A czemu się dziwisz ? CCC - ale podejrzewam że jakość tego jest kiepska , raczej żadna ...
Panowie ale się zdziwiłem jak zobaczyłem jak te zestawy dobrze się sprzedają:
Allegro
Wydawało mi się że to kicha i ze od tego lepsze już jest Quality Auto Parts, które droższe jest zaledwie o 40zł a to wogule sie nie sprzedaje. o co chodzi z tym fastem :O
A czemu się dziwisz ? CCC - ale podejrzewam że jakość tego jest kiepska , raczej żadna ...
Zdarzyło mi się montować i jedne i drugie, ponieważ klienci naprawdę różne rzeczy przywożą, i mówiąc szczerze FAST wygląda zdecydowanie solidniej niż QAP. Jakość wykonania w przypadku FESTa jest naprawdę nawet wizualnie lepsza. Niestety nie wiem jak z jakością jednego i drugiego. Jest jeden kolega, który testuje dolne FASTa i jak na razie zrobił tylko kilka kkm, więc ciężko powiedzieć jak z ich jakością.
Pozdrawiam.
Serwis grupy FIATa
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline - dobre ceny dla klubowiczów tel: 883 551 331, GG 2024046, www.sklep.pablogarage.pl
Witam.
Fast to marka firmy Celkar CELKAR Czę�ci samochodowe Fiat Alfa Iveco Ducato Lancia Fast
Kupiłem kilka dni temu taki zestaw na tej aukcji po wcześniejszym sprawdzeniu „skąd to się bierze” i czy przypadkiem nie klepie tego „Pan Zdzichu pod schodami”
Wahacze wyglądają bardzo solidnie. Jakość ich wykonania jest naprawdę bardzo dobra. Jeśli chodzi o przebieg na tym zawieszeniu to chyba nikt jeszcze nie jest w stanie tego dokładnie określić ale myślę że źle nie będzie… poczekamy zobaczymy
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez kallimaster ; 14-03-2009 o 12:01
Mam nadzieje, ze napiszecie ile tyś km wytrzymało to zawieszenie (oby jak najwięcej). Ja właśnie kupiłem 2 wahacze dolne z TRW w cenie o 100zł wyższej od kompletu zawieszenia z FASTA, więc jestem bardzo ciekaw czy nie przepłaciłem.
Pozdrawiam
ja na IKARze przeczytałem ciekawego posta , otóż jeden z forumowiczów napisał że do alfy montowane były także OCAPy na OEM!
Pablo słyszałeś coś o tym?
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
Witam.
Jest to bardzo możliwe, ponieważ w pierwszych latach produkcji części na OEM często się różniły z wyglądu jakimiś detalami, czyli jest wielce prawdopodobne, że byli różni poddostawcy.
Co do wahaczy dolnych OCAPa ja mam same dobre wrażenia. Swego czasu były dużo tańsze od TRW i w związku z tym zakładałem kilka kompletów. Jedna Alfa 1.8 TS przyjeżdżała do mnie przez kolejne 60 kkm na przeglądy i inne naprawy, i co ciekawe wahacze były naprawdę ok. Nie wiem co było dalej, ponieważ samochód zmienił właściciela i teraz pomyka w Nowym Sączu, tak więc nie mam okazji sprawdzić co i jak dalej.
Serwis grupy FIATa
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline - dobre ceny dla klubowiczów tel: 883 551 331, GG 2024046, www.sklep.pablogarage.pl
Fast'y i OCAP'y wychodzą przyzwoicie jak na ich cenę. Nie zdarzają się (u mnie na warsztacie) przypadki aby wytłukły się np. po 5000km. Ale kwestia zawieszenia to też kto jak i gdzie jeździ.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki