Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Dolny Śląsk i Opolskie - Miłośnicy Alfa Romeo z Dolnego Śląska (Wrocław, Kłodzko, Wałbrzych, Świdnica, Lubin, Legnica, Zgorzelec, Złotoryja) i województwa Opolskiego (Opole, Kędzierzyn-Koźle, Nysa, Brzeg). Chcesz zwiedzić ten rejon, interesują Cię zabytki, ciekawe miejsca? Potrzebujesz namiary na wulkanizację lub serwis? Po informacje zapraszamy do tego działu.
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Misiek145ts
    Mieszka w
    Wrocław/Oleśnica
    Auto
    Była Alfa Romeo 145 1.4 16V TS ,156 1.8 16V TS+LPG, 166 2.4JTD, 156 1.8 16V JEST 145 1.4 BOXER+LPG
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 17 h 50 m

Domyślnie Co myslicie o forum Alfa Wrocław-Stronka??

Tak jak w temacie co myslicie zeby zalozyc klub wroclawski i okolic narazie forum w przyszlosci stronke i rozne gadżety ...??

ViP Romeo Pokaż na mapie Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v
    Czas spędzony na forum
    28 d 4 h 1 m

Domyślnie

no właśnie myśleliśmy o czymś takim z kolegami by stworzyć jakiś taki regionalny mini klubik ze stronką. jest nas w okolicy całkiem spora grupa więc czemu nie
    ja osobiście to bardziej myślałem nad sensownością strony niż forum bo forum to w sumie tu jest i mamy podział na województwa więc mi osobiście to wystarcza
    natomiast stworzenie strony która zrzeszałaby klubowiczów i z Alfaholików i AlfaClubu tak by scalić Nas bardziej jako region a nie dzielić na dwa fora, jak to ma miejsce teraz.
    Każdy mógłby się tam przedstawić, mieć swoją zakładkę, jakieś zdjęcie swoje, dwa słowa o sobie..
    myślę ze przestalibyśmy być dla siebie anonimowi i spod tych tajemniczych nicków wyłoniły by się konkretne osoby
    tyle że pozostaje problem od strony technicznej bo ja nie znam sie na robieniu stron, znam tylko podstawy html które raczej nie wystarczą do stworzenia strony z prawdziwego zdarzenia
    ale pomysł sam w sobie świetny, podpisuję się pod tym oboma rękami
    może jest tu jakiś lokalny Miłośnik Marki, który zaoferowałby się z pomocą przy stworzeniu takiej strony
    Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 20-01-2010 o 19:40

Mieszka w
    Wrocław/Oleśnica
    Auto
    Była Alfa Romeo 145 1.4 16V TS ,156 1.8 16V TS+LPG, 166 2.4JTD, 156 1.8 16V JEST 145 1.4 BOXER+LPG
    Czas spędzony na forum
    1 d 17 h 50 m

Domyślnie

Ja to proponuje zrobic jakis spot i pogadac o tym ewntualnie zrobic zrzutke na stronke majac 30osob w klubie to kazdy po 10zl i stronka oplacona na caly rok wiec sadze ze to nie jest duzo chyba na Alfa Club zalozylem temat o spocie mozna by sie spotkac i wtedy co i jak bylo by wiadomo a ktos od stronki pewnie sie znajdzie nom niech sie ktos wylonibo ja to tez odpadam z robieniem nie za bardzo idzie mi ze stronkami.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar cin123
    Mieszka w
    koło wrocławia
    Auto
    33 1.4iel 1992r
    Czas spędzony na forum
    15 h 31 m

Domyślnie

również jestem jak najbardziej za. niestety nie pomogę ale z całej siły będę duchowo wspierał twórcę tego pomysłu. a z alfaclubu dużo jest chętnych?

cin_ek
    Gość

Domyślnie

W regionie już są podobne inicjatywy

http://www.adfauto.alfaromeo.pl/index.php?id=25&poz=1

http://www.alfaglogow.fora.pl/

http://www.wroclaw.cuoresportivo.pl/

może lepiej się przyłączyć do którejś niż tworzyć coś nowego
    Załączone adresy Załączone adresy

ADF Auto - jedyny taki dealer na Dolnym Śląsku
    http://www.adfauto.alfaromeo.pl/index.php?id=25&poz=1

-
    http://www.alfaglogow.fora.pl/

www.cuoresportivo.pl - Internetowy Klub Alfa Romeo IK@R
    http://www.wroclaw.cuoresportivo.pl/

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Czas spędzony na forum
    28 d 4 h 1 m

Domyślnie

No ja osobiście nie jestem za tym by tworzyć ciągle nowe fankluby i fora jeśli już coś istnieje więc teoretycznie można by się podłączyć do tego co jest tylko tak - o Mia Gulia pierwszy raz słyszę, przeszukałem teraz net i jedyna większa wzmianka o tym klubie to ta strona którą podesłałeś, a tam nawet nie pisze jak się zapisać do nich. Za to wyczytać można, że w zdecydowanej większości należą tam lekarze, prawnicy, architekci i biznesmeni. Nie mam nic do tych grup społecznościowych bo sam jestem od miesiąca architektem ale moje pierwsze wrażenie jest takie że to jest jakiś takie hermetyczne środowisko w tym klubie, do którego nie łatwo się dostać. Mogę się mylić.
    Co do drugiego linku to na to forum kieeeeeedyś dawno temu raz przypadkiem trafiłem ale wydawało mi się ono martwe. jak widać od przeszło pół roku praktycznie żadnych wpisów ale myślę sobie że to forum można by przywrócić do życia i potraktować jako główne forum regionalne bo po co tworzyć nowe skoro jedno już jest.
    Co do trzeciego linku to tez pierwszy raz tam jestem. fajna inicjatywa ale też nie do końca o to mi chodzi bo to raczej jest blog. Ja mam na myśli stronę na której można by się indywidualnie pokazać, przedstawić tak by przestać by anonimowym i bo pokazać się jako ja - konkretna osoba. Poza tym to jest Ikar czyli 3 Ogólnopolski Klub AR a mi chodzi o stworzenie strony która zrzeszałaby wszystkich lokalnych Alfisti bez podziału na kluby. Że jak np. będzie jakiś spot w okolicy to nie będę musiał o tym pisać na każdym forum z osobna tylko w jednym miejscu i przeczytają o tym wszyscy.
    Bo spoty Alfa Romeo nie powinny się dzielić na spoty pod szyldem Alfaholików, AlfaClubu czy IKARa tylko pod jednym wspólnym - Alfa Romeo

Chyba zaraz coś poczytam o tworzeniu stron się wkręciłem

Mieszka w
    Wrocław/Oleśnica
    Auto
    Czas spędzony na forum
    1 d 17 h 50 m

Domyślnie

Nom ja moglbym po probowac robic taka stronke sa rozne programy do pomocy w html

Użytkownik Embrion Avatar bartek_chab
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6, '99
    Czas spędzony na forum
    12 m

Domyślnie

Stronkę wyklepać to nie jest problem... Trochę gorzej byłoby z jakąś grafiką do tego... (grafika, layout itd) bo to już nie jest takie proste do zrobienia, a zwłaszcza wtedy kiedy nie ma się zdolności "plastycznych"
    Ostatnio edytowane przez bartek_chab ; 21-01-2010 o 18:17

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Czas spędzony na forum
    28 d 4 h 1 m

Domyślnie

Cytat Napisał bartek_chab Zobacz post
    Stronkę wyklepać to nie jest problem... Trochę gorzej byłoby z jakąś grafiką do tego... (grafika, layout itd) bo to już nie jest takie proste do zrobienia, a zwłaszcza wtedy kiedy nie ma się zdolności "plastycznych"
    No ja właśnie dobrze się czuje w grafice ..kurcze to może byśmy się jakoś wsparli na wzajem. Ja bym przygotował grafikę, layout strony, pociął na części a Ty byś to wklepał od strony technicznej. I może byśmy z czymś ruszyli za jakiś czas?? Powiedz mi tylko w jakiej formie grafikę potrzebujesz, jak ma się za to zabrać a będzie wszystko gotowe. Mam np. narysować stronę w jakimś programie graficznym? Czy jak to się robi?

Użytkownik Embrion Avatar bartek_chab
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6, '99
    Czas spędzony na forum
    12 m

Domyślnie

Jeżeli już to kiedyś robiłeś to możesz pociąć i najlepiej to mieć w psd. Czyli wiadomo jaki program albo w czymś podobnym... jeżeli nie to ja to sobie potnę... (o ile dojdzie co do czego ) chodzi o to żeby było to przygotowane w dobrej jakości... ale ruszyć mogę z tym za jakieś dwa tyg. (sesja, projekty na uczelnię itd. itd. itd.) nie śmiećmy na forum mój mail: bartek.chab@gmail.com

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

afa wrocław forum

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia