Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 3 h 38 m

Domyślnie

benzynowe jednostki starszej konstrukcji niestety cięzko teraz sprzedać za dobre pieniądze.. wiem jak sprzedawałem moją 146 1.6ts bez klimy i gazu a blacha była idealna (nigdy nie była bita), technicznie też bez zarzutu... sprzedawałem jakies dwa tygodnie ale też sporo musiałem opuścić z ceny teraz pewnie w ogole bym dostał za nią jakieś grosze..

teraz każdy szuka diesla nawet starego a jak nowszego to tylko z klimą..

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar thing
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    tddi
    Czas spędzony na forum
    27 d 16 h 11 m

Domyślnie

ja swoją 146 1.4ts sprzedawałem na allegro itp jakieś 2-3 miesiące, wkońcu wstawiłem do komisu i wystarczyły dwa tygodnie
    była 155 2.0TS - nadal na forum
    była 146 1.4TS - pojechała w świat

ViP Pirat drogowy Avatar Karol88
    Mieszka w
    Kowary, Poland
    Auto
    146 1.7 16v Boxer
    Czas spędzony na forum
    16 h 46 m

Domyślnie

A ja kupiłem 146 1.7 16v do poprawek lakierniczych (łuszczy się czerwony lakier), to wymiany 2 przekaźniki od szyb ele. oraz skrzynia biegów. A teraz plusy silnik po gruntownym remoncie nówki sztuki letnie oponki i 3 miesięczny wydech. Cena 2400 Ktoś już nie miał serca do niej, a ja mam
    [sigpic][/sigpic]
    była - Czarna 146 1.4 Boxer ---------NA CZĘŚCI, PRAWIE KAŻDA CZĘŚĆ, TANIO
    jest - Czerwona 146 1.7 16v

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS berlina 98r.
    Czas spędzony na forum
    5 d 23 h 33 m

Domyślnie

Cytat Napisał Karol88 Zobacz post
    A ja kupiłem 146 1.7 16v do poprawek lakierniczych (łuszczy się czerwony lakier), to wymiany 2 przekaźniki od szyb ele. oraz skrzynia biegów. A teraz plusy silnik po gruntownym remoncie nówki sztuki letnie oponki i 3 miesięczny wydech. Cena 2400 Ktoś już nie miał serca do niej, a ja mam
    zapodaj fotki w dziale "nasze belle"
    sorry za Ot.
    Na allegro wchodzę codziennie i dziwi mnie ze auta sprowadzane do polski z Niemiec są tańsze niż.... w Niemczech jak to możliwe? Przecież przywieźć je trzeba a i sprzedawca za coś musi żyć... To prawda, okazje się zdążają,.... ale rzadko
    POZDRO
    Alfaholizm jest zaraźliwy
    Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja ---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
    Ola[*] Kuba[*]

Użytkownik Pirat drogowy Avatar elpaco
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa 155 2.0TD
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Kolego bo jadąc po "lore" aut kupuje się je pakietem. Jak jadę po auta to przywożę ich 8 na tirze dodatkowo 4 jadą na kołach i jedno u mnie na lawecie więc kupuję ich koło 12-13 na raz i często auta dostaję w ramach "gratisu" albo "pakietu" a koszty transportu kilku aut wychodzą zawsze taniej. A dwa ceny z e-baya i autoscouta są hmm nie dla handlarzy... zresztą dla "cywila" przywożenie aut z niemiec na handel jest nie do zrozumienia dla przykładu za 1000 euro potrafię kupić 5 aut w stanie idelanym których ceny w polsce wachają się w granicach 5-6 tyś za opłacone. Warunek- muszę kupić i zabrać wszystkie naraz.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS berlina 98r.
    Czas spędzony na forum
    5 d 23 h 33 m

Domyślnie

A co ma z tego Niemiec który Ci te samochody sprzedaje?
    Alfaholizm jest zaraźliwy
    Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja ---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
    Ola[*] Kuba[*]

Użytkownik Pirat drogowy Avatar elpaco
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa 155 2.0TD
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

co ma? porządek na placu. Pozbywa się aut przeznaczonych na eksport i ma święty spokój. Przyjmuje następne i tak wkółko. Mało który handlarz a jeśli tak to bardzo rzadko kupuje auta od prywatnego niemiaszka. Niemiaszek oddaje auto w komisie/salonie auto jest jak na niemieckie warunki stare i ogólnie nikt go nie bedzie chciał i auta trafiają do polski. To tak jak polskie polonezy trafiają do afryki po 150zł za sztukę.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Paweł24
    Mieszka w
    Katowice- Ligota
    Auto
    Alfa Romeo GT
    Czas spędzony na forum
    23 h 38 m

Domyślnie

Czyli kupujesz na raz kilka aut w idealnym stanie? A skoro są takie idealne, to dlaczego są przeznaczone na eksport jeśli można wiedzieć?

Redaktor Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    to nie lekarstwo psychoterapeutyczne, przynajmniej wg mnie
    Czas spędzony na forum
    18 d 18 h 7 m

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł24 Zobacz post
    A skoro są takie idealne, to dlaczego są przeznaczone na eksport jeśli można wiedzieć?
    Bo prawdopodobnie nie mają badań TUV
    Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Barlinek
    Auto
    BMW E39 530D Touring
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Witam
    mam male doswiadczenie wiec sie wypowiem

Jezdze po samochodu glownie Alfy juz dlugo i wiem jak sie sprawy maja - w niemczech stasze modele Alf sa bardzo malo cenione - niekiedy kupujac w pakiecie kilka samochodow dostajesz starsza alfe gratis.

Dobra normalnie eksploatowana Alfe 156 z silnikiem benzynowym kupuje sie do 1000Euro roczniki 97-2001 wiecej daja tyko ci co sie ludza ze kupuja finkiel fure a zapewniam ze tak nie jest.

Alfy w niemczech sa wogole zdecydowanie tansze niz inne marki nawet duzo bardziej wyeksloatowane...

Ceny na allegro sa realne a stan tych samochodw wcale nie odbiega od tych o wiele drozszych - wszystko zalezy od sprzedajacego i jego podejscia.

pozdrowka

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia