Moja bella dzisiaj została profesjonalnie umyta na myjni ręcznej, a następnie przez blisko godzinę ją woskowałem. Już nie mogę się doczekać jak zaprezentuje się jutro na słoneczku. A jutro zostaną umyte szyby od środka i dostanie nowy, piekny znaczek na przednią atrapę.
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik
A ja odebrałem auto od Mechanika wymieniłem Wariator, oraz pompę wspomagania, I od razu podjechałem na myjnie.
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...o_145_a-3.html ZOBACZ MOJĄ ALFE.

Moja bella dostała dziś ode mnie nowe tarcze i klocki hamulcowe na przednią ośTeraz hamulce to brzytwa
![]()
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem

tak od razu brzytwa?
Ja zmieniałem tarcze i klocki jakieś 2 tygodnie temu i tuż po wymianie hamulec jest raczej kiepski, ale wraz z każdym przejechanym kilometrem znacznie się poprawia, bo wszystko ładnie się dopasowuje.
A z ostatnich rzeczy, to wczoraj ponownie nabiłem klimę (poprzedni mechanik delikatnie mówiąc zmaścił sprawę) i wymieniłem śrubki mocujące rejestrację z przdoku na nierdzewne
Pozdrawiam.
- Rafał
Wymieniony czujnik temperatury cieczy, nareszcie wskazuje normalną temperaturę, ach i tydzień temu smarowanie rozrusznika u Pabla.
A ja w mojej pięknej wymieniłem łącznik elastyczny na układzie wydechowym bo już delikatnej chrypki dostawała a teraz jak by była śpiewaczką![]()
Alfa jest jak Kobieta humorzasta ale z charakterkiem
Wymieniłem zawór nagrzewnicy, zdemontowałem całe wnętrze, bo wymieniam wszystkie wygłuszenia podłogi.

Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Wymieniłem amortyzatory z tyłu na KYB Excel-G, godzinka z kawałkiem i od razu jest lepiej :-)
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - ?
Może nie dziś a w całym zeszłym tygodniu:
filtr powietrza ,oleju
olej Mobil 1 10w/40
uszczelka pod głowicą , uszczelka pod pokrywą zaworów
uszczelka wydechu, uszczelka kolektora ssącego
zawory 8 nowych sztuk (część jeszcze się nadawała)
uszczelniacze zaworowe 16szt.
szlif głowicy + gniazda
oba wałki rozrządu (używane ale w dużo lepszym stanie)
pierścienie 4 komplety
rozrząd + pompa wody + wariator
świece 8szt.
płyn do chłodnicy
Zaszalałem wiem ...ale już był cholerny czas żeby to wszystko zrobić![]()
hmmm... to może jeszcze szybkie kółeczko przez miasto i dopiero potem do domu?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki