Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Emigranci - Forum dla Alfaholików przebywających poza granicami Polski m.in. w Wielkiej Brytanii, Holandii, Niemczech, Włoszech czy Skandynawii. W tym dziale dowiesz się jak żyje się naszym rodakom na obczyźnie, a żyjący na obczyźnie dowiedzą się o planowanych imprezach, zlotach marki Alfa Romeo w Europie.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Holandia
Panie/Panowie niedługo wybieram się do holandii do pracy własnym samochodem.
Słyszałem ze tamtejsi ludzie nie za bardzo ludzia samochody na polskich blachach i moga krzywde zrobic mojej belli. 
Czy słyszeliscie coś na ten temat ? Albo macie jakies pomysły jak sie od tego uchronić ??
PS: Jeśli jest ktoś o dobrym sercu i gdyby nie daj boże coś się działo z alfą i pomoże w trudnej sytuacji oczywiscie nie za darmo niech poda numer telefonu do Siebie , bo niewiem jak bede mial z dostępem do internetu tam.
Ostatnio edytowane przez alfadrian ; 05-10-2011 o 10:52
_o/ piona

.
-
05-10-2011 09:59 # ADS
Akwizytorka
-
Raczej nie masz się co bać o alfe. Np chyba, ze zamieszkasz na tureckiej dzielnicy.
Na pw wyśle ci kontakt do mnie jak będę w stanie to pomogę.
Pozdrawiam
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Mieszkam w bardzo spokojnym mieście w holandii i ostatnio uszkodzono koło 10 samochodów (tylko z polskimi blachami). Nie oszukujmy się ale wiatraki nas nie trawią. Moim znajomym notorycznie niszczą samochody ( urwana wycieraczka to raz, u drugiego rozbili boczną tylną szybę, koleżance wyrwali rejestrację i był problem dlatego ja mam na 4 śrubach przykręconą). Nie wspomnę o obijaniu drzwi bo tak się parkują. pzdr
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Mati156
Mieszkam w bardzo spokojnym mieście w holandii i ostatnio uszkodzono koło 10 samochodów (tylko z polskimi blachami). Nie oszukujmy się ale wiatraki nas nie trawią. Moim znajomym notorycznie niszczą samochody ( urwana wycieraczka to raz, u drugiego rozbili boczną tylną szybę, koleżance wyrwali rejestrację i był problem dlatego ja mam na 4 śrubach przykręconą). Nie wspomnę o obijaniu
drzwi bo tak się parkują. pzdr
Nie tylko a Holandii tak jest można powiedziec nawet,że w całej europie. Wczoraj w Irlandii jakieś 20mil ode mnie polakom podłozyli bombe pod dom. I tak jest non stop
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Lubiani to napewno nie jesteśmy. Bo zabieramy prace innym ale to nic że zagraniczni nie chcą robić gównianych robót a Polak ją zrobi za 5 euro na h i jeszcze będzie szczęśliwy że zarobił troche grosza... Szok ja już mam szczerze mówiąc dość zagranicy i zamierzam wrócić do PL. Wole biedniej a u siebie.
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Mati156
Lubiani to napewno nie jesteśmy. Bo zabieramy prace innym ale to nic że zagraniczni nie chcą robić gównianych robót a Polak ją zrobi za 5 euro na h i jeszcze będzie szczęśliwy że zarobił troche grosza... Szok ja już mam szczerze mówiąc dość zagranicy i zamierzam wrócić do PL. Wole biedniej a u siebie.
Podzielam twoje zdanie i też rozważam opcje zjazdu bo wkurza mnie tu wszystko ale jak narazie w polsce jest jak jest i jak narazie chyba lepiej nie będzie
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
W domu najlepiej
-
Panowie nie chodzi o to, że nas nie lubią..
Większość Polaków w Holandii używa pojazdów na polskich blachach co nie jest zgodne z NL prawem.. nie płacisz balastingowi.. płać Nam ( holendrom ) za naprawę.
Pozdrawiam
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Będąc nie zameldowanym w holandii nie mam obowiązku zmiany blach na holenderskie. Jeżeli masz meldunek to obowiązuje Cie ubezpieczenie i obowiązek (jeżeli masz samochód na siebie) zmiany tablic rejestracyjnych na holenderskie. A nie oszukujmy się ale większość pracuje przez biura i nie muszą zmieniać blach. Holendrzy szukają cały czas żeby nas ukrucić ale bezskutecznie
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)