Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
Użytkownik Romeo
-
Użytkownik Romeo

Napisał
Piotrekk 
To jest tylko moje zdanie ale tak na zdrowy rozum samochód za 2000 zł nie może być sprawny i na pewno będzie bardzo awaryjny w najbliższym czasie. Pozdrawiam
Dokładnie.
Ale później to odbija się na tych, którzy swoje 145/6 w dobrym i b.dobrym stanie muszą sprzedawać za 5-6k PLN później ...
Użytkownik Rowerzysta

słuchaj jeżeli masz ALFĘ w dobrym stanie to na pewno ją sprzedasz za dużo lepsze pieniądze bo będzie na pierwszy rzut oka widać różnice miedzy taką padliną jak na aukcjach a twoim autem już nie mówiąc o innych aspektach. Handlarze strasznie zaniżają rynek aut używanych ale ktoś poszukuje dobrej ALFY to nie kupi takiej za 2000 zł , chyba że chce potem wkładać kasę i nerwy w nią. Pozdrawiam
Użytkownik Romeo

Napisał
Piotrekk 
słuchaj jeżeli masz ALFĘ w dobrym stanie to na pewno ją sprzedasz za dużo lepsze pieniądze bo będzie na pierwszy rzut oka widać różnice miedzy taką padliną jak na aukcjach a twoim autem już nie mówiąc o innych aspektach. Handlarze strasznie zaniżają rynek aut używanych ale ktoś poszukuje dobrej ALFY to nie kupi takiej za 2000 zł , chyba że chce potem wkładać kasę i nerwy w nią. Pozdrawiam
ale to doceni tylko taki drugi pasjonat marki który chce kupić alfe a nie tylko auto
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
Użytkownik Rowerzysta

Pospolity zjadacz chleba, szuka taniego auta - wierzy w zapewnienia sprzedawcy "stan idealny", "igła" itd. Tanie auto = dużo nerwów, stresu i wydatków. Bo przeważnie tak jest, że po przejechaniu 100-200km wychodzą bolączki samochodu i wtedy taki kupiec nie pomyśli: "Kupiłem tanie auto, to mam to co chciałem" tylko "sprzedał mi zdezelowane auto, nadające się na szrot, już nigdy nie kupie ...". A opinia idzie, najgorsze jest w tym wszystkim to, że cała marka na tym cierpi.
Wyrobić sobie renomę jest bardzo ciężko, a stracić można w minute.
Tak już niestety jest, że kupując coś taniego, nie powinniśmy się spodziewać, że ta rzecz będzie idealna, będzie nam długo służyć itd, a to się tyczy niestety wszystkiego.
Najgorsze jest to, że osoby które nigdy nie jeździły AR (ba nawet nie siedziały) wypowiadają się przeważnie negatywnie na temat tej marki - skąd wiedzą? z opowiadań kolegów, znajomych.. a jak tylko wsiądą i się przejadą(oczywiście jako pasażer
) od razu zmieniają zdanie i to jest w tym piękne
Użytkownik Romeo

Napisał
Kierownik 
Bo przeważnie tak jest, że po przejechaniu 100-200km wychodzą bolączki samochodu [...]
To 100-200km to trwałość silikonu
Użytkownik Romeo
Użytkownik Dwusuwowiec

Prawda jest taka, że ogromna liczba handlarzy wystawia ogłoszenia samochodów, które nie mają za wiele wspólnego z przedmiotem sprzedaży.
Wszystkie te bezwypadkowe, perełki, igły to jakaś masakra jest. Przyjeżdża się na miejsce, a tam szara rzeczywistość.
Jakby brali odpowiedzialność za to, że stan samochodu jest zgodny treśią ogłoszenia to myślę, że trochę by się pozmieniało.
Ostatnio ktoś mi opowiadał, że szukając samochodu w Niemczech jeździł z kolegą mieszkającym w tamtych rejonach i szukał auta. Znalazł co wizualnie odpowiadało więc zapytał nieśmiało, czy może by do warsztatu jakiegoś nie podjechać i nie sprawdzić faktycznego stanu samochodu. Jego kolega na to zdziwiony o czym w ogóle mówi i że zostałoby to odebrane jako obraza majestatu - inne realia.
A u nas ASO, sprawdzenie grubości blach i jeszcze najepiej policja, żeby sprawdzić, czy nie kradziony. Ciekawe, czy kiedyś się zmieni.

Zmieni się jak ludzi w Polsce będzie stać na nowe auta. Wtedy będzie można kupić samochód używany od prywatnej osoby, która po prostu kupuje nowszy bo mu się np. znudził.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia