• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Obszywanie skórą - czyli co potrafi kolega Belfer27

201105132352.jpg201104282322-001.jpg201104272318.jpgKilka zdjęć z reanimacji gałki do bodajże Spidera. Zakupiona na złomie bez loga, poobdzierana, potraktowana klejem "kropelkopodobnym".

Znaczek zaadaptowany ze starego kluczyka, szlifowanie śladów po kleju, nowa skórka i wyszło ponoć trochę lepiej niż przedtem...

Belfer zapytanie poszło na PW odnośnie obszycia paru rzeczy
palacz.gif

Belfer27 - mam pytanko odnosnie obszycia skóra kiery wielofunkcyjnej z 156 po lifcie. Czy podjąłbys sie tego wyzwania?

Obszywałem takie i nawet jest zdjęcie jednej w tym dziale. A który rodzaj tej kierownicy masz bo było tylko...4:)?

Tutaj jedna z kierownic po FL świeżo po obszyciu:DSC_0312a.jpgDSC_0314b.jpgDSC_0316c.jpgDSC_0321d.jpg

Wszystkich, którzy czekają na swoją kolej proszę o cierpliwość bo mam strasznie dużo pracy. Pozdrawiam.

Noo, Belfer robi kawał dobrej roboty, jestem pod wrażeniem:cool:, w delcie skórka mi się już męczy, będę się musiał kiedyś uśmiechnąc ;)

Dzisiaj wymienilem żenującą gałkę zmiany biegow ktora wyglądala tak
33323-147_nowa_galeczka-01092011144.jpg

a przy okazji zobaczyłem prace kolejnego mega partacza: otóż w związku z tym że to stare cudo miało większą średnicę, mój poprzednik wykonał domowym sposobem kawal roboty którą widzimy na drugim zdjęciu.
33324-147_nowa_galeczka-01092011145.jpg

A teraz przy wielkiej pomocy Belfra wygląda to następująco:
33325-147_nowa_galeczka-01092011147.jpg
.
Aż chce się jeździć hehehe.

Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/147/57270-147_nowa_galeczka.html#ixzz1WobbRK3n

No no nie źle się prezentuje ;) i widać przy okazji że trzeba w to włożyć dużo pracy.Nie mogę się doczekać moich elementów :cool:

Belfer - powiedz mi jeśli mam obszytą gałkę skórą jednolitą bez wybitych cyferek biegów? Da się to jakoś zrobić żebyś obszył na nowo z cyframi ? Albo wstawić jakiś emblemat z innej alfy i go obszyć ?

takie pytanie "techniczne"

Czy kolega Belfer prowadzi jakiś " komitet kolejkowy " chętnych i zainteresowanych z orientacyjnymi terminami ??

Pozdrawiam

Belfer - powiedz mi jeśli mam obszytą gałkę skórą jednolitą bez wybitych cyferek biegów? Da się to jakoś zrobić żebyś obszył na nowo z cyframi ? Albo wstawić jakiś emblemat z innej alfy i go obszyć ?

O cyfrach już tutaj pisałem i ogólnie temat zaniechałem. Emblematy już wstawiałem (np z kluczyków i innych gałek). Podrzuć mi foto Twojej na pasubio1@op.pl to się coś pomyśli.

---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:54 ----------

Przyjacielu belfer:) ile kasujesz za obszycie takiej kierownicy do 156 po lifcie? Po mega zniżko-promocjach i bonusach:) hihihi

1,50 zł razy 100. Piszę szyfrem bo skarbowy nie śpi a takiego działania nie są w stanie przeprowadzić w weekend bez komputerów:)

---------- Post added 04-09-2011 at 00:01 ---------- Previous post was 03-09-2011 at 23:56 ----------

takie pytanie "techniczne"

Czy kolega Belfer prowadzi jakiś " komitet kolejkowy " chętnych i zainteresowanych z orientacyjnymi terminami ??

Pozdrawiam

Strach pytać ale chyba kojarzę, że kiedyś pytałeś na PM o obszycie... Opiszę to tak. W tej chwili robię zamówienia z dużym opóźnieniem z wielu względów a przede wszystkim z racji tego, że na allegro nadal nie mają tygodnia 10 dniowego ani doby 40 godzinnej:) Napisz mi jeszcze raz na PM jaką konkretnie chciałeś kierownicę bo ostatnio nabyłem kilka starych (po tym, jak mi kilka osób nie odesłało swoich zgodnie z umową... ) i myślę, że po 15 września mógł bym Ci ją obszyć.
Pozdrawiam.

A kiedy najszybciej dało by się obszyć moją kierę od 166-tki? (chodzi o tę wersje kierownicy z dziurkowaną skórą) A może masz taką na wydaniu?

Tutaj jedna z kierownic po FL świeżo po obszyciu:Pokaż załącznik 33342Pokaż załącznik 33343Pokaż załącznik 33344Pokaż załącznik 33345

Wszystkich, którzy czekają na swoją kolej proszę o cierpliwość bo mam strasznie dużo pracy. Pozdrawiam.

Potrzebuję identyczną kierownicę, identyko jak tutaj zrobiłeś. Powiedz kiedy mógłbyś mnie wrzucić w kolejkę - nie nagli mnie mocno, ale też chciałbym jakiś termin na przyszłość ustalić :). Kolejna sprawa jak pisałem, trzeba mi na zamianę by było jakąś bo nie mam nic... Napisz jakie propozycje :).

Proszę pytać na PM bo tutaj niezbyt często wchodzę.

zadałem pytanie na Prywatną wiadomość , ale czy to samo co PM?

Amortyzatory
Powrót