A my wczoraj lub przedwczoraj (z bratem) jechalismy w strone centrum (al. Krakowska). Gosc jechal srebrną 146 (na oko mial 45-50 lat) mówie pomacham najwyżej zawału dostanie, braciak: "niee, nawet ramek nie ma,
Nie dość że odamachał to jeszcze przed skrętem w prawo mignął do nas długimi (jechaliśmy przed nim) nie wypadało nie pyknąć awariami
Także mamy kolejny przykład na to że pozdrawianie alfistów to nie historia!!
Inna rzecz że gostek (~20 lat) w 147 wykrzywił tego samego dnia morde jak mu ze 166 pomachałem. On pewnie nawet nie wiedział że to AR jest...![]()
HAKUNA MATATA !!

O takim pozdrowieniu jeszcze nie słyszałem.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Bo to międzynarodowy gest pokoju w języku migowym jest![]()
Zawsze kiedy piszesz głupie posty Bóg psuje czyjąś Alfę.
Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej jest to wieko od trumny.
STOP! Ciotom drogowym STOP! http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...e_moja_gt.html
Moj kolega z mama (ładna, młoda, blondynka) kiedys jechal.. I facet z samochodu obok na 3 swiatlach z rzedu jej coś pokazywał (wiecie taki gest który mówi "włącz światła").. Ona nie skumała i na 4 światłach mupokazała i w prawo skręciła...
Kolega jak skończył się śmiać powiedział jej że on jej nie podrywał tylko przypominał żeby światła włączyła![]()
Ostatnio edytowane przez krawat ; 27-10-2010 o 10:59
HAKUNA MATATA !!

Pozdrowienia dziś przekazane w Skierniewicach dla JackKa w 33![]()

Jak mignąłem panu w nowej julce - wyprzedzałem go bo lekko zwalniał do zjazdu z ekspresówki to obłedu chyba dostał i dał po hamulcach.
Innym razem patrzę stoi AR na awaryjnych na DK1 zatrzymuje się wysiadam i pytam czy nie pomóc a facet był tak wystraszony jakby ducha zobaczył.
Echh niekumaci ci ludzie naprawdę niewielu ma świadomość takiego zwyczaju.
Wyjatkiem ostatnio była sympatyczna pani w 147 z którą wolno mijając się wymieniliśmy uśmiechy.
Z citroenem jakoś lepiej bywało raz nawet moim kurduplem w zimę holowałem CX-a i zrozumiałem się z gościem bez słów
Poza tym jak tak się czyta że julka i mito to już nie alfy to nie ma dziwne że osoby nimi jeżdżące mają dystans do pozdrowień.
Ostatnio edytowane przez metan ; 28-10-2010 o 02:49
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki