Witam wszystkich!
Po sprawdzeniu w ePER po Vinie AR159, nad kupnem której sie zastanawiam, wyszła niezgodność tapicerki. Mianowicie ePER mówi 145 (czarny alfatex), a auto ma miodową skórę.
Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją do tej pory?
ASO rownież potwierdził kolor 145, nadwozie ma 651. Czy ktoś wie jaki to kolor? Z ePERa nie można go odczytać.
Z góry dziękuję!

Ja też mam niezgodność teraz w 156, bo sobie zmieniłem, wywaliłem tkaninę ze sportpack'a i założyłem skórę - powód? - podoba mi się
ilu ta 159 miała właścicieli? kto go sprzedaje-właściciel czy handlarz? - jak właściciel to niech się wypowie i poda swoją wersję, jak handlarz to może być kilka przyczyn...
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 14-06-2010 o 12:37

mam
http://www2.alfaromeo.pl/katalogi/al...log_ogolny.pdf
szary - grigio stromboli
Ostatnio edytowane przez bocian ; 14-06-2010 o 18:00
moze z fabryki wyjechala alfatexem i stala w salonie i albo sami albo ktos chcial to mu zamienili tapicerke
albo wlasciciel sam zamienil
w 156 tez duzo osob teraz wklada skory z anglikow
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
nom opcji moze byc kilka
a ze to sw wiec rozne rzeczy mogly byc wozone
ale moze byc tez pozytywna opcja ze poprostu wlasciciel stwierdzil ze chce miec skore i sobie zalozyl
moj szef kupil nowa lagune i mial jasny srodek i byl niepraktyczny i w renault zalozyli mu jakies pokrowce
wiec roznie to moglo byc najlepiej spytac wlasciciela moze ma jakas wiarygodna wersje
teraz tak sobie pomyslalem ze jeszcze mogla miec dzwona i boczne poduszki wybily wiec musial zalozyc inne obicia albo wsadzic inne fotele
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Kolor już masz wyjaśniony przez Bociana. Co do tapicerek to łatwo sprawdzisz ich pochodzenie między innymi po roku i miesiącu produkcji. Zazwyczaj informacja o tym jest na spodzie siedziska w postaci naklejki fabrycznej lub na plastikowych elementach siedzeń. Na plastikach masz kody przeważnie w postaci okrągłych wytłoczeń z ostatnią literą rocznika w środku a dookoła są kropki oznaczające kolejny miesiąc. Na zdjęciu pod spodem masz np część z lipca 99'. Jeśli na siedzeniach będą oznaczenia nowsze niż miesiąc i rok produkcji auta to jasne jest, że były one zmienione.
Natomiast powstrzymał bym się od opinii, że auto jest po powodzi lub spaleniu z wielu powodów. Czasem istnieje możliwość zmiany tapicerek, czyli również boczków drzwi bo one mają wówczas wstawki skórzane w tym samym kolorze co siedzenia (jak na drugim zdjęciu) w salonie za słoną dopłatą i raczej mało osób się na to decyduje. Scenariusz z wystrzałem poduszek też jest dość realny.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 16-06-2010 o 15:24
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Belfer ja wychodzę z założenia ,że 159 jest stosunkowo młodym samochodem , większość egzemplarzy pojawiających się na rynku wtórnym to auta z lat 2006-2007 ,czyli sprzedawane po 3-4 latach eksploatacji przeważnie przez pierwszych właścicieli ,którzy kupowali je w salonach po 100-120 kpln i myślę ,że te 5 kpln dopłaty za tę opcję nie czyniłoby wielkiej różnicy przy takim zakupie . Ale chodzi tylko o to aby kolega interesujący się tym egzemplarzem wzmógł czujność .
BTW mój szwagier kupił 2 tygodnie temu Toyotę RAV 4 ( tzw.okazja) ,sprawdził w ASO przed zakupem a dziś rozgląda się za nową maglownicą![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Mi nie chodzi o dobranie sobie auta ze skórzaną tapicerką seryjnie (wtedy dopłata była od 5000 do 7500zł) a o zmianę jej w salonie ze zwykłej na skórzaną, w aucie już stojącym w salonie. Gdyby ktoś skorzystał z opcji kupienia z tapicerką skórzaną zamawiając auto, wówczas czeka na pojazd w tej konfiguracji i dostaje samochód z pakietem wyposażenia, który widnieje potem po wpisaniu VIN.
Pisałem o zmianie tapicerek w salonie w aucie już stojącym do sprzedania. Wówczas płacisz co najmniej 9000-12000zł. Nie dość, że kasują Cię za tapicerkę z katalogu Lineaccessori (a to już drogo) to jeszcze musisz za demontaż starej i montaż nowej zapłacić.
Powódź i pożar jest realny ale raczej tylko teoretycznie bo podejrzewam, że kolega by zauważył lub poczuł pozostałości po tych wydarzeniach w tej alfie. Ostatnio przyciemniałem Land Rovera Freelander po zalaniu z Anglii (tragiczna kombinacja...) i mimo, iż był on przywieziony w zimie i zmieniano wszystko łącznie z podsufitką to i tak widać było, że miał styczność z wodą nie tylko na myjni...
Kolega musi się jednak dobrze przypatrzeć tej AR, żeby nie kupił jakiejś miny bo co ludzie nie potrafią zrobić do sprzedaży to ludzkie pojęcie przechodzi.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
nom kiedys widzialem audi a3 z rosji czy cos
i wlasciciel jak sciagnal boczek drzwi to znalazl zdjecia jak auto wygladalo przed sprzedaza i byly tez zdj auta jakie kupil
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki