Przygotowałem notę dotyczącą silników V6 w Alfach między 1978 a 2005 roku i facecie który je wymyślił. Te czerwone i podkreślone to odnośniki do filmów z odpowiednimi samochodami. Filmy dobierałem tak aby było słychac dźwięk silnika.
Busso i jego V6
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

super extra dobry material szkoda tylko ze juz nie robia alfoskiej v6
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002

No ładnie, ładnie. Kawał historii. Rispekt :wink: za ten artykuł.
I właśnie takie rzeczy sprawiają, że czuję się dumny, że pod maską mojej Alfy pracuje V6.
Podbijam ten temat do góry, żeby nie zaginął gdzieś w archiwum.
Pawle moj drogi...chwala Ci za to ze masz tego bloga...bo wiele wiecej wiem...nie jestem juz nemo w wielu waznych sprawach... <piwo> zdrowko
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu

Racja, racja nie ma dnia żebym kilka razy nie sprawdził czy nie ma czegoś nowego. Kawał dobrej i ciekawej roboty, pierwszy raz jak zobaczyłem ten blog to nie mogłem się oderwać, jednym tchem cały czytałem i od tamtego czasu ma swoje miejsce w "ulubionych" :mrgreen:

Chciałem to napisać, Fiergloo masz u mnie flaszkę, jak zachaczysz kiedyś o wschodnie krańce to się upomnij :wink:Napisał Matt21
Dobra robota, tak trzymać![]()
muszę przyznać że kawała dobrej roboty zrobiłeś,bardzo miło się czyta...
Odrazu widać że prawdziwy fan
Pozdrawiam,żeby więcej było takich zapalenców..
Bella Machina..........moja miłość
Tak , artykuł bardzo dobry , z resztą nasz redaktor ma bardzo ciekawego bloga. Nigdy nie miałem osobiście V6 autorstwa pana Busso,ale z pewnoscią jeszcze bede go mieć . Po przeczytaniu tego artykułu tymbardziej :wink:
Fiergloo,a może tak coś o T.S.-ie teraz.... 8)
Pozdr. Tiga
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki