Strona 3 z 26 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 253
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    obserwator737
    Gość

Domyślnie

i też namawiam na jazdy , sprawdzanie itd itd - Majkę do jazd musiałem zmuszać

pisałem że niektózy dokładają wszelkich starań - nie znaczy to że nie zdarzy się dać z czymś ciała - nie myli się kto nic nie robi nie da się zresztą rozebrać auta na kawałki i wymienić w nim wszystkiego - ja trzymam się tego że nawet jak się coś stanie to oceniam sprzedawcę po tym jak się w takiej sytuacji zachowa

zresztą kupno samochodu używanego to pewien kompromis - oszczędność kasy i wolniejsza utrata wartości ale i ryzyko nieplanowanych wydatków

pomimo tego lubię używane

życzę Adasco żebyś kupił auto w którym nic nikt nie miał do ukrycia i żeby nie było niespodzianek

adasco
    Gość

Domyślnie

737, dzięki za zyczenia
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 20-08-2009 o 23:40

Użytkownik Romeo Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    www.forum159.com
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    15 d 1 h 18 m

Domyślnie

A ja czekam na wypowiedż szefa Superalfy żeby poznać racje drugiej strony .Pzdr
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 MTM (2009 - ....

Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Embrion Avatar schab
    Mieszka w
    Radziszów k.Krakowa
    Auto
    Alfa 33 1,5
    Czas spędzony na forum
    3 h 3 m

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł24
    W porządku, niech będzie, wpłacamy 1000zł zaliczki. (...) oferta wycofana, zwracam panu zaliczkę, proszę podać nr konta
    Abstrahując od dalszego ciągu przygód kupujacego - moja uwaga jest taka : wpłacenie zaliczki jest w istocie umową przedwstępną , obowiązującą OBIE STRONY . I nie załatwia tu sprawy zwrot kupującemu wpłaconej zaliczki . Sprzedajacy ma w takim przypadku OBOWIĄZEK zwrotu zaliczki + jej równowartośći !!! Można to sprawdzić w dowolnej instytucji typu : PIH , Federacja Konsumentów itp .
    Ostatnio edytowane przez schab ; 27-07-2009 o 15:01
    Posiadane kiedyś: 2 Zastavy 1100, Fiat Ritmo 65, Ritmo 85, Ritmo 90, Ritmo 100, F126p, Citroen Saxo, Alfa 33 1,5 Obecnie do spółki z synami: BMW 328, Zastava 1100, Lancia Dedra 1,8, Lancia Delta 2,0

Użytkownik Romeo Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    www.forum159.com
    Czas spędzony na forum
    15 d 1 h 18 m

Domyślnie

Cytat Napisał schab Zobacz post
    Abstrahując od dalszego ciągu przygód kupujacego - moja uwaga jest taka : wpłacenie zaliczki jest w istocie umową przedwstępną , obowiązującą OBIE STRONY . I nie załatwia tu sprawy zwrot kupującemu wpłaconej zaliczki . Sprzedajacy ma w takim przypadku OBOWIĄZEK zwrotu zaliczki + jej równowartośći !!! Można to sprawdzić w dowolnej instytucji typu : PIH , Federacja Konsumentów itp .
    Wszystko zależy od formy w jakiej została spisana umowa przedwstępna i czy wogóle była spisana.
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 MTM (2009 - ....

Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

adasco
    Gość

Domyślnie

Napisał adasco Zobacz post
    oj, zebys sie przypadkiem nie doczekal.
    Jesli w ogole gosciu to czyta, to siedzi i boki zrywa.
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 20-08-2009 o 23:40

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 10v CF3
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 52 m

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    oj, zebys sie przypadkiem nie doczekal.
    Jesli w ogole gosciu to czyta, to siedzi i boki zrywa.
    Ja wiem czy mu tak do smiechu... Kilku z forumowiczów chciało, chce i napewna będą chcieli kupic u nich auto,a po przeczytaniu wątku się zastanowi i uważniej przyglądnie się SuperAlfie. A nie ma co ukrywac, stracony klient to stracony pieniądz i opinia krąży.... Ja bym się tak bardzo nie cieszył....
    Ostatnio edytowane przez piotriix ; 27-07-2009 o 23:05 Powód: literówki
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar barteczko
    Mieszka w
    Okolice Zamościa / Tarnobrzeg
    Auto
    AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS Nero Carbonio
    Czas spędzony na forum
    12 h 22 m

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł24 Zobacz post
    W porządku, niech będzie, wpłacamy 1000zł zaliczki. Mimo wszystko samochód całkiem ok. W końcu zrobiony ma rozrząd i wymienione płyny. Dogadujemy się, że jeśli coś będzie nie tak z samochodem ( a już mamy duże uwagi co do drzwi, maski przedniej, i błotnika od strony kierowcy) to zaliczkę otrzymujemy z powrotem. Wizytę w ASO ustalamy na środę, jako, że dzisiaj (sobota) nie mają miejsc i czasu by nas przyjąć. Wracając do domu ustalamy wersję, że samochód może przepłacony, ale jeśli na mierniku lakieru wyjdzie, że te drzwi od strony kierowcy w tej "bezwypadkowej" alfie są tylko malowane i nie ma na nich żadnej szpachli, to samochód bierzemy.
    To ciekawe, bo wiem bardzo dobrze, że Panowie z superalfy maja własny wypasiony miernik lakieru . Ja swoją kupiłem u Pana Roberta i całą obadaliśmy nim dookoła.
    Przez pierwszy rok była prawie bezawaryjna (tarcze, klocki, termostat i gumy wahacza gornego). Teraz musiałem już w nią trochę zainwestować. Ogólnie jestem zadowolony, chociaż Panowie z SA nie są idealni i kilka rzeczy zrobili nie do konca tak jak trzeba (akumulator 55Ah do 2,4 JTD ?! ), to jednak mimo wszystko wydaje mi się, że są lepsi od innych handlarzy. Nie wiem jak jest teraz, może faktycznie woda sodowa uderzyła im juz do głowy...

Perfekcyjnych aut szukajcie w salonie i to nie zawsze będą niemalowane i nie po kolizji.
    "...Alfa 159, the fact that you're breathing doesn't mean you're alive..."
    AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS Nero Carbonio (2011-...) / AR 156 Sedan 2,4JTD CF3 140PS Nero fuoco (2008-2011)

obserwator737
    Gość

Domyślnie

wypasiony miernik ma każdy kto na poważne zajmuje się handlem autami ...widocznie w tym przypadku z przyczyn nam nieznanych użycie tego miernika nie było możliwe

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 10v CF3
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 52 m

Domyślnie

Nieznanych lecz łatwych do wytłumaczenia... przynajmniej dla nas, dla "szefa" komisu była by to padnięta bateryjka lub inne zło nowoczesnej elektroniki... cóż pech to pech...
    Ostatnio edytowane przez piotriix ; 27-07-2009 o 23:07 Powód: literówka
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)