benzynowe jednostki starszej konstrukcji niestety cięzko teraz sprzedać za dobre pieniądze.. wiem jak sprzedawałem moją 146 1.6ts bez klimy i gazu a blacha była idealna (nigdy nie była bita), technicznie też bez zarzutu... sprzedawałem jakies dwa tygodnie ale też sporo musiałem opuścić z ceny teraz pewnie w ogole bym dostał za nią jakieś grosze..
teraz każdy szuka diesla nawet starego a jak nowszego to tylko z klimą..
ja swoją 146 1.4ts sprzedawałem na allegro itp jakieś 2-3 miesiące, wkońcu wstawiłem do komisu i wystarczyły dwa tygodnie
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
[sigpic][/sigpic]
była - Czarna 146 1.4 Boxer ---------NA CZĘŚCI, PRAWIE KAŻDA CZĘŚĆ, TANIO
jest - Czerwona 146 1.7 16v

zapodaj fotki w dziale "nasze belle"
sorry za Ot.
Na allegro wchodzę codziennie i dziwi mnie ze auta sprowadzane do polski z Niemiec są tańsze niż.... w Niemczechjak to możliwe? Przecież przywieźć je trzeba a i sprzedawca za coś musi żyć...
To prawda, okazje się zdążają,.... ale rzadko
POZDRO
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
Kolego bo jadąc po "lore" aut kupuje się je pakietem. Jak jadę po auta to przywożę ich 8 na tirze dodatkowo 4 jadą na kołach i jedno u mnie na lawecie więc kupuję ich koło 12-13 na raz i często auta dostaję w ramach "gratisu" albo "pakietu" a koszty transportu kilku aut wychodzą zawsze taniej. A dwa ceny z e-baya i autoscouta są hmm nie dla handlarzy... zresztą dla "cywila" przywożenie aut z niemiec na handel jest nie do zrozumieniadla przykładu za 1000 euro potrafię kupić 5 aut w stanie idelanym których ceny w polsce wachają się w granicach 5-6 tyś za opłacone. Warunek- muszę kupić i zabrać wszystkie naraz.

A co ma z tego Niemiec który Ci te samochody sprzedaje?
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
co ma? porządek na placu. Pozbywa się aut przeznaczonych na eksport i ma święty spokój. Przyjmuje następne i tak wkółko. Mało który handlarz a jeśli tak to bardzo rzadko kupuje auta od prywatnego niemiaszka. Niemiaszek oddaje auto w komisie/salonie auto jest jak na niemieckie warunki stare i ogólnie nikt go nie bedzie chciał i auta trafiają do polski. To tak jak polskie polonezy trafiają do afryki po 150zł za sztukę.

Czyli kupujesz na raz kilka aut w idealnym stanie? A skoro są takie idealne, to dlaczego są przeznaczone na eksport jeśli można wiedzieć?

Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
Witam
mam male doswiadczenie wiec sie wypowiem
Jezdze po samochodu glownie Alfy juz dlugo i wiem jak sie sprawy maja - w niemczech stasze modele Alf sa bardzo malo cenione - niekiedy kupujac w pakiecie kilka samochodow dostajesz starsza alfe gratis.
Dobra normalnie eksploatowana Alfe 156 z silnikiem benzynowym kupuje sie do 1000Euro roczniki 97-2001 wiecej daja tyko ci co sie ludza ze kupuja finkiel fure a zapewniam ze tak nie jest.
Alfy w niemczech sa wogole zdecydowanie tansze niz inne marki nawet duzo bardziej wyeksloatowane...
Ceny na allegro sa realne a stan tych samochodw wcale nie odbiega od tych o wiele drozszych - wszystko zalezy od sprzedajacego i jego podejscia.
pozdrowka
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki