Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Dolny Śląsk i Opolskie - Miłośnicy Alfa Romeo z Dolnego Śląska (Wrocław, Kłodzko, Wałbrzych, Świdnica, Lubin, Legnica, Zgorzelec, Złotoryja) i województwa Opolskiego (Opole, Kędzierzyn-Koźle, Nysa, Brzeg). Chcesz zwiedzić ten rejon, interesują Cię zabytki, ciekawe miejsca? Potrzebujesz namiary na wulkanizację lub serwis? Po informacje zapraszamy do tego działu.
-
Użytkownik
Rowerzysta
alfa 155/164 V6 - takie krypto ogłoszenie, ot luźny topik:)
Hallou my friends 
Wiem że mamy odpowiednie działy, zasady, regulaminy etc - ale na nic mi to...wolę popytać was lokalnie, a nóż ktoś słyszał, ktoś coś wie - do meritum. 
Idzie wiosna, hormony się budzą więc każdy z nas ma wielką ochotę na...
...nową zabawkę. 
Mam i ja, zatem przeglądam, przymierzam się, obserwuję czy ktoś nie ma na sprzedaż ładnej v6?
Wizualnie pasuje mi 155, wielkościowo może być 164 - choć trochę się obawiam tego auta i kosztów z nim związany...pewnie jakaś moja fobia, na zasadzie mniejsze łatwiej utrzymać. 
155 ma ten klin i kant który lubię, lżejsza z fajnym brzmieniem to jest to na co mam ochotę...gdyby trafiła się skóra wewnątrz...było by jeszcze milej - w 164 nie ma z tym takiego problemu.
Nie śpieszy mi się jakoś specjalnie na gwałt - aczkolwiek rynek używanych v6 jest chyba średni...a może to ja mam dziwne, wysokie wymagania?
Z czasem u mnie ostatnio krucho - więc liczę bardziej na waszą pomoc...na zasadzie jak wyżej "widziałem, słyszałem".
Osobiście nie mam jakoś szczęścia do Alf...jak szukałem GTV6 - nic nie było, jak rozglądałem się za nowszą GTV 3.0/TB też nic ciekawego....grrrr w końcu zdecydowałem się zastąpić tą "niedostępną" włoszkę inną jej klasyczną "rodowianką".
I co się stało jak tylko spłukałem się finansowo?
Baaa...wiadomo pojawiły się masowo GTV6 czy gtv 3.0.
Pomożecie?
-
07-03-2010 22:00 # ADS
Akwizytorka
-
Redaktor
Romeo
Jeśli chodzi o koszta 164- to jedyne co może straszyć to spalanie paliwa. Tak to raczej nie jest samochód powodujący finansowe katastrofy. Tylko trzeba trafić na zadbany w miarę egzemplarz, żeby poprawiać i ewentualnie naprawiać usterki, a nie reanimować i usuwać awarie.
-
-
Użytkownik
Alfa i Omega
w 155 siedziały 3,0 motory ??? myślałem że max było 2,5 v6
Użytkownik
Alfa i Omega
a ponoć nie lubisz modów ;P przynajmniej tak mówiłeś jak chciałeś kupić gtv-kę ;P
Romeo

Napisał
majster_85
w
155 siedziały 3,0 motory ???
Nie, w 155 maksymalnie był 2.5 12v. W 164 za to cała paleta widlastych szóstek. A wypchane błotniki w 155 były po 1995 roku. Siedziały tam Twin Sparki 16v, chociaż była bardzo krótka seria 1.8 TS 8v na wypchanych błotnikach
-
Moderator
Romeo

Napisał
Why_ka
155 ma ten klin i kant który lubię, lżejsza z fajnym brzmieniem to jest to na co mam ochotę...gdyby trafiła się skóra
He he takiej u nas w Polsce raczej nie trafisz choć kilka sztuk jest ( Ja mam jedną z nich i jestem super zadowolony i jest po lifcie )
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 08-03-2010 o 20:17
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
-
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Why_ka
155 ma ten klin i kant który lubię, lżejsza z fajnym brzmieniem to jest to na co mam ochotę...gdyby trafiła się skóra wewnątrz...było by jeszcze milej - w
164 nie ma z tym takiego problemu.
Nie śpieszy mi się jakoś specjalnie na gwałt - aczkolwiek rynek używanych v6 jest chyba średni...a może to ja mam dziwne, wysokie wymagania?
Z czasem u mnie ostatnio krucho - więc liczę bardziej na waszą pomoc...na zasadzie jak wyżej "widziałem, słyszałem".

Osobiście nie mam jakoś sz
częścia do Alf...jak szukałem
GTV6 - nic nie było, jak rozglądałem się za nowszą
GTV 3.0/TB też nic ciekawego....grrrr w końcu zdecydowałem się zastąpić tą "niedostępną" włoszkę inną jej klasyczną "rodowianką".

I co się stało jak tylko spłukałem się finansowo?
Baaa...wiadomo pojawiły się m
asowo GTV6 czy gtv 3.0.
Pomożecie?

Szukajcie a znajdziecie!.Na swoja czekałem rok.Nie było żadnej oprócz jednej właśnie poliftingowej ze skórą która poszła na pniu.Ale się zaparłem i innego auta nie chciałem.Skóry co prawda nie mam jak i klimy(!).
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia