• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czego najbardziej brakuje mi w Alfie?

kinol156

Nowy
Auto
Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft
pytanie jak w temacie, chodzi mi glownie o to co mogla a czego nie dala seria/fabryka, tylko prosze zlosliwych o darowanie sobie postow typu "najbardziej brakuje mi niezawodnosci".

mi jedna z rzeczy ktorej szkoda ze nie ma to brak soczewkowych reflektorow w wersji po FL (wystepuje tylko w xenonie) bo i wyglad i swiatlo jest duzo lepsze a po wlozeniu zaroweczek Philips Blue Vision efekt jest super! ...a juz nawet taki pospoliciak jak Punto II to mial i to w kazdej nawet najbiedniejszej wersji ;/

o braku uchwytu na kubek nawet nie wspomne;)

Dla mnie to tylko brak uchwytu na kubek, ale jak to powiedziała jedna z osób projektujących alfę..."Samochód to nie bar, w nim się nie jada..." hehe

Mnie w tej chwili czujnika deszczu - cholera mnie bierze, kiedy muszę ciągle przestawiać prędkość wycieraczek :-D.

Wygodnego podłokietnika ze schowkiem w środku i nieco lepszego zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia (może w cieplejszych krajach wystarczy, ale u nas polecam konserwację).

z tym dieslem v8 ciekwy pomysl;) moze przeszczepia teraz cos z mercedesa jak podkradna chryslerowi z romansu z lancia;)
choc juz nie kojarza czy merce maja klekoty v8

W mojej Alfie obecnie mi brak:
- skórki
- uchwytu na kubek
- wygodniejszych siedzeń
- wiecej miejsca
- szyber dachu
- lepszych felg
-

Rozkładanej tylnej kanapy w 156 sedan.

Porządnej regulacji wycieraczek(zmiennego interwału), losowego odtwarzania utworów w CD/MP3, regulacji odchylenia siedzenia typu pociągam za dźwignię i popycham plecami w dowolne położenie a nie kręcenie kółkiem. Pewności że została porządnie wykonana również, ale to tylko niepewność jak na razie nie poparta doświadczeniem.

Wygodniejszego rozkładania foteli przednich (trafi mnie, kiedy muszę coś przewieźć i kręcę tym pokrętłem ... ... ... ;/ - w Punto takie samo dziadostwo ;/)

;)

Podgrzewania siedzeń, bo przy 2 stopniach rano skóra jest ziiimna. Poza tym mogłem jednak wziąć V6tke :/
Dodam jeszcze, że brakuje mi dla Alfy garażu. Lubię przy niej gmerać (a i jest z czym), a pogoda to ciągle utrudnia :(

Ostatnia edycja:
Lepszej jakości plastików.

-rozkładanej tylnej kanapy
-zmieniarki CD z mozliwością odtwarzania MP3
-siedzeń podgrzewanych
-pasów trzypunktowych dla trzeciej osoby z tyłu (mam komplet dzieci na tylnaA kanape haha)

- uchwytu na kubek
- normalnego bagażnika do którego wejdzie nie tylko 1 torba z zakupami
- tempomatu na autostradzie ;)

Amortyzatory
Powrót