Strona 7 z 240 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 2393
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    Misiek
    Gość

Domyślnie

Ja w Krakowie niestety tez nie spotkalem sie z odzewem na machanie :cry:

2. # ADS
    Akwizytorka

Mdx
    Mdx jest nieaktywny
    ViP Romeo Avatar Mdx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    155 2.0TS 16V
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    10 d 1 h 47 m

Domyślnie

Cytat Napisał Misiek
    Ja w Krakowie niestety tez nie spotkalem sie z odzewem na machanie :cry:
    Bo jeszcze sie nie spotkaliśmy na drodze :wink: ale fakt jest taki ze ciężko z odzewem jedynie 2 razy mi odmachano na wiele prób ;//

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    z loftu:)
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs
    Czas spędzony na forum
    21 h 4 m

Domyślnie

Witam w piątek podczas podroży z żyrardowa do warszawy przez pruszków,niestety nie zaobserwowałem żadnych reakcji na moje machanie w kierunku Alf nadjeżdzajacych z przeciwka były to same 156,być może nikt nie zauważył mojego machania w kierunku innego kierowcy Alfa Romeo gdyż warunki pogodowe były mizerne"padał deszcz". Ostatnio mój tata miał fajna sytuacje z AR, podczas tankowania na stacji benzynowej,gdy podszedł do niego pracownik tejże stacji i się zapytał się czy to QV...odpowiedz mojego taty na jakie pytanie brzmiała:Nie dziękuję poproszę 95... musiał być naprawdę ostro zamyślany he he....ale mimo to to fajnie że ten gość ze stacji wiedział coś o 33 chyba to go tak zaskoczyło i dlatego zareagował Pb95

Użytkownik Ogier Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa
    Czas spędzony na forum
    2 d 5 h 22 m

Domyślnie

Przyjedź na zlot o którym Tobie mówiłem, to poznasz właścicieli Alf którzy się pozdrawiają :wink:

Użytkownik Pirat drogowy Avatar zdziba
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 manual. mitsubishi eclipse.
    Czas spędzony na forum
    6 h 5 m

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel
    Jak wracam do domu czesto spotykam jadaca z przeciwka 147. Jedna Pani ma taka u mnie na osiedlu. Machalem juz jej wiele razy, ale ona uparcie dalej nie kuma o co chodzi.... Bede ja meczyl do skutku
    Jednak uwazaj ,podchodz z dystansem do tej pani :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Użytkownik Pirat drogowy Avatar zdziba
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 manual. mitsubishi eclipse.
    Czas spędzony na forum
    6 h 5 m

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel
    Jak wracam do domu czesto spotykam jadaca z przeciwka 147. Jedna Pani ma taka u mnie na osiedlu. Machalem juz jej wiele razy, ale ona uparcie dalej nie kuma o co chodzi.... Bede ja meczyl do skutku
    Jednak uwazaj ,podchodz z dystansem do tej pani :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

AR_33
    Gość

Domyślnie

Wracając z Krakowa na A4 mijała mnie czerwona GTA na Wrocławskich blachach, mrugąłem jej jej awaryjnymi. Gość zwolmnił zrównał się z mną pomachałem do niego, dal po gazie i na odjezdne zamrógał awaryjnymi był trochę zdziwiony :wink: .

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Łódź-Koło-San Francisco
    Auto
    Alfa Romeo 164 QV '91
    Czas spędzony na forum
    26 m

Domyślnie

Też słyszałem o tym zjawisku i nawet 2 razy "machneli my" sobie z innym alfistą A raz uprzejmy alfista z 164 TD nawet obudził wszystkie cylindry aby dojechać pierwszy do świateł Innym razem prawie całe Aleje Włókniarzy we dwie 164-ki też pojechaliśmy , potem cześć ,cześć i w swoje strony - fajne wrażenie.
    Teraz szczerze mówiąc jak widzę alfy to raczej chętniej odnoszą się do tego zwyczaju posiadacze starszych AR(33/75/155/164) niż np 147 wzwyż (może to już nie ten level miłośników albo bratania się z autem i jego problemami)

adasco
    Gość

Domyślnie

eeetam nie ten level...
    nie wazne czym, wazne KTO jedzie.
    Ja tam z uporem maniaka macham wszystkim
    Np. klientowi z czarnej 166 dzis na kosciuszki

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Łódź-Koło-San Francisco
    Auto
    Alfa Romeo 164 QV '91
    Czas spędzony na forum
    26 m

Domyślnie

takie odniosłem wrażenie Ja nie mam nic przeciwko machaniu ale....najpierw szybkie luknięcie na kierowcę, ocena czy odmachnie i czy wogóle widzi jadące z przeciwka AR i wtedy 3,2,1...ATAK z machnięciem
    Ostatnio jak gościłem u kolegi na warsztacie podjechała jedna 166 JTD ale kierowca coś niechętnie się spoglądał na inne auta - chyba to był właśnie ten inny level
    A że nie chciałem wyskakiwać przed orkiestrę i dowiedzieć się ,ze "to auto żony" albo "nie moje" czy "jedno z wielu" to odpuściłem

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

historia strona 98

historia strona 203

historia str 106 107

historia strona 98 99

historia strona 129

strona 106107 historia

historia str 98 99 100 104 105

pytanie 2 str 227 historia

gimnazjum historia strona 218

str 121 historia