737, dzięki za zyczenia
i też namawiam na jazdy , sprawdzanie itd itd - Majkę do jazd musiałem zmuszać
pisałem że niektózy dokładają wszelkich starań - nie znaczy to że nie zdarzy się dać z czymś ciała - nie myli się kto nic nie robinie da się zresztą rozebrać auta na kawałki i wymienić w nim wszystkiego - ja trzymam się tego że nawet jak się coś stanie to oceniam sprzedawcę po tym jak się w takiej sytuacji zachowa
zresztą kupno samochodu używanego to pewien kompromis - oszczędność kasy i wolniejsza utrata wartości ale i ryzyko nieplanowanych wydatków
pomimo tego lubię używane
życzę Adasco żebyś kupił auto w którym nic nikt nie miał do ukrycia i żeby nie było niespodzianek![]()
737, dzięki za zyczenia
Ostatnio edytowane przez adasco ; 20-08-2009 o 23:40
A ja czekam na wypowiedż szefa Superalfy żeby poznać racje drugiej strony .Pzdr
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Abstrahując od dalszego ciągu przygód kupujacego - moja uwaga jest taka : wpłacenie zaliczki jest w istocie umową przedwstępną , obowiązującą OBIE STRONY . I nie załatwia tu sprawy zwrot kupującemu wpłaconej zaliczki . Sprzedajacy ma w takim przypadku OBOWIĄZEK zwrotu zaliczki + jej równowartośći !!! Można to sprawdzić w dowolnej instytucji typu : PIH , Federacja Konsumentów itp .Napisał Paweł24
Ostatnio edytowane przez schab ; 27-07-2009 o 15:01
Posiadane kiedyś: 2 Zastavy 1100, Fiat Ritmo 65, Ritmo 85, Ritmo 90, Ritmo 100, F126p, Citroen Saxo, Alfa 33 1,5 Obecnie do spółki z synami: BMW 328, Zastava 1100, Lancia Dedra 1,8, Lancia Delta 2,0
Napisał adasco Zobacz post
oj, zebys sie przypadkiem nie doczekal.
Jesli w ogole gosciu to czyta, to siedzi i boki zrywa.
Ostatnio edytowane przez adasco ; 20-08-2009 o 23:40
Ja wiem czy mu tak do smiechu... Kilku z forumowiczów chciało, chce i napewna będą chcieli kupic u nich auto,a po przeczytaniu wątku się zastanowi i uważniej przyglądnie się SuperAlfie. A nie ma co ukrywac, stracony klient to stracony pieniądz i opinia krąży.... Ja bym się tak bardzo nie cieszył....
To ciekawe, bo wiem bardzo dobrze, że Panowie z superalfy maja własny wypasiony miernik lakieru. Ja swoją kupiłem u Pana Roberta i całą obadaliśmy nim dookoła.
Przez pierwszy rok była prawie bezawaryjna (tarcze, klocki, termostat i gumy wahacza gornego). Teraz musiałem już w nią trochę zainwestować. Ogólnie jestem zadowolony, chociaż Panowie z SA nie są idealni i kilka rzeczy zrobili nie do konca tak jak trzeba (akumulator 55Ah do 2,4 JTD ?! ), to jednak mimo wszystko wydaje mi się, że są lepsi od innych handlarzy. Nie wiem jak jest teraz, może faktycznie woda sodowa uderzyła im juz do głowy...
Perfekcyjnych aut szukajcie w salonie i to nie zawsze będą niemalowane i nie po kolizji.
"...Alfa 159, the fact that you're breathing doesn't mean you're alive..."
AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS Nero Carbonio (2011-...) / AR 156 Sedan 2,4JTD CF3 140PS Nero fuoco (2008-2011)
wypasiony miernik ma każdy kto na poważne zajmuje się handlem autami ...widocznie w tym przypadku z przyczyn nam nieznanych użycie tego miernika nie było możliwe![]()
Nieznanych lecz łatwych do wytłumaczenia... przynajmniej dla nas, dla "szefa" komisu była by to padnięta bateryjka lub inne zło nowoczesnej elektroniki... cóż pech to pech...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki