Sprawa wygląda następująco:mam na warsztacie auto w którym był wyciek płynu wspomagania z pompy.Do układu ktoś dolewał kilka rodzajów płynu z czego wyszła taka maź...Wymieniłem pompe,spuściłem stary płyn,zalałem nowy i wszystko chodziło.Po krótkiej jezdzie próbnej przestało chodzic.Płyn w układzie jest pompa działa-daje ciśnienie.Więc szukałem przyczyny i nic....w między czasie spuściłem płyn i nalewają doszedłem do wniosku że wchodzi tylko około 350ml...Moja diagnoza to,że przypchała się przekładnia.Jak myślicie czy to możliwe i co z tym zrobić??

może sprężonym powietrzem spróbować przedmuchać. tylko nie wal odrazu kilku atmosfer tylko stopniowo lub spróbować zalać benzyną ekstrakcyjną.
Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
elf matic do przekladni automatycznych i wspomagania- niebieski. zalej i podnies przód aby koła były luzno w powietrzu i krecisz az do skutku- ze 20 razy w jedna i druga do oporu korek wlewu płynu wspom. - otwarty, potem strzykawka i zassij wszystko, nowy wlej i powtórz. z mieszaniny płynów tworzy sie tzw włosowaty rodzaj mazi- nie spóscisz go - nieda sie! tylko strzykawka-pozdro
krzys-krzys thanked for this post

Rafał Podczas kręcenia auto zapalone?? ściągać strzykawką ze zbiorniczka wyruwnawczego??
podczas krecenia zapalone . potem wył. i odsysasz płyni powtórka
---------- Post dodany o godzinie 06:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 06:25 ----------
odsysasz ze zbiorniczka przy wył. silniku
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki