Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    tomgo
    Gość

Domyślnie Karta kodowa, reinkarnacja.

Przeszukałem Forum w temacie kart kodowych, albowiem zdarzyło się, że kupiłem Alfę nie dość, że z jednym nieoryginalnym kluczem, to bez wspomnianej w temacie karty. Z olbrzymim zadowoleniem rozkoszowałem się informacjami, które stanowiły, iż wystarczy udać się do ASO i ową kartę zamówić, sięgając do kieszeni po nie więcej jak 80 zł. (Forumowicze wspominali o kosztach w przedziale 59-80 zł).
    Wesołym krokiem, nieomal podskakując z radosnej niecierpliwości, niosąc wysoko głowę, wkroczyłem do salonu i zażądałem niezwłocznej rozmowy z kimś kompetentnym, miłym i uprzejmym. Wyobraźnia podsuwała mi obraz długonogiej blondynki, z całym urokiem osobistym zajmującej się moją osoba, sprawiającej iż moje zadowolenie sięgnie zenitu... .
    Ocknąłem się, szturchnięty w ramię przez pracownika serwisu, który delikatnie mówiąc, niewiele z blond pięknością miał wspólnego. Wytłuszczyłem mój problem mimo i udaliśmy się zgodnie do komputera, tenże, przyciśnięty do muru, wypluł informacje, które wymiotły mnie z ASO niczym tajfun liście. Otóż karta kodowa kosztuje, ni mniej ni więcej - 189 złotych polskich.
    Jak możliwa jest tak duża rozpiętość cenowa? Hm... to już chyba nie dodam na zakończenie, że komplet kluczy kosztować miałby mój chudy portfel... 1900zł. Bez programowania oczywiście.
    Czy ktoś z Forumowiczy zamawiał ostatnio kartę gdzieś na Pomorzu, nie dalej jak 200 km od Słupska?

2. # ADS
    Akwizytorka

AR_33
    Gość

Domyślnie

W zeszłym roku kupowałem karte kodową do Lanci Lybry z ICS ( dokładnie taki sam jak w Alfie) w POLCAR w Poznaniu.
    Koszt karty kodowej 60 zł.
    Nowy kluczyk do w/w samochodu bez zaprogramowania 650 zł. (kluczyk z wbudowanym pilotem oczywiście)

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 136KM 1998
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Odświeżę trochę temat, dziś byłem zapytać o kartę kodową w Wielickim ASO o moim oczom ukazała się kwota 192 PLN shock, stwierdziłem to pewnie z mega marżą, zadzwoniłem do Viamotu i tam miły Pan mi oznajmił to samo i wytłumaczył że niestety niedawno podrożały.

Pytam za co 192 złote ? Za kawałek plastiku ?

Jeśli ma ktoś możliwość załatwić ją taniej, chętnie skorzystam.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110km
    Czas spędzony na forum
    5 d 13 h 36 m

Domyślnie

w Gnieźnie w oddziale poznanskiego pol-caru tez wolaja 190zl:-(

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    25 d 3 h 15 m

Domyślnie

Cytat Napisał santa_daro Zobacz post
    Odświeżę trochę temat, dziś byłem zapytać o kartę kodową w Wielickim ASO o moim oczom ukazała się kwota 192 PLN shock, stwierdziłem to pewnie z mega marżą, zadzwoniłem do Viamotu i tam miły Pan mi oznajmił to samo i wytłumaczył że niestety niedawno podrożały.

Pytam za co 192 złote ? Za kawałek plastiku ?

Jeśli ma ktoś możliwość załatwić ją taniej, chętnie skorzystam.
    Podaj mi numer nadwoziaTwojej alfy na PW a jutro spytam, co się da zrobić. Mnie swego czasu kosztowało to bodajże 80 zł ale nie ręczę ile teraz kosztuje.
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Czas spędzony na forum
    25 d 3 h 15 m

Domyślnie

Niestety nie mam dobrych wieści. Od kilku tygodni decyzją FAP zostały podniesione ceny tej usługi do prawie 200 zł i nie da się tego oficjalną drogą przeskoczyć. Natomiast napiszcie do użytkownika Superalfa, który swego czasu oferował możliwość uzyskania kodów do AR. Pozdrawiam.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    GTA 156
    Czas spędzony na forum
    23 h 11 m

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Niestety nie mam dobrych wieści. Od kilku tygodni decyzją FAP zostały podniesione ceny tej usługi do prawie 200 zł i nie da się tego oficjalną drogą przeskoczyć. Natomiast napiszcie do użytkownika Superalfa, który swego czasu oferował możliwość uzyskania kodów do AR. Pozdrawiam.
    niestety to prawda
    nie dość że cena poszła do góry to jeszcze zabrano rabaty dla hurtowników więc i ja nie pomogę, sam kupuje po 180
    jeszcze najśmieszniejsze że karta kodowa to nie kawałek plastiku który trzeba produkować tylko generuje się ją online i poprostu drukuje na kartce A4 albo wysyła meilem do zainteresowanego
    Ostatnio edytowane przez superalfa.pl ; 16-04-2010 o 22:07

Użytkownik Ogier Avatar Bouli Punk
    Mieszka w
    Międzychód (Wlkp.)
    Auto
    Alfa Romeo 156 - 1,6TS 2003r
    Czas spędzony na forum
    3 d 19 h 47 m

Domyślnie

ja też mam auto bez karty kodów i chciałem dorobić dobrze że ostrzegliście o zmianie ceny. Kod radia dorobił mi elektronik za 50zł gorzej z immobilizerem

Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Czas spędzony na forum
    25 d 3 h 15 m

Domyślnie

Cytat Napisał superalfa.pl Zobacz post
    niestety to prawda
    nie dość że cena poszła do góry to jeszcze zabrano rabaty dla hurtowników więc i ja nie pomogę, sam kupuje po 180
    jeszcze najśmieszniejsze że karta kodowa to nie kawałek plastiku który trzeba produkować tylko generuje się ją online i poprostu drukuje na kartce A4 albo wysyła meilem do zainteresowanego
    Przecież to się nadaje do rzecznika praw konsumenta! Ciekaw jestem jak oni (FAP) wytłumaczą tak nagły skok cenowy bez żadnych zmian na rynku walut i bez wzrostu kosztów produkcji?! Identyczna sytuacja miała około 4 lata temu, gdy miałem już zamówiony kluczyk do AR 156 2001 i w ciągu oczekiwania cena zmieniła się z 320 do 680zł! Oczywiście po kilku telefonach i opierając się na mojej zaliczce w ASO sprowadzono mi go jeszcze w starej cenie. Jak się wkurzę i znajdę czasu trochę, to im wyślę pismo z zapytaniem i prośbą o uargumentowania tej zwyżki cenowej. Ciekawe co mi odpiszą?

Użytkownik Embrion Avatar krzakx
    Mieszka w
    Podkarpacie
    Auto
    AR 156 CrossWagon 1.9 JTDM 150KM
    Czas spędzony na forum
    3 m

Domyślnie

Cytat Napisał Bouli Punk Zobacz post
    ja też mam auto bez karty kodów i chciałem dorobić dobrze że ostrzegliście o zmianie ceny. Kod radia dorobił mi elektronik za 50zł gorzej z immobilizerem
    Gdzie ten elektronik pracuje?
    Kupiłem Alfe również bez karty, mam zakodowane radio i jeden kluczyk (ten bez pilota )

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)