Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Temat: Ile trzeba dać za dobrą 159?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Bargłów Kościelny
    Auto
    AR 159 1,9 JTD 16V

Domyślnie

Więc ja kupiłem swoją za 18000tyś. 1,9 jtd 16v SW full skóra w kolorze whisky , kamera cofania , czujniki parkowania przód , tył (ktoś sam wstawił ) . Polskie blachy wiec rejestracja 256 zł i ubezpieczenie . Prawy błotnik , i drzwi przednie i tylne malowane ( czujnik pokazywał wyniki w tych miejscach 200-230) . Stan tarcz z tyłu nie za ciekawy no i turbo w nie za ciekawym stanie ( świszczało). Turbo poszło do regeneracji , klocki i tarcze zmienione oraz usunięto klapy wirowe. Ogólnie już wsadziłem w nią koło 2500zł i za tydzień jedzie na wymianę rozrządu oraz wymianę oleju i filtrów . Duże wydatki jak na początek ale przynajmniej wiem że zostało to zrobione . Jak w poniedziałek wróci z warsztatu to postaram się wrzucić zdjęcia . Cieszę się że nie kupiłem takiej za 22-25k bo i tak musiałbym na start wrzucić jakieś 2000 na podstawowe naprawy a tak być może jestem trochę do przodu.

Pozdrawiam.

Użytkownik Świeżak Avatar tvardy
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0JTDm

Domyślnie

Rozumiem że dałeś 18 kpln...
    Ja za swoją 2.0 JTDm z 2011 z przebiegiem 172kkm (udokumentowany) dałem 38,4kpln

Nie była malowana ani bita, jak na razie tylko do wymiany poszły filtry i olej... reszta jest OK, no i trzeba było naprawić styki na regulatorze ciśnienia
    Pewnie jeszcze pójdzie EGR do czyszczenia albo wymiany... pewnie zmienię też przednie opony i ustawię zbieżność, poza tym miód malina

Mieszka w
    Bargłów Kościelny
    Auto
    AR 159 1,9 JTD 16V

Domyślnie

Każdy orze jak może. Aby było jak najlepiej i u mnie i u Ciebie. To auto było moim marzeniem i się spełniło więc jestem zadowolony . Inwestuję w nią bo wiem że już zapewne jej nie oddam. Miałem kupować w lipcu ale trafiła się ta sztuka blisko bo 100km od mojego miejsca zamieszkania no i jest . Przebieg 211kkm udokumentowany i sprawdzony a ASO .

Auto

Domyślnie

Ale ja nic nie mówię
    AR 159 to było moja marzenie i je spełniłem

Jestem VERY HAPPY.... chociaż już lawetę zaliczyliśmy, nie mniej wychodzę z założenia że się jeszcze poznajemy

Włoskie auta mają dusze... i trzeba je poznać, to już moje 4 auto z Italii

Auto
    Szukam

Domyślnie

Panowie, czytając ten temat dochodzę do wniosku że moje budżet, 30 tys PLN spokojnie wystarczy na 159 w dieslu?

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raforza
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v Disinctive-High

Domyślnie

Witam. Mój budżet przewidywał kwotę 23 - 26 tyś. Początkowo szukałem silnika 1.9jtdm 150HP ale ostatecznie znalazł się egzemplarz, zdrowy i doinwestowany za cenę 22 700PLN. Rok 2008 listopad, Silnik 1.9jtdm 120HP, bardzo bogata wersja wyposażenia (Disinctive, High) wymieniony rozrząd oraz wszystkie wtryskiwacze w listopadzie 2015r. Do tego alu zimowe i letnie i praktycznie nowe opony na obu kompletach felg. Oczywiście na początku oleje i filtry do wymiany oraz akumulator. Reszta to detaling, ryski, odpryski na masce i zderzaku (zmora), gril do malowania, czyszczenie wnętrza i konserwaca skóry, wymiana naklejek ochronnych na błotnikach, i inne pierdoły z któymi bawię się do dzisiaj ale sprawia mi to wielką przyjemność, bo nie ma jak to przy piwku w garażu picować swoją Belle . Generalnie sprzedawca mógł ją odpicować, włożyć trochę czasu i pieniążków i wystawic za ok 25000zł, myśle że poszłaby od ręki. Także według mnie zdrowa, zadbana i dobrze utrzymana Ala 159 z rocznika od 2008w wersji 120HP to wydatek od ok 25000zł w zwyż. PZDR

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał paku Zobacz post
    Panowie, czytając ten temat dochodzę do wniosku że moje budżet, 30 tys PLN spokojnie wystarczy na 159 w dieslu?

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
    Pewnie wystarczy... kwestia tego jakie masz oczekiwania i wymagania

Użytkownik Rowerzysta Avatar Annik
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Giulia VELOCE Q4 MY20

Domyślnie

Tak dla zobrazowaia sytuacji - rocznik 2011 cena 2300 eur - no comments - stąd później te ceny u handlarzy.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar domek-24
    Auto
    AR 159 SW 2007R 1.9 JTDM 150KM

Domyślnie

ja za 2007r stan naprawde spoko i od naprawde pozadnego goscia dalem 21600 jedno co jest do zrobienia to tarcze klocki tyl narazie tylko tyle

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159, 1.9 jtd 150KM DIST.

Domyślnie

Ja kupiłem 159 (1.9 jtd 16V 160kkm 2006 DIST.) za 18tys ale cena taka niska bo od razu trzeba było troszkę doinwestować no i wersja wyposażenia bida niemiłosierna Auto z polskiego salonu i od zaufanego gościa (pierwszy właściciel). Bez koła zapasowego, lakier nie pierwszej świeżości, ale bez głębszych rys, klimatyzacja do naprawy -> miała być chłodnica, a okazało się że oprócz chłodnicy klimy to jeszcze przewody które kosztują 700pln (!) :/ no i jakieś pierdółki, ale za to przebieg pewny, zawieszenie (mimo eksploatacji w PL) gites, silnik igła! (hehe).
    Czyli wyszło około 21 tys żeby mechanicznie w aucie była bajka (z rozszerzonym przeglądem, naprawą (i napełnieniem) klimy, wymianą rozrządu, filtrów i oleju) . Jeszcze przydało by się wyprać tapicerkę (welur) i ogarnąć lakier, ale to już nie konieczne "naprawy".
    A oglądałem 159ki za 23tys i więcej gdzie na "dzień dobry" trzeba było zainwestować w naprawy kilka tys. - oczywiście sprzedający uważali że wymyślam hehe
    Szukałem około pół roku i ceny są pomiędzy 17k - 50k i więcej. najważniejsze sprawdzić dokładnie auto (i sprzedawcę!) przed zakupem i zapamiętać że zawsze jest coś do zrobienia