Panowie i Panie jak to wyglada jesli chodzi o Alfa Romeo?
Czy ma ktoś z was dostęp do takowej historii czy tylko ASO? np gwarancyjnej z datami oraz przebiegiem przy interwencjach?
Jesli tylko ASO to jaką kwotę biorą za to?
oraz do danych samochodu, wyposażenia, daty sprzedaży, koloru etc - sprawdzanych po VINie?
jesli ktoś potrzebuje sprawdzić Peugeota to zapraszam do mnie na priv
166 ... potenza e elegante
ja chciałem sobie tak sprawdzić auto to niestety zarówno w Krakowie jak i w Bielsku powiedzieli, że nie przechowywują takich danych...jakoś mi się wierzyć nie chce![]()
Today we are living our future memories..

nic nie muszą przechowywać, potrzebny jest tylko program serisowy.
Wszystkie dane sprzedawanego modelu zawarte są w numerze VIN.
Nawet moją leciwą fieścinę sprawdziłem kiedyś w Fordzie i wyskoczyła dokładna specyfikacja.
- ...jakoś smutno w garażu bez Alfy
- Honda Civic-A grupowa rajdówka & rajdowy klasyk Subaru Impreza MY00
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Dokładnie a to dwie różne sprawy. Specyfikację łatwo sprawdzić samemu w Eperze, natomiast historię serwisową tylko w ASO i to tylko samochodów kupionych w Polsce, nie wiem jak jest ze sprowadzonymi. To też chyba zależy od ASO w którym auto było kupione/serwisowane bo nie wiem czy można sprawdzić auto np. ze Ślaska w Krakowie albo na odwrót. Z Krakowa w Krakowie można bo tak robiłem.
FORZA ITALIA !
Rozmawiałem przed chwilą z serwisem Auto Res w Rzeszowie, (może dlatego, że się znamy) odpowiedź.....przyjedź z numerem to ci sprawdzę, pod warunkiem, że samochód był serwisowany w sieci Fiata....moje pytanie: a samochód z włoch?....odpowiedź...a co to ma do rzeczy?
Więc jak ktoś chce to się da.
"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers."-Colin McRae
Tak jak napisał kolega JFC, w ASO nie ma żadnego problemu ze sprawdzeniem samochodu po VIN. Oczywiście pod warunkiem, że obsłudze będzie się chciało
I nie ma najmniejszego znaczenia czy samochód był kupiony w Polsce, Włoszech czy Francji.
Jak sprowadzałem dla Żony Lancie Lybre to na podstawie VIN miałem wydrukowaną całą historię tego samochodu włącznie z przeglądami okresowymi.
Witam, czy da się sprawdzić auto w jakiejś europejskiej bazie online - mam na myśli takie rozwiązanie jak www.sprawdzHistorie.pl dla aut z USA czy Kanady?
A mi powiedziano (znajomy z ASO Wrocław) że nie da się sprawdzić historii
Alfy z Włoch bo AR nie posiada centralnej bazy danych. Krajowe mogą sprawdzić ale z innych krajów już nie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki