Wrocław
Leszno
Poznań

Mam wielką prośbę do wszystkich Alfisti, o pomoc w wyborze ASO. Jestem z Wrocławia, i najwygodniej by mi było serwisować moją Alfę w ADF, ale trochę nie najlepszych rzeczy słyszałem o tym ASO, więc biorę jeszcze pod uwagę Leszno i Poznań. Szukam informacji o tych trzech ASO, bardzo mile widziane są jakiekolwiek doświadczenia, i te złe i te dobre. Możecie również pisać na PW.

ADF Wrocław:
Po wymianie przednich klocków hamulcowych w służbowej 156 SW FL szanowna żona przejechała nim 15km. Pod domem zadzwoniła, że mam zejść i zaparkować auto, bo ona nie umie już nim ruszyć. Na dole usłyszałem, że przez to serwisowanie zapomniała, jak się jeździ dieslem i przy każdej zmianie biegu auto zaliczało nura w dół. Efekt? zagotowany płyn hamulcowy i zapieczone klocki, do tego powrót na lawecie i naprawa w ADF trwająca ponad 3 tygodnie. Na ten czas auto zastępcze - punto z przebiegiem 2tys km. Chyba pokazowe.
Pafka ,najważniejsze czy dobrze ogarniają już te nowe technologie , serwis może świetnie znać się na 156 czy 147 a moga mieć problemy z serwisowaniem Brery czy 159 zwłaszcza z nowszymi jednostkami .Pamietam jak jeden z userów żalił się na serwis w którym regularnie serwisował swoją 156 a gdy zmienił auto na 159 to głupiego centralnego zamka nie potrafili naprawić i przyznali się ,że była to pierwsza 159 jaką serwisowali![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki