cześć,
wczoraj jakiś skur**syn otwierając drzwi przywalił w moje i je przetarł.
Przetarcie jest na około 30cm wysokie i 0,5cm szerokie. Na szczęście nie jest głębokie. Ma ktoś z was pomysł jak je usunąć bez wizyty u lakiernika?
Może pastą lakierniczą? Słyszałem że te kredki koloryzujące to kaszana.
pozdrawiam

Nie wiem dokładnie jak to wygląda ale jeśli "przetarł" i zostawił swój lakier to masz szansę to usunąć ręcznie korzystając z lekkościernej pasty K2 albo Tempo.Nie kosztuje więcej jak z 12PLN. Mnie też jakiś SK**** coś takiego zmajstrował w poprzedniej Alfince i to niejednokrotnie i dawałem radę.Trzeba się nakręcić kółeczek ale zlezie.POWODZENIA!
Ostatnio edytowane przez Lukasz78 ; 10-09-2010 o 21:32

A nie lepiej odpitolić już pełną korektę lakieru? W profesjonalnej firmie to koszt rzędu około 1000zł, a usuwają wszystkie płytsze rysy, tzw. swirle i większość niedoskonałości lakieru. Efekt piorunujący. Poza tym zabezpieczają nadwozie porządnym, twardym woskiem.

wodny papier 1200 , 2000 ale z głowa oczywiscie jesli sa jakies wieksze ubytki do podkładu mozna machnac zaprawke po wyschnieciu lekko papierem , potem past lekko scierna jesli recznie chcesz to nie kupuj 3G potem mozna jakis wosk i tyle bedzie pieknie juz nie raz to przerabiałempierwsze rysy bolą bardzo

Lukasz78 ma rację. Ja takie rysy zwykle tratuję Tempo i pomaga. Najczęściej lakier "rysownika" zostaje na twoim.
Jeśli rysa jest głębsza do podkładu to zaprawka i po 2-3 dniach szlifowanie najpierw wodnym papierem (ja robię 2500), potem polerowanie pastą. Idealnie nie jest, ale jest dobrze.
dokładnie tak, został czerwony lakier na moim pięknym cosmo blue
No właśnie załatwiłem sobie polerkę od kolegii poradził mi właśnie ta paste 3G
Z tym że nigdy tego nie robiłem ale kiedyś trzeba się nauczyćtroche przeraża mnie to że papierem trzeba przelecieć lakier. Matuje się wszystko to co chce się spolerować? Czy tylko obszar zarysowany? Bo myślę żeby od razu całego wypolerować.

jesli sie nie bawiłes nigdy G3 to radze duza ostrożnosc ciezka pasta na dobry początek łatwo narobic hologramów tym bardziej na ciemnym lakierze kup jakas mniej inwazyjna paste i kilka piw i pomachaj łapka lepiej to wyjdzie Tobie i Twojej Belli
matowania sie nie bój wiadomo wszystko z głowa polewaj woda i ogladaj co sie dzieje z lakierem
Może oni pomogą: http://www.s-plus.pl
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
SERWIS KLIMATYZACJI
Wypożyczę oryginalne blokady rozrządu: TS 16v 1.8-2.0; V6 24v 2.5-3.0
Pomiar grubości lakieru.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki