Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
Użytkownik Ogier
Użytkownik Romeo

Napisał
damian89 
Bardzo bym również prosił o rady jak jechać z jaka prędkością na drogach szybkiego ruchu co ile przerwy tak żeby
silnik nie odczuł że dostaje "w dupę" za każdą radę i pomoc z góry dziekuję i pozdrawiam
kolego,już bez przesady to nie jajko!
z tego co piszesz to wszystko wygląda ok.AR to nie auto "specjalnej troski" jedziesz jak każdym innym samochodem bez zbytniego rozczulania się...
możesz jeszcze sprawdzić ciśnienie w kołach,wszystkie płyny oraz olej w skrzyni biegów i w drogę.
robię co dwa miesiące o wiele dłuższe trasy (jednorazowo 1200km) i tak się nie roztkliwiam nad swoim TS-em ale o alfę oczywiście dbam
moja druga ulubienica...
Użytkownik Ogier

to machnij ten olej i będziesz miał luz bo jak masz potem cały czas myśleć o tym oleju
ja jak jechałem do Chorwacji to :
kupiłem kpl żarówek ( z konieczności - bo słowacy wymagają )
zatankowałem
i tyle
bez przesady z tą ostrożnością
Użytkownik Pirat drogowy

ja za parę dni jadę do Wielkiej Brytanii ponad 2200 km i jak dotąd przygotowania ograniczają się do wysuszenia dywaników i nie wiem czy coś jeszcze zrobię (może zawieszenie ale nie wiem czy czas będę miał).
Gdyby mój samochód nie był gotowy do przejechania kilku tys. km bez szczególnych przygotowań to bym nie chciał go na oczy widzieć
"Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May
Użytkownik Romeo

Napisał
JacekK 
I pamiętaj o prostej zasadzie bezpieczeństwa: im szybciej jedziesz, tym krócej przebywasz na drodze!
Rany, dzieki! od dawna w zycie wprowadzalem ta madrosc aczkolwiek nie potrafilem jej okreslic slowami!!!
Użytkownik Maniak resoraków

Napisał
JacekK 
I pamiętaj o prostej zasadzie bezpieczeństwa: im szybciej jedziesz, tym krócej przebywasz na drodze!
Krócej przebywasz na drodze, szybciej lądujesz w kostnicy. Niezła porada, nie ma co...

to ja polecam jeszcze - czekasz na "podpinkę " do jakiegoś gebelsa i lecisz za nim ok 150
ja stosowałem i było ok :-)
a tak na poważnie - jak ma coś jeb... to jeb... i 50km od domu więc ja po prostu pojechałem i tyle
ale dała radę ( max bez postoju 4,5 godz 140/h )
p.s.
krócej przebywasz na drodze - dłużej jesteś na urlopie ? he he
Użytkownik Romeo
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia