Alfa 156 i 159 to jeszcze nic, u Volkswagena Passat B5 i B6FL różni się chyba tylko listwami chromowanymi a różnice w cenie kiedyś były bardzo duże
[QUOTE=artur76;378214Śmiem twierdzić, że lifting zeszpecił nawet 156... Mam staroć z 2000 roku, był to świadomy wybór. Klimatyzacja, 8 airbagów, jak dla mnie wystarczy, jakoś nie tęsknię za komputerem pokładowym czy innymi wynalazkami.[/QUOTE]
Twoja 156 ma 8 airbagów ?? Ja w swojej miałem tylko 4 niestety![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Alfa 156 i 159 to jeszcze nic, u Volkswagena Passat B5 i B6FL różni się chyba tylko listwami chromowanymi a różnice w cenie kiedyś były bardzo duże
"Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May
8 airbagów w przedlifcie ?? jak coś to 6 ( 4 poduszki i 2 kurtyny ) , a że jest 8 napisów airbag , nie znaczy że tyle ich jest.
Co do wygladu dla mnie 159 jest przepiękna, agresywna, szeroka. Ale każdemu podoba sie cos innego i o to w tym chodzi , każdy model ma swoich klientów.
A róznice cenowe ?? poprostu nowy model musi byc drozszy nawet jesli jest z tego samego roku.
Były :Alfa 146 2.0 Ti , 3xAlfa 156/156SW 1.9 JTD
ostatnia: Alfa 156 SW 04' 1.9 JTD 16V, ???KM & ???Nm by Novitec , BMW 530dA , Audi A6 2.7 Biturbo
Teraz : Audi A6 3.0 quattro
Nie twierdzę, że jest brzydka, to dalej jeden z ładniejszych samochodów, jednak przedliftowa 156 jest piękniejsza. A propos poduszek, jak sprawdzić ile mam kurtyn, myślałem, że mam 4? Aha, rok modelowy mojej 2001.
IMO 159 to chyba jeden z najmniej japońskich sedanów, szkoda tylko że zrezygnowali klamek tylnych drzwi w słupkach wg. mnie to jej największa wada
"Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May
wiesz, zależy z jakiegu punktu patrzysz na to
Owszem, stylistycznie ukryte klamki są bardziej interesujące, ale pod względem praktyczności ja zdecydowanie odczuwam ulgę przy korzystaniu z tradycyjnej klamki, bo w końcu nie mam notorycznie połamanych paznokci, zwłaszcza podczas deszczu albo porannej rosy
Poza tym 159 z założenia ma nawiązywać do limuzyny (tak samo jak 166).
Też mam w swojej 156 (D) 6 poduszek.
ja i ona - "iniemamocne"
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki