Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Dolny Śląsk i Opolskie - Miłośnicy Alfa Romeo z Dolnego Śląska (Wrocław, Kłodzko, Wałbrzych, Świdnica, Lubin, Legnica, Zgorzelec, Złotoryja) i województwa Opolskiego (Opole, Kędzierzyn-Koźle, Nysa, Brzeg). Chcesz zwiedzić ten rejon, interesują Cię zabytki, ciekawe miejsca? Potrzebujesz namiary na wulkanizację lub serwis? Po informacje zapraszamy do tego działu.
Użytkownik Maniak resoraków

a może ktoś kojarzy sprawdzony serwis w okolicy Kędzierzyna? który poradzi sobie z wymianą rozrządu?
Użytkownik Alfa i Omega

Ja swój rozrząd robiłem u mechanika kolo Intermarche w Koźlu (Józef Augustyniak). Zrobił rok temu i narazie jest ok
Dobry mechanik jest też na osiedlu domków koło pkp w Koźlu (Ziółkowski). Tam jednak z Alfą jeszcze nie byłem i cieżko mi powiedzieć. Nie wiem czy czasem kolega z forum (Roben) nie ma też warsztatu w Zdzieszowicach, ale to juz musisz pytać się go osobiście. Byłem u niego rok temu na komputerze.
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
-
-
-
-
Użytkownik Rowerzysta

Napisał
huragan 
koszta wymiany to zawsze mnie mile zaskakiwali tak abym mial ochote jeszcze wrocic
A jakieś konkrety? Co i za ile?
Użytkownik Rowerzysta

Napisał
ozzy 
A jakieś konkrety? Co i za ile?
Wydaje mi sie ze to indywidualnie cena zalezy przedewszystkim czy jest sie tam pierwszy czy kolejny raz i czy czesci kupuje sie u nich.Ja np przy wymianie oleju i filtra oleju sie potargowalem i za wymianke zaplacilem 8 zeta+ 30 za oryginalny filtr oleju.
Olej Selenia WR cena jak wszedzie.Na necie taniej pewnie ale trzeba doliczyc koszty wysylki i robocizne wyjdzie na to samo albo drozej.
Filtr Powietrza- 70.00
Filtr paliwa -122,00
Czujnik wody w filtrze paliwa-60,00
paraflu 1l koncentrat -33,00
W sumie 2 filtry + czujnik+paraflu+zaroweczka przy rejestracji wyszlo mi 460 zeta.Najwazniejsze, ze wymieniaja to co trzeba i jestem spokojny ze bedzie szybko i dobrze.Nie mam czasu na szukanie czesci ani na zostawianie auta na dluzej jak poltorej godziny
Wszystkie czesci nowe i oryginalne.Dla mnie to jest najwazniejsze.Niedawno zostawilem samochod w innym warsztacie w Opolu ze swiecami zarowymi do wymiany i chcieli mnie naciagnac na 3 tys.(Ukrecili gwint)I pare innych rzeczy,mowili ktore wyszly z czasem ze nei mieli racji.Wole troszke doplacic i miec swiety spokuj.Wczesniej mialem filtry z Filtrona nie byly zle.Ale po zalozeniu oryginalnych filtrow auta nie poznalem.Szczegolnie teraz jak jest mroz .Pozdro
Ostatnio edytowane przez huragan ; 18-12-2009 o 22:29
Użytkownik Embrion

dziwne nikt nie pisze tutaj o serwisie SILESIA na bodajże oleskiej...
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)