja niestety byłem pierwszy.. Szkoda, że nie widziałeś mojego tematu..
Uwaga na oszustów!!!
www.centrumaudio.plPisząc, lub dzwoniąc-mówić,że z forum Alfy-rabat murowany
Przerabianie lamp na soczewkowe- szczegóły na PW

Np. jakiegos opuszczonego domu
Bo samochód to nie wszystko
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki