Padło sprzęgło wymieniane rok temu, wytrzymało około 20k wrrrr
Padło sprzegiełko alternatora a brak kasy na koncie po wymianie rozrządu. Musi dotrzymać do końca miesiąca...:-(
J chyba urwałem górną prowadnicę przy próbie wymiany tarcz i klocków z tyłu,obraca się w obie strony,skąd u mnie taka moc?![]()
Chyba nic nie zepsułem ale po okresie spokoju spowodowanej wymiana przepływki i zaworu ciśnieniowego znowu wrócił problem MCSFchyba będzie trzeba przeczyścić i zaślepić ten nieszczęsny EGR jeszcze.
a ja dziś chciałem zdjąć plastik z tylnej klapy bo ktoś mi wgniótł klape i co ? pękła przy ściąganiu bo się nie znam a chwytam.
aha, i zauważyłem że prawe przednie nadkole jest całe pęknięte - chyba od zimy
AR 159 nie lubi krawężników...szlif zderzaka...od spodu ale boli grrt
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Witam. Może nie popsułem,ale odkryłem bube w mojej Alfince. Spuchła mi listwa/uszczelka czy jak to się nazywa.Drzwi od kierowcy zewnętrzna. Szukam na allegro ale nie bardzo wiem jak to nazwać a tym bardziej jak nazywa to sprzedający. Gdyby ktoś bardziej kumaty podał linka to byłbym wdzięczny. Mogę nawet kupic w dobrym stanie.A teraz czy ktoś wie co mogę z tym zrobić garażowym sposobem?Czyścic i kleić?Jaki klej?Czym wyczyścić? No i jak zdemontować?
![]()