Otóż koncepcja jest taka, by miast spotykać się na parkingu, tupać, chuchać i gapić się na dobrze już znane samochody, to organizować sobie grupowe wyjazdy do niebanalnych oberży, niekoniecznie na terenie miasta.
Będzie ciepło, miło (może niektórzy alfiści zabiorą rodziny, zawsze to większa atrakcja niż robienie zakupów w markecie podczas tradycyjnych spotów), większe też wrażenie na postronnych zrobi szereg alf na parkingu pod knajpą niż wciśniętych w zakamarek hektarów betonu pośród pierdyliona innych aut.
Będzie też okazja przetestować przydrożne jadłodajnie, podzielić się dobrymi adresami.
Na początek proponowałbym coś relatywnie blisko, może karczmę przy Muzeum Wsi Opolskiej, tą drewnianą sieciówkę we Wrzoskach, ew. "kulinarne zagłębie" na osiedlu AK, gdzie mamy z pizzerni: Enzo, Oregano czy Alibaba (niezłe makarony) a także nieszablonowego Pomidora (kapitalne żarcie) i Pierożka (najlepsze ruskie w zasięgu baku) - parking po drugiej stronie dwupasmówki w weekendy powinien być raczej pusty.
Na pewno warto by zrobić "zlot gwiaździsty" w Jarnołtówku, gdzie pizzę robi Włoch, były kierowca wyścigowy - na widok tylu alf może oszaleje ze szczęścia i da taki rabat, że niech się groupony chowają- a stamtąd to już rzut tłumikiem do Czech, gdzie można zaopatrzyć się w naprawdę dobre piwo.
Zapraszam do dyskusji nad tak zmodyfikowaną formułą spotów, co o tym myślicie, jaki dzień tygodnia byłby najodpowiedniejszy, jak często, podawajcie także propozycje godnych polecenia jadłodajni
I czy np. spotykamy się w jednym miejscu i jedziemy kawalkadą, czy każdy na własną rękę zmierza do celu.
PS. na nocny wyjazd do Krakowa, na "kiełbasę z nyski" też bym się pisał, choć to trochę daleko - ale naprawdę warto atrakcję zaliczyć![]()
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 18-02-2012 o 16:39
witam
fajny pomysł, jesli bedzie taka mozliwosc i czas pozwoli to pisze sie na takie spotkanie.
pzd.
No trzeba przyznać, że pomysł bardzo fajny. Żeby była frekwencja to wiadomo, że należało by robić takie coś w weekendy.
Opcja Jarnołtówka jest ok, fajna miejscówka.
Może by tak jeszcze w tym roku coś zorganizować, ja jestem oczywiście za, cokolwiek by to było za miejsce![]()

Pomysł ok,tylko jak to będzie w realu..czas pokaże.
pozdr.

W realu to chyba nie będzie gorzej niż "pod Realem"
Dlaczego miało by być nas mniej?
Na minus - dobra, ktoś ma sobotnie obiadki u mamusi/teściowej i nie wypada mu, szkoda mu kasy, lub benzyny - ale to raczej margines
Na plus - hmm, jechać i stać bez sensu, to mi się nie chce, ale jak można pogaduchy połączyć z obiadkiem (odpada gotowanie, mycie garów), zabrać partnerkę (niech się sama przekona, że spotykam się z normalnymi ludźmi, a nie z cyborgami gadającymi tylko o jakichś panewkach) - to czemu nie?
Nieśmiało zaproponuję soboty - jak by się nas wielu zadeklarowało, to może uda się w najbliższą?

Ja jestem ZA.
pomyślunek ciekawy...mimo tych "paru km" do Was pewnie też czasem zawitamy jak Wam się to uda rozkręcić... ale w tygodniu odpada (w dodatku pracuję same nocki). w najbliższym czasie pewnie będzie w ogóle problem zorganizować takiego spota - powód? patrz post wyżejale w nowym roku weekendów od cholery i troche
![]()
"Na cudze błędy patrzymy jak na cudze żony. Mamy z nich dużo więcej radości niż ze swoich własnych." - Charles Chaplin
fajny pomysł , jak tylko termin przypasuje to też się pojawie
Alfa Romeo 156 2.0 TS + Sportpack
HALA MADRID !!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki