Witam!
Naczytałem się ostatnio jak się usuwa oznaczenia silnika z klapy..
Niektórzy pisali że ma to swoje plusy bo nie kusi złodzieja (?), niektórzy pisali że nie korci innych na światłach/bądź korci żeby wygrać jak myślą że tam "nic" nie ma pod maską..
A niektórzy też usuwają np. 3.0 V6 zastępując 1.6 żeby robić glebę wśród tych których wyprzedzą..
Co Wy o tym sądzicie?
Mnie najbardziej korci ostatnia opcja, wstawić sobie 1.6.
Tylko skąd wziąć taki emblemacik?

emblemacik z ASO
Ja z klapy usuwałem nożykiem- takim jak do cięcia papieru, a to co zostało na klapie usunełem ręcznikiem z użyciem takiej pianki do szyb- jak jest niekombinowana to zrobi pianę na czarnych pozostałosciach spod napisów i łatwiej pójdzie jej usunac. Oczywiście pozostają potem nie przyjemnie wyglądające ... hmmm.... takie różnice między Miejsce po napisie- a reszta maski- ale to załatwiasz pastą polerującą. A żeby nakleic tamte napisy to standardowo- spirytus lub dentaurat- odltuszczanie upatrzonego miesca i nałożenie napisu.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

Może być, może nie być. Bez znaczenia. Osobiście wolałbym nie mieć nic naklejonego, niż zamianiać 2.4 JTD na 1.6 :?Napisał Qki
Alfa Romeo GTV, 2000
Właśnie sam nie wiem, albo usunę całkiem.. Bo to 1.6 może się też w drugą, gorszą stronę odbić![]()

Ja mam teraz tylną klapę na gładko. Ogólnie wtedy wielu ludzi w Polsce traktuje Cię z góry, bo myślą, że gdybyś miał V6 to byś się tym chwalił, a nie mając nic, zapewne masz 2.0 albo 1.8. (1.8 w 164 nie było ale dla niewtajemniczonych nie jest to jasne).Ale powiedzcie co ogólnie sądzicie o tego typu usuwaniu bądź zamienianiu?
Zamiana? W zasadzie jak zamiana to tylko na wersję słabszą, bo już raz miałem do czynienia z 33 1.4 IE, która miała napis 1.7 IE i turbo(skryptem Porsche)- sam pewnie czujesz co o takim kimś można pomyślec. A jaklby na Alfę 147 GTA nakleic 1.6 Twin Spark(a była taka niedawno na allegro w czarnym kolorze) to wtedy myślisz sobie "hmmm, niezły aparat", no i wpędzic w kompleksy można kogoś kto jest przeświadczony o tym, że ma hyper szybki samochód i widzi, że został pokonany przez wersję 1.6, chociaż Ci dłużej siedzący w motoryzacji to itak będą wiedziec ze ich w ch** przyciełes z tym napisem- mam na myśli tych z przemyśleniami wewnętrznymi, a nie tych co ' wolom kupidź szpojler i sklejkę na ofieffke' niż zainwestowac w hamulce.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

JA bym wywalil calkiem w 155 miałem caly zestaw w pierwszy dziń to wywalilemdla mnie lepiej tak wyglada.
No właśnie jak widzicie nie chcę robić z mojej Alfy wersji 3.2 udając że ma prawie 300 KMtylko właśnie najsłabszą 156 - 1.6 TS.
W sumie naklejając 1.6 to tak więcej dla żartów i jaj z ludzi właśnie jak piszesz fiergloo. Nie jestem typem ściganta ani "draga" z pod świateł, jeżdżę raczej "normalnie" - chociaż tą Alfą spokojnie się nie daale czasami jak mnie ktoś wkur... to można potem go bardziej zdołować tą 1.6
. Pewnie później do końca trasy by próbował być górą no ale..
Jak się ktoś zna to od razu wyczai chociaż by po dwóch rurach z tyłu.

Tylko żeby kogoś zrobić na cacy to najlepiej ścignąć go na prostej, gdy ten dochodzi do kresu możliwości. A wtedy nikt nie wypatrzy co tam masz na klapie![]()
Jak dla mnie zmiana na mniejsza/ wieksza "pojemność" i w jednym i drugim wypadku jest bez sensu.
Albo 2.4 JTD (w koncu nie masz sie czego wstydzic), albo czysta klapa.
Alfa Romeo GTV, 2000
Ale pasuje jak najbardziej 1/2 GTA :mrgreen:Napisał fiergloo
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki