Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest

co prawda nie dokładnie dzisiaj ale :
konserwacja silniczka wycieraczek ( zaśniedziałe styki i problemy z działaniem wycieraczek )
naprawa ( diagnoza ) prawego światła STOP
i najważniejsze :
GTA LOOK
zdjęcie zderzaka ( dokładniej obluzowanie - nie sciągaliśmy całego )
...
...
...
nakładki GTA jeszcze chwilke poczekają
i w tym miejscu nie tyle chciałbym co nawet muszę :
podziękować moim kolegom
"frendom" "pałom ze śląska" czy jak kto tam będzie ich nazywał
dla mnie to są PRZYJACIELE
bez których nie dałbym rady tego wszystkiego ogarnąć
jeżeli wszystkie " pały ze śląska" są takie jak te które znam to apeluję do kobiet :
RODZIĆ TAKIE PAŁY TO ZASZCZYT
A Z MOJEJ STRONY :
MIEĆ TAKĄ "PAŁĘ" ZA PRZYJACIELA" - BEZCENNE
NIE JEDEN CHCE - nie każdy może mieć
ja mam to szczęście - dzięki jeszcze raz hanysy
SPECIAL THANKS 4
ROBAK#21
ADAMS#72
i pani z mięsnego za kiełbasę na grilla
a oponki poczekają kilka tygodni:
toyo
Ostatnio edytowane przez bocian ; 28-02-2010 o 11:14
Zmontowałem chłodzenie i dolot za turbo, elektryka działa, zostały puzzle. Najbliższy cel - układ paliwowy.![]()

zieloo - korzystałem z opisu Rogera ( dział "zrób to sam" )
z tym że piaskowanie musiałem zastąpić ręcznym działaniem
a reszta podobnie ( podgrzanie opalarką , rozklejenie , usunięcie resztek kleju ,
klosze - papier wodny , pasta lekkościerna , polerowanie maszynowe ,
"ramka" - usunięcie papierem tego chromu , odtłuszczenie, lakier czarny mat ,
a potem już tylko sklejenie lamp silikonem
p.s.
koszt : lakier 19zł , silikon 14zł , papier 3zł ( 3 arkusze różnej gr po 1zł szt. ) , pasta 8zł :-)
Ostatnio edytowane przez bocian ; 28-02-2010 o 11:19

[QUOTE=bocian;287545]zieloo - korzystałem z opisu Rogera ( dział "zrób to sam" )
z tym że piaskowanie musiałem zastąpić ręcznym działaniem
a reszta podobnie ( podgrzanie opalarką , rozklejenie , usunięcie resztek kleju ,
klosze - papier wodny , pasta lekkościerna , polerowanie maszynowe ,
"ramka" - usunięcie papierem tego chromu , odtłuszczenie, lakier czarny mat ,
a potem już tylko sklejenie lamp silikonem
No fakt Roger to specjalista od gta look .Mam jego lampy i są git.piaskowanie daje lepsze efekty![]()
dziś porządne mycie, pastowanie, odkurzanie środka, plakowanie i porządne umycie dywaników gumowych. Od razu lepiej wygląda...po 2 miesiacach jeżdzenia w brudzie

wczoraj mycie ,własnoręcznie,dzisiaj odkurzanie i suszenie wnętrza.
ALFA ROMEO 156 1,9 JTD.
to ja podobnie tyle, że w piątek mycie, wczoraj odkurzanie a dziś sprzątanko dechy, plastików, dywaników itp. Po wczorajszym odkurzaniu mogę stwierdzić, że poprzedni właściciel chyba nigdy nie odkurzał bagażnika - pod kołem zapasowym istna piaskownica... W najbliższych planach jak tylko zrobi się cieplej czyszczenie przepływki, czyszczenie przepustnicy i EGRa no i jego zaślepienie, prócz tego oponki letnie plus alu, wymiana rozrządu, oleju i wszelakich możliwych filtrów![]()

Dziś była kąpiel - co prawda tylko na myjni, ale zawsze to coś, i wymiana przepalonej żarówki od postojowych. Swoją drogą Bella wyraźnie współpracuje - żarówka przepaliła się na stacji benzynowej, gdzie mogłam bez problemu od razu kupić nową i poprosić miłego pana z obsługi o wymianę![]()
Z Alfą jak z kobietą - trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki