Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    31 d 1 h 32 m

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    No z tym czerwonym kolorem to my użytkownicy Alfy Romeo mamy bardzo dużo kłopotu, zobaczymy czy wasze środki poradzą sobie z kolorem Rosso 130b/b
    rosso ?
    mały pryszcz
    zapytaj tych co mają blue cosmo met. - to jest dopiero ładny upierdliwy lakier

ale na testy oddam

Menefreghista Romeo Avatar piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Czas spędzony na forum
    4 d 21 h 41 m

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    zapytaj tych co mają blue cosmo met. - to jest dopiero ładny upierdliwy lakier
    potwierdzam.
    Ale za to jak wygląda w słońcu
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6v12 lpg -była
    156 V6v24 lpg-była
    147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
    166 2.0 V6 TB -LPG-jest

Mieszka w
    SD
    Auto
    Czas spędzony na forum
    31 d 1 h 32 m

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    potwierdzam.
    Ale za to jak wygląda w słońcu
    90 % osób stwierdzi że to czarny
    nie raz słyszałem - "ale ładna czarna"

znaczy co - wygrałem ??

Użytkownik Embrion Avatar AutoDetailing
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    lśniący
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Na każdy lakier znajdziemy coś ciekawego spośród klilkudziesięciu marek kosmetyków jakimi dysponujemy.

Oczywiście kosmetyki będą dostępne - co do szczegółów na temat zlotu - informacje wkrótce.

Jesteśmy tu również aby odpowiedzieć na wszelkie pytania dotyczące szeroko pojętej pielęgnacji samochodu i autokosmetyki, co z wielką radością uczynimy.

Mieszka w
    SD
    Auto
    Czas spędzony na forum
    31 d 1 h 32 m

Domyślnie

byłoby miło gdyby w czasie złotu ( choćby jeden dzień ) dostępne było jakieś wasze "stoisko" ale koniecznie z możliwością prezentacji chocby 20% waszych mozliwości - podejrzewam , że nie jest to dla Was problemem ( bo wiadomo , że co innego czytać o cudownych metodach i specyfikach a co innego zobaczyć działanie na własne oczy )

p.s.
    daję na testy moją

Użytkownik Romeo Avatar plancior
    Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Spoko Bocian, dla testów wypucują Ci pół maski a drugą zostawią jak masz teraz

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ANN
    Mieszka w
    świętokrzyskie
    Auto
    156 2.5 V6 '00 CosmoBlue__ ex: 156 1.9 JTD '98 NERO
    Czas spędzony na forum
    3 d 15 h 10 m

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    90 % osób stwierdzi że to czarny
    nie raz słyszałem - "ale ładna czarna"
    oj tam niekoniecznie Jak podjechałam nowo zakupioną Bellą to z okna rodzinka z wielkim oburzeniem krzykneła: "coś ty sobie kupiła ZIELONY samochód!".

wracając do zlotu to faktycznie niezłe atrakcje się szykują.

pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    www.forum159.com
    Czas spędzony na forum
    15 d 1 h 18 m

Domyślnie

Cytat Napisał AutoDetailing Zobacz post
    Na każdy lakier znajdziemy coś ciekawego spośród klilkudziesięciu marek kosmetyków jakimi dysponujemy.

Jesteśmy tu również aby odpowiedzieć na wszelkie pytania dotyczące szeroko pojętej pielęgnacji samochodu i autokosmetyki, co z wielką radością uczynimy.
    W jaki sposób mogę sprawnie usunąć ze srebrnego lakieru grudki smoły ??
    Czy jest jakiś specjalny preparat do tego czy zwykła benzyna ekstrakcyjna da radę ??
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 MTM (2009 - ....

Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Romeo Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    Hrubieszów/Lublin
    Auto
    145 1.4 TS '00
    Czas spędzony na forum
    7 d 14 h 52 m

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Ta.Przecież można pojechać jednym autem w kilku.
    Na lpg jeżdziłem ostatnio w tamte okolice ok 1400km wyszło mi 300 zł.
    Do Wrocławia z Lublina jest ok 500km
    Żebym ja miał LPG W każdym razie jechałbym od siebie z domu, a to już ponad 600km - a ekipę chciałem zebrać, chętnych brak, więc w tym roku obejdę się smakiem - bo nie jestem pewien, czy autobus Hrubieszów-Wrocław (a taki, o dziwo, jest ) kursuje w wakacje.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 2000r - moja Funia

Użytkownik Embrion Avatar Tomasz Carnauba
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    co dzień inny
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Witam szanownych alfaholików. Mam na imię Tomasz, na co dzień pracuję w krakowskim studio Auto Detailingu Carnauba. Chętnie doradzę w temacie kosmetyki samochodowej.

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    W jaki sposób mogę sprawnie usunąć ze srebrnego lakieru grudki smoły ??
    Czy jest jakiś specjalny preparat do tego czy zwykła benzyna ekstrakcyjna da radę ??
    Zmycie smoły z nadwozia jest niezbędnym etapem procesu auto-detailingu. Prawidłowe nawoskowanie samochodu nie jest możliwe bez usunięcia zabrudzeń które trwale przywarły do powierzchni lakieru.Zabrudzeń takich jak: smoła, żywica, pył z torów kolejowych, zanieczyszczenia przemysłowe, resztki owadów etc. Woskując lakier który nie przeszedł procesu dekontaminacji zamiast zabezpieczać powierzchnię czystego lakieru, jedynie przykrywalibyśmy woskiem przyklejone do lakieru zanieczyszczenia co mija się z celem.
    Większość firm produkujących chemię samochodową posiada w swojej ofercie produkt dedykowany do usuwania smoły. Na chwilę obecną w studio w którym pracuję używam produktu Autosmart Plus 10. Po naniesieniu produktu na partie samochodu zabrudzone przez smołę wystarczy odczekać kilka minut aby produkt rozpuścił smołę po czym najlepiej spłukać gorącą wodą. Na zdjęciu poniżej widać jak smoła spływa z felg rozpuszczona przez dedykowany produkt

Jeżeli lakier jest mocno zapuszczony i taki zabieg nie wystarczy, wówczas można pomóc sobie delikatnie usuwając resztki smoły czystą szmatką nasączoną produktem.

Do usunięcia smoły można używać również glinki - specjalnej masy czyszczącej przeznaczonej do dekontaminacji lakieru. Glinka jest dość nowym produktem na rynku. Umożliwia ona usunięcie zabrudzeń przyklejonych do lakieru których nie sposób usunąć poprzez tradycyjne mycie auta szamponem i zarazem pomaga przygotować lakier do woskowania.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem

Pozdrawiam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

carnauba opinie

car detailing krakówauto detailing forumauto detailing krakówdetailing katowicecarnauba łódź opinieauto detailing katowiceauto detailing opiniecarnauba krakówAUTO DETALING lubelskieautosmart plus 10autodetailing łódź cenycarnauba krakowauto detaling krakówodpryski detailingautodetailing opiniedetailing kraków@carnauba.plcarnauba cena forumauto detaling krakow cenydetaling kraków sklepcarnuba łódź opinieautodetaling wrocławcarnacuba.plkto wykonuje naprawę SMART Rapair w katowicach

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia