• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co dzis udalo mi sie zepsuc w mojej Belli

menzerna sf4000
menzerną sf4000 to jedyne co zrobisz to to pięknie zaklajstrujesz i pewnie to samo było zrobione teraz tylko pięknie wymyło całą pastę ze świrli i rys.
nie możliwe, że po jednej wizycie na myjni całe auto się porysowało, bo musieli by tam piaskiem po lakierze walić a nie szczotkami z wodą.
Żeby był efekt, najpierw rysy musisz wyciąć, a menzerna sf4000 do tego zupełnie nie słuzy

Kolego... wcześniej auto było czyszczone menzerna fg500 pozniej 2500 a trzeci raz sf 4000 wiec dokładnie lakier byl zrobiony. To co mam tera może nie jest jakas tragedią ale mnie w oczy kłuje: )

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

no po 3 etapowej korekcie nie ma siły żeby po jednym myciu szczotkami auto bylo porysowane, chyba, że przy robocie zjechałeś do gołej bazy

albo wypełniacze w klarze wypłynęły po zastosowaniu chemii, niestety właściciele myjni oszczędzają na środkach i różnie potem z tym bywa.

Jedno wiem napewno. Nie wroce nigdy na ta myjnie: )

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Stłuczka parkingowa, do malowania drzwi, tylny błotnik, zderzak i nakładka progu, fuck. Szczęscie w nieszczęściu że wszystko bedzie z OC sprawcy.

20160104_173906_resized.jpga miałem wymienić tylko 1 żarówkę :D i o taki ze mnie szpec janusz :P

Żarnik ksenon padł po 3 miesiącach...nie kupujcie nigdy tanich zamienników...a tym bardziej gówna o nazwie Vertex.

Coś dzisiaj zepsułem w mojej 156 1.9 JTD tylko nie wiem co. Podczas jazdy wypadło mi coś takiego pod nogi. Pęknięta sprężyna i coś jeszcze. Co to jest i gdzie powinno być?
IMG_20160108_152555.jpgIMG_20160108_152619.jpgIMG_20160108_152744.jpgIMG_20160108_152812.jpgIMG_20160108_152827.jpg

[MENTION=33944]bullik1[/MENTION] pedał sprzęgła Ci odbija normalnie? Bo to chyba od pedału sprzęgła jest jak dobrze pamiętam.

[MENTION=966]Krzyśko[/MENTION] pedał sprzęgła odbija normalnie. Początkowo też tak myślałem ale muszę jutro jeszcze raz dokładnie obejrzeć na spokojnie.

Ostatnia edycja:
Sprawdź jeszcze kable łączące żarniki z przetwornicą. Ja miałem tak samo, kupiłem nowe żarniki, potem przetwornicę. Okazało się, że to była wina kabli i niepotrzebnie to wszystko kupowałem. A koszt 600 na stronę. W większości jest pod lampą.

tak - sprezynka pedalu sprzegla

wpisz w szukajke czy google i bedzie kilka tematow na forum wraz z nr czesci
a jak nr czesci to i cene poznasz

3 sek z google
https://www.autosklep24.pl/mobile/pl/p/Sprezyna-wycisku-sprzegla-ALFA-156-LYBRA-LODZ/13113

http://dukiewicz.eparts.pl/01/Części_zamienne/Układy_napędowe/Sterowanie_sprzęgła/Fiat_46424866.php

albo zapytac w pobliskim aso
nr 46424866
[MENTION=3477]bocian[/MENTION] dzięki serdeczne za podpowiedź. Pozdrawiam :)

A mnie dzisiaj padły oba kierunkowskazy z tyłu... tzn tak trochę wirtualnie. Odpaliłem auto pod pracą i jadąc do domu przy każdym użyciu kierunkowskazów miałem komunikat o przepaleniu żarówki. Po zaparkowaniu pod domem postanowiłem je sprawdzić, zostawiłem auto na zapłonie, włączyłem kierunkowskazy i wszystkie inne światłą i obszedłem samochód... wszystko działa i nie ma już komunikatów.

A mnie się wczoraj dzwon przytrafił i to pod samym domem.
Sąsiad się pancerwagenem nie dohamował na lodzie, na kawę się spieszył...
Ręce opadają :)
Pewnie będzie szkoda całkowita, wiec będę miał pare gratów na sprzedaż.

2016-01-11_09-58-03_262.jpg2016-01-11_09-58-03_262.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót