Witam czy sprawdzaliście może parametry swoich Alf w stosunku do tego jakie podaje dane katalogowe producent(chodzi mi głownie o prędkość maksymalna,przyspieszenie). Jeśli tak to sie pochwalcie swoimi danymi i powiedzcie w jaki sposob je sprawdzaliście(stoper,g-tech,hamownia). Pozdrawiam

GPSem przyspieszenie 0-60 mph wyszlo mi bodajrze 8,95 (katalogowo 9), predkosc max sprawdzona licznikowo 210 (katalogowo 207) z lekkiej gorki.
u mnie v-max też dawno pobity od tego z katalogu![]()
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony
A ja narazie najwiecej jechałem 140 km/h. Ale to pierwsza jazda na obwodnicy więc musiałem ja poczuć. 140km/h to lajcik. Mimo że silniczek mam mały.
życie to ściganie reszta to czekanie
ciekawi mnie jak w alfach wyglada sprawa precyzji predkosciomierza?
jako fizyk mam zboczenie na tym punkcienp. gdyby licznik obarczal pomiar predkosci bliskich maksymalnym wychyleniom wskazowki bledem 10% (co to wcale nie jest duzo) to przy wskazaniu 210 mozemy tak naprawde jechac 189 albo (w co watpie) - 231.. z tego co sie orientuje to błąd predkosciomierza rośnie wraz ze wzrostem predkosci ..
najtanszym sposobem bedzie chyba zgadacd sie w pare osob i jechac stałą predkoscią no i wtedy okaze sie kto szybszy a kto wolniejszy np wszyscy niech jadą 100
alfa romeo jest 156 & 147 była 166 3.0.v6 super!!
albo maske zorroNapisał marcins737
DD już widze ździwienie niebieskich hahaha
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony
Mam pytanie do właścicieli 33 1.4IE ..
ile "wyciągają" Wasze cuda na I, II, III, IV i V biegu? .. najbardziej zalezy mi na osiągach na II (jaka predkość przy maksymalnych obrotach).
Cos ostatnio mam problemy z obrotomierzem i potrzebne mi są "wyniki" kilku 33 zeby to sprawdzic![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki